Acest congresman vrea să transforme Taiwanul într-o insulă blockchain. L-am întrebat cum.

O lovitură de profil a legiuitorului taiwanez Jason Hsu.

Au trecut mai bine de zece ani de la nașterea Bitcoin și, în timp ce multe criptomonede au venit și au dispărut, tehnologia din toate acestea, blockchain, s-a dovedit rezistentă la moda și ICO-urile eșuate..

Un legiuitor din Taiwan vrea să integreze tehnologia blockchain la scară națională și să mute întreaga țară către utilizarea tehnologiei blockchain pentru mai mult decât doar criptomonede.

Jason Hsu, supranumit „Crypto Congressman” de Vitalik Buterin, de la Ethereum, este un legiuitor transformat în antreprenor din Taiwan care vrea să facă insula un refugiu pentru oamenii care lucrează pe diferite aplicații ale tehnologiei blockchain..

L-am întrebat cum intenționează să facă acest lucru.

Ai fost antreprenor înainte de a deveni membru al parlamentului: De ce ai devenit legiuitor?

Înainte de a deveni membru al parlamentului, am fost antreprenor în tehnologie. Am vrut să rezolv diferența dintre tehnologie și politica publică și să înlătur barierele legale pentru inovarea tehnologică din Taiwan, așa că am ajuns să fiu legiuitor în 2016. De atunci am dezvoltat și am introdus legislație din domeniul cibersecurității și gestionării autonome a vehiculelor către conducerea AI și crearea de cutii de nisip.

Wow! Sunt multe de acoperit. Ne puteți spune mai multe despre legislația pe care ați introdus-o pe sandbox?

În septembrie 2017, când China a interzis ICO-urile, mi-am dat seama că Taiwanul ar putea valorifica această oportunitate de a introduce o legislație prietenoasă pentru a nutri și cultiva blockchain și tehnologia financiară și a aduce mai multe startup-uri în Taiwan.

Există astăzi atât de multă perturbare a tehnologiei, care afectează modul în care funcționează viața noastră de zi cu zi, iar legea ar trebui să reflecte asta și să fie actualizată în consecință. Prin urmare, avem nevoie de un mediu în care ideile noi să poată fi testate și încorporate în sistemul actual existent.

Am lansat sandbox-ul în sectorul financiar pentru a încuraja două lucruri: Oportunitățile care există pentru demararea tehnologiilor financiare din Taiwan și pentru a ne asigura că aceste startup-uri pot crea soluții la scară globală și pot dezvolta tehnologii care pot fi utilizate de tot mai mulți oameni.

Cred că în mediul actual care se schimbă rapid, avem nevoie de cutii de nisip în mai multe domenii, cum ar fi o cutie de nisip pentru tehnologie medicală, astfel încât putem testa noi dispozitive medicale care integrează sănătatea digitală.

Are sens. Când introduceți aceste reglementări, primesc mult sprijin în parlament? Cât de ușor este să treci o astfel de legislație?

Modul în care funcționează în Taiwan este Executivul yuan poate propune propria versiune a legislației, dar legiuitorii pot propune și proiecta legislație, de aceea avem în mod normal diferite versiuni pentru a compara și compromite. Sucursala noastră executivă este încă destul de conservatoare, așa că ar trebui să spun că avem o direcție împărtășită, dar cum să ajungem și cât de repede este diferit.

Vreau să creez oportunități pentru tineri, așa că pentru mine este mult mai puțin să-mi conving colegii din Congres, dar mai mult despre crearea de startup-uri pentru a-mi susține propunerile. Când am nevoie de aceasta, suportul pentru pornire creează multă presiune pentru ca respondenții și oficialii să răspundă.

Am adunat, de asemenea, impulsuri, lucrând cu aprecierile Ministerului Finanțelor și ale Comitetului de Supraveghere Financiară privind legislația blockchain și criptomoneda. Împreună am construit o comisie la nivel parlamentar pentru blockchain, așa că avem la dispoziție legiuitori transpartizanți care lucrează împreună în mod bipartisan pentru a crea un cadru împreună.

Se pare că există o mulțime de oameni care fac lobby. Există mult scepticism în legătură cu blockchainul din Taiwan?

Cred că oamenii vor fi în continuare sceptici, indiferent de situație – când internetul a ieșit pentru prima dată, oamenii spuneau că este o escrocherie. În calitate de parlamentar, meseria mea este să creez un mediu de reglementare echitabil, în care să fie încurajată inovarea, iar drepturile consumatorului să fie protejate. Legea trebuie creată într-un mod care să se adreseze atât granițelor, dar și în limite rezonabile pentru a crea un orizont competitiv foarte plat.

Pare un act de echilibrare. Ce credeți că face Taiwanul unic în dezvoltarea și adoptarea blockchain-ului?

Talentul Taiwanului! Majoritatea țărilor încă încearcă să-și dea seama cum să pună în aplicare și să dezvolte acest tip de tehnologie, în timp ce Taiwanul este un integrator de calculatoare și electronice și semiconductori încă din anii ’70, așa că avem o grămadă mare de ingineri talentați.

Cu această idee, am prezentat o viziune de a construi Taiwan ca insulă blockchain pentru a proiecte pilot și pioniere care pot construi aplicații reale pentru blockchain, asta cred că va avea cel mai mare impact..

Este minunat că Taiwanul este atât de avansat. Unde mai vedeți implementarea tehnologiei blockchain?

Cred că dacă vedeți evoluția acestei tehnologii, a trecut de ani de zile și abia atunci când tehnologia ajunge la o aplicație utilă sau populară, oamenii încep să recunoască valoarea acesteia. În acest caz, am văzut geneza bitcoinului acum zece ani și acum vedem din ce în ce mai multe aplicații.

În continuare, vreau să populez utilizarea blockchain-ului în guvern. Lucrez cu diferite departamente, Departamentul de Sănătate, Educație, Justiție pentru implementarea tehnologiei blockchain, astfel încât persoana obișnuită de pe stradă să știe că viața noastră este îmbunătățită datorită eficienței tehnologiei.

În total, am introdus 25 de proiecte în diferite departamente de dezvoltare pentru a aborda implementarea tehnologiei blockchain, cum ar fi Blockchain privind testarea drogurilor, gestionarea lanțului de aprovizionare și evidența instanțelor.

Ești foarte ocupat! Care este viitorul blockchain-ului? Crezi că în cele din urmă se vor stabiliza criptomonedele?

Aș spune că blockchain-ul este aici pentru a rămâne și, în întreaga lume, guvernele se trezesc încet la nivel tehnologic. Cred că este o problemă de timp înainte ca aceste obstacole și probleme de scalare să fie rezolvate – dar ceea ce vreau să spun că acesta nu este un proces de luare a deciziilor binare.

Cred că fiatul și criptocurrențele pot exista reciproc. Crypto este un instrument care, din perspectiva băncii centrale, poate oferi un mijloc alternativ de incluziune financiară și poate crea soluții alternative de finanțare pentru țările din punct de vedere economic, precum Venezuela și Zimbabwe. Cu ajutorul criptomonedelor, vor fi create soluții mai pozitive și de îmbunătățire a lumii.

Îmi doresc ca mai multe proiecte blockchain sau criptocurrency să fie create pentru a avea un impact pozitiv asupra lumii. În caz contrar, suntem într-un moment critic pentru supraviețuirea industriei și, de asemenea, pentru supraviețuirea îmbunătățirii umanității. Întrebarea mea este să punem tehnologia în mâinile oamenilor care au nevoie.

Acesta este un mesaj minunat. Vă mulțumim că ne-ați vorbit, congresmanul Jason Hsu.

Pentru a obține mai multe actualizări de la însuși crypto congressman, îl puteți urmări pe Twitter.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me