Cheltuieli de securitate: ANSA este scos pentru Bitcoin?

Bitcoin-tocat-cu-nas


Bitcoin cripto-monedă nu este ușor. Deși, în teorie, sistemul de bani virtuali ar trebui să fie sigur, eficient și să ofere o modalitate de a revoluționa industria financiară, lucrurile nu au decurs întotdeauna așa cum a fost planificat. Mt. Gox este un bun exemplu – milioane de dolari a monedei presupuse sigure au dispărut pur și simplu, lăsând utilizatorii fără recurs. Ba mai mult, prețul bitcoinelor a fost greu de prevăzut și chiar moneda care se îndreaptă către piețele mai largi nu a netezit lucrurile. În Statele Unite, de exemplu, un ofițer de poliție din New Jersey a fost recent acuzat că a vândut echipament minier furat bitcoin. Toate acestea sunt probleme mărunte, în comparație cu noua teorie care rezolvă: Bitcoin a fost hacked de ANS?

Degetele în multe plăcinte

Potrivit unui articol al Pro Publica, NSA a înregistrat victorii majore în lupta sa de a sparge metodele de criptare și de a accesa date de la aproape orice corporație din lume. Aceasta include înregistrări bancare, proprietate intelectuală, informații medicale și e-mailuri trimise de publicul american în general. Aceasta se datorează asigurărilor oferite de furnizorul de servicii Internet (ISP) că datele despre consumatori sunt sigure și inaccesibile de către agenția de spionaj. Pentru cei familiarizați cu opera lui Edward Snowden, revelația nu ar trebui să vină la fel de multă surpriză; după ce agenției i s-a refuzat permisiunea de a introduce „ușile din spate” în sistemele criptate din toată țara, au luat pur și simplu lupta în subteran și au subminat tehnologiile de criptare una câte una.

Piesa Pro Publica susține că aceste eforturi zboară de fapt în fața securității publice pe care ANS susține că dorește să o mențină, deoarece existența fisurilor de criptare și a soluțiilor de rezolvare face posibilă pentru actorii rău intenționat să utilizeze aceste instrumente și să compromită instituțiile americane. Dar nu se oprește acolo. Acum, unii utilizatori bitcoin consideră că ANS încearcă în mod activ să pirateze criptocurrența și să înțeleagă transferul de fonduri – atât de către teroriști, cât și de cetățeni legitimi – la nivel mondial.

Săpând adânc?

Un articol recent al NewsBTC susține că comunitatea Bitcoin este acum verificată și că, odată cu tehnologiile îmbunătățite de spargere a codurilor, este doar o chestiune de timp înainte ca NSA să cracă acest serviciu – dacă nu a fost deja. După cum a menționat un document bugetar al agenției de informații, organizația națională de spionaj încă „investește în capabilități criptanalitice de ultimă generație pentru a învinge criptografia adversă și a exploata traficul pe Internet.” De fapt, atât bani cât și un mandat guvernamental sunt la dispoziția lor, de ce nu ar fi NSA începe să sape pe serverele bitcoin?

Deja acolo

Potrivit unui grup cunoscut sub numele de „Proiectul CIA”, NSA sau CIA pot fi responsabile pentru crearea bitcoinului în sine. Proiectul susține că creatorul de bitcoin Satoshi Nakamoto a eliminat în mod regulat postările referitoare la CIA pe Forumul Bitcoin și nu a lăsat niciodată un singur indiciu personal despre el însuși online. Ba mai mult, numele său se traduce aproximativ în „inteligență centrală” în japoneză. Aceasta este o dovadă subțire în cel mai bun caz, dar un articol recent despre Cryptocoins News notează că, în 1996, cercetătorii din domeniul securității NSA au publicat o lucrare: Cum să faci o mentă: criptografia sau numerar electronic anonim atât în ​​lista de corespondență MIT, cât și în American Law Review. Lucrarea a descris un sistem asemănător bitcoinului, ceea ce i-a determinat pe unii să sugereze că întregul proiect a fost o ruse NSA.

Bani în mână

Așadar, este bitcoinul un NSA stooge sau este atacat de agenția de spionaj? Pentru utilizatorii de bitcoin, nu contează cu adevărat; în orice caz, datele lor pot fi în pericol. Aveți câteva opțiuni pentru a vă menține în siguranță. Unul optează pentru un portofel super-sigur, precum Case, care necesită două semnături pentru autentificarea oricărei tranzacții bitcoin. Case este un dispozitiv de stocare în sine, care generează propria cheie privată de activare. Funcționează numai atunci când această cheie este asociată cu o altă cheie din partea casei și a datelor biometrice. Cealaltă opțiune este de a evita bitcoin-ul împreună – cel puțin până când nu va fi clar cât de control are ANSA și alte agenții asupra funcționării sale.

Monedele digitale au ușurința de utilizare de partea lor, dar securitatea este adesea observată. Bitcoin ar putea fi puțin mai mult decât un proiect de hacking NSA sau un agent de spionaj.

Imagine prezentată: George Hodan / Public Domain Pictures.net și bitcoin (imaginile au fost modificate)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map