Aplicații de chat criptate, runda a doua: vorbirea este ieftină


Recent, am aruncat o privire la unele dintre cele mai populare aplicații de chat criptate de pe piață, dar după cum au subliniat mai mulți comentatori, nici măcar nu au zgâriat suprafața a ceea ce este disponibil. Fără alte detalii, iată a doua rundă din aspectul nostru asupra celor mai bune metode de a-i împiedica pe cei care ascultă virtual de conversația ta.

Ricoşeu

În trecut Torsion, Ricochet se descrie ca fiind „prima rețea de socializare privată, peer-to-peer” din lume. Permite utilizatorilor să posteze, să sune, să discute și să comunice informații, dar nu înregistrează niciuna din aceste informații. Utilizând o combinație de arhitectură P2P și multicast, serviciul creează o amprentă electronică aproape invizibilă, descriindu-se drept „BitTorrent for Comms”. Conectând direct utilizatorii, mai degrabă decât bazându-se pe mai multe servere, Ricochet limitează posibilitatea pierderii sau compromisului accidental de date.

Ricochet este disponibil pentru Android, iOS și BlackBerry OS.

TorChat

Nu este surprinzător, TorChat rulează pe rețeaua Tor anonimă pentru a oferi protecție de chat. Pentru a comunica, tot ce ai nevoie este ID-ul TorChat al unui nou contact, împreună cu numele afișat al acestora. Programul de chat este disponibil gratuit la GitHub și este cunoscut și sub numele de torchat2, construit pe Lazarus și Free Pascal. Deși implementarea inițială Python este încă disponibilă, torchat2 ușurează crearea de noi pluginuri pentru aplicațiile IM.

TorChat este disponibil pentru Linux și Windows.

Cercul tăcut

Silent Circle oferă o suită de produse de confidențialitate pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor de smartphone-uri, inclusiv apeluri criptate, conferințe video și mesagerie text. Dacă doriți să efectuați apeluri telefonice, va trebui să efectuați o taxă de abonament în fiecare lună și același lucru este valabil și pentru aplicația de text independentă – descărcarea este gratuită, dar dacă nu sunteți abonat, aplicația nu va funcționa..

Silent Circle este disponibil pe Windows, iar aplicația Silent Text este disponibilă pentru dispozitive iOS și Android.

Seecrypt

Această aplicație de mesagerie se concentrează pe practici puternice de criptare pentru securizarea mesajelor dvs. și promite că fiecare mesaj este atât criptat cu o nouă cheie, cât și „învelit într-o schemă criptografică cu două straturi pentru o securitate completă la capăt”. Platforma SC3 vă permite să trimiteți și să primiți mesaje text sigure între orice dispozitiv activat Seecrypt din întreaga lume.

Aplicația Seecrypt este disponibilă pentru Windows Phone, Android, iOS și Blackberry OS.

Nevăzut

Unseen este o aplicație islandeză care oferă mesaje private, apeluri, e-mail și găzduire. Utilizatorii se pot înscrie pentru un cont lunar sau gratuit – utilizatorii gratuite beneficiază de o cantitate mică de stocare criptată gratuită și partajare de fișiere de până la 50 MB. Utilizatorii premium primesc 2 GB spațiu de stocare, partajarea fișierelor la 40 GB și pot genera chei private.

Nevăzut este disponibil pentru Windows Phone, iOS, Android și ca aplicație Linux.

Gliph

Între timp, Gliph se concentrează pe piața tranzacțiilor online și oferă o piață, suport pentru tranzacții Bitcoin la cuptor și mesagerie sigură de grup gratuită. Gândiți-vă la aceasta ca la o secțiune clasificată unică, unde puteți parcurge oferte, vânzători de mesaje și cumpăra articole în timp real.

Gliph este disponibil atât pe Web pentru computere desktop, cât și prin intermediul aplicațiilor iOS și Android.

sicher

Această aplicație de mesagerie sigură a fost proiectată de o echipă IM + din Germania și oferă criptare de 2048 biți, pe lângă mesajele care se autodistrug pe un cronometru personalizat. Mesageria de grup este, de asemenea, inclusă în serviciul gratuit și include beneficiile fără „date deschise” în notificările push la sosirea noilor mesaje.

Sicher este disponibil pentru telefoanele iOS, Android și Windows.

Threema

Threema susține că este diferit de alte aplicații de mesagerie sigure, deoarece își operează propriul server de chat, dar nu sunt capabile să citească niciunul dintre mesajele tale. Acest lucru se face folosind criptarea asimetrică pe dispozitivul propriu-zis, mai degrabă decât la nivelul serverului și vă permite, de asemenea, să trimiteți fotografii, videoclipuri și mesaje vocale cu același nivel de criptare ca mesajele text – merită remarcat, însă, că aplicația este nu este gratis.

Threema este disponibil pentru iOS, Android și Windows Phone.

Wickr

Afirmația lui Wickr față de faimă este că vă permite să „scăpați de Internet” și posibilitatea ca mesajele dvs. să fie stocate pentru totdeauna. Pentru a face acest lucru, utilizează criptarea și decriptarea din partea dispozitivului și leagă toate mesajele la dispozitivul receptor. De asemenea, puteți găsi prieteni fără a vă oferi lista de contacte, a seta mesaje să se autodistruge și nu păstrează nicio metadată.

Wickr este disponibil gratuit pe iOS și Android.

Bitmessage

Bitmessage este un serviciu gratuit P2P disponibil pe Github și folosește un client open source. Este atât descentralizat, cât și lipsit de încredere și vă permite să trimiteți mesaje criptate atât destinatarilor singuri, fie grupurilor mari.

Bitmessage este disponibil pentru Windows și OS X.

Imagine prezentată: Viktor Hanacek / picjumbo (imaginea a fost modificată)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map