Lima ramalan keselamatan maklumat BESAR untuk 2017

Tokoh yang misterius dan terselubung memerhatikan bola yang bersinar.

Setahun yang lalu ExpressVPN membuat beberapa ramalan mengenai apa yang mungkin berlaku pada 2016. Beberapa ramalan yang berani itu ternyata betul, yang lain tidak begitu banyak. Walau bagaimanapun, ia adalah prasyarat yang cukup untuk menjamin untuk pergi lagi untuk tahun 2017.

Krisis kewangan dan Bitcoin

1. Krisis kewangan utama akan menghasilkan wang yang tidak bernilai, dan cryptocurrency akan mengambil tempatnya buat sementara waktu

Pada tahun 2016, negara membangun yang besar dan kecil menunjukkan kepada kita bahawa kestabilan relatif. Ketika hyperinflation melanda Venezuela, India mengeluarkan 80% daripada tunainya dalam edaran, dan Mesir menurunkan mata wangnya hampir 50% semalaman.

Mimpi buruk nilai wang ini mungkin datang ke akaun simpanan berhampiran anda, pada tahun 2017. Jangan terkejut melihat bail-ins, penurunan nilai mata wang, inflasi, kawalan mata wang, atau bank tertutup (termasuk perbankan dalam talian tidak tersedia) menghapuskan simpanan anda.

Internet masih berfungsi, tentu saja. Begitu juga perniagaan dan elektrik tempatan. Apabila kad kredit gagal dan PayPal menjadi tidak dapat dicapai, kriptografi, seperti Bitcoin, akan mempunyai debut besar mereka di peringkat dunia. Malah, mata wang dalam talian yang disulitkan mungkin menjadi satu-satunya cara yang bermakna untuk memindahkan wang dari jauh.

Terdapat peluang yang baik bahawa Bitcoin mungkin tidak siap, bagaimanapun. Oleh kerana itu, rangkaian tidak dapat menangani kemasukan sejumlah besar transaksi tambahan. Bayaran mungkin meroket, dan hanya urus niaga yang besar akan bernilai membayar harga. Lain, lebih kecil, urus niaga perlu mencari rumah di blok lain yang lain, seperti Litecoin. Jika siap, rangkaian transaksi lapisan kedua, seperti Lightning, boleh digunakan di atas Bitcoin.

Skandal privasi Apple

2. Apple akan mempunyai skandal privasi yang besar

Pada 2016, Apple menjadi tajuk utama untuk bertanding di FBI. Dengan menolak untuk menukar perisian mereka untuk membolehkan penguatkuasaan undang-undang A.S. di belakang, mereka menegakkan prinsip undang-undang dan moral yang penting. Apple menjadi juara untuk hak-hak sivil di mana-mana, dan tidak dinafikan juga jualan.

Pada 2017, ExpressVPN bimbang kemenangan ini akan menjadi jangka pendek. Berdiri untuk diri anda dengan catatan blog dan sokongan yang baik dari syarikat-syarikat teknologi sesama, seperti Apple, tidak cukup untuk kemenangan global. Tiada jumlah tekanan awam boleh membuat semua agensi penguatkuasa undang-undang di seluruh dunia bertanding.

Apple menjual banyak telefon di negara-negara di mana satu-satunya pilihan adalah “mematuhi atau keluar.” Sebagai sebuah syarikat awam yang mempunyai kewajipan untuk menjana pendapatan untuk pemegang saham, “keluar” mungkin bukan pilihan yang layak.

Mungkin kita akan mendapati bahawa Apple telah menghantar versi backdoor iPhone ke beberapa negara? Mungkin, sebagai penyediaan menjual iPhone, data yang disimpan dalam iCloud dianggarkan berbeza untuk pengguna di beberapa negara? Mungkin, platform mesej yang disulitkan dari akhir ke hujung, iMessage, membolehkan Apple menjalankan serangan Man-in-the-middle?

2017 mungkin tahun-tahun yang kami tahu pasti.

Polis boleh menggunakan dron dengan daya maut.

3. Drone akan menjadi seperti di mana-mana pasukan polis sebagai kenderaan berperisai

Selepas quadcopter dikawal jauh menjadi cukup berpatutan untuk menjadi sebahagian daripada senjata mainan setiap kanak-kanak, pasukan polis di seluruh dunia akan mengikutinya. Hanya masa sebelum agensi penguatkuasa undang-undang menemui bagaimana alat-alat murah (dan diakui, menyeronokkan) ini boleh digunakan untuk tujuan mereka sendiri: I.E. pengawasan, penilaian risiko, dan juga api terbuka.

Tidak semua drone akan diterbangkan, sama ada. Buat pertama kalinya, pada Julai 2016, polis A.S. di Dallas menggunakan kenderaan pengebom bom kawalan jauh untuk membunuh seorang suspek.

Pembunuhan ekstremis sudah menjadi masalah dan penguatkuasaan undang-undang penguatkuasaan undang-undang A.S., dan peningkatan penggunaan pesawat akan mengurangkan risiko kepada Pegawai.

Jabatan penguatkuasaan undang-undang mungkin berpendapat bahawa dron akan menjadikannya selamat untuk kawasan berbahaya polis. Tetapi tanpa mata di atas tanah dan penilaian risiko yang betul, ia akan menjadi sepele untuk menggunakan daya maut, walaupun ia tidak diperlukan.

Kemungkinannya, jika jabatan polis tempatan anda sudah menggunakan kenderaan perisai atau peralatan rusuhan secara tetap, mereka akan menambah pesawat udara dan tanah tidak lama lagi. Pertama, semata-mata untuk tujuan pengawasan, tetapi drone akan beransur-ansur bersenjata.

chat-email-exposed

4. Sembang dan e-mel dalam talian anda akan didedahkan

Kebocoran data abad ini akan datang.

Lupakan kebocoran Yahoo, yang mendedahkan kata laluan sehingga setengah bilion orang boleh dijual secara online. Lupakan pelanggaran data Ashley Madison, yang mendedahkan data peribadi (termasuk maklumat pembayaran) sebanyak 37 juta individu yang mencari hubungan.

Pada tahun 2017, kami akan menyaksikan dunia baru Kemunculan Keselamatan Maklumat-yang mana yang anda dapati setelah melihat keadaan keselamatan yang maaf di banyak syarikat web.

Maklumat kelayakan pengguna dan maklumat pembayaran telah berulang kali bocor dalam talian, tetapi kami masih menunggu “Kemalangan Maksimum yang Credible” – kompromi penuh sistem syarikat dalam talian dan kehilangan semua data pengguna.

Pelanggaran lengkap boleh terjadi pada mana-mana syarikat, termasuk penyedia e-mel, bank, atau penyedia sembang yang tidak menyulitkan data peribadi pengguna.

Pengguna boleh mengambil kesempatan daripada pengesahan dua faktor untuk mendapatkan akaun individu. Tetapi penyelesaian ini tidak akan membantah pendedahan sistem massa.

Satu-satunya cara yang selamat untuk menggunakan internet adalah untuk memulakan penyulitan semua barangan anda. Ini boleh menjadi proses yang menyakitkan dan mengecewakan pada masa-masa tertentu, terutamanya untuk e-mel. Walaupun ExpressVPN mempunyai panduan yang sangat baik mengenai PGP, OTR, dan Whatsapp dan Telegram yang akan membantu anda mendapatkan fail dan komunikasi yang paling sensitif anda.

Data telefon global.

5. Perlindungan telefon global akan menjadi norma

Melayari laman web semasa perjalanan telah menjadi lebih murah dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Kesatuan Eropah telah memansuhkan semua yuran perayauan di sempadan mereka. Pengguna Amerika juga boleh mencari banyak pembekal yang termasuk data global yang tidak terhad, termasuk perkhidmatan baru Google, Fi.

Dengan liputan 3G dan LTE yang lebih murah dan sentiasa ada, semua orang akan dapat menyambung ke internet.

Banyak negara berada dalam kedudukan janggal bahawa web lebih mudah diperoleh melalui pembekal telefon mudah alih daripada talian tetap. Perubahan massa dalam dasar diperlukan, sebagai mekanisme seperti kemas kini perisian Apple, yang memaksa sambungan Wi-Fi untuk mengemas kini muat turun, risiko tidak tersedia kepada ramai.

Akses murah ke harta karun dunia maklumat akan mempercepat pertumbuhan kemakmuran di negara-negara membangun. Pengetahuan bersama dan penting mungkin dapat meningkatkan ratusan juta di atas garis lebar. Yayasan Wikimedia mempunyai perjanjian dengan rangkaian telefon mudah alih di 65, kebanyakan negara sedang membangun. Perjanjian itu membolehkan pengguna rangkaian telefon mengakses Wikipedia, walaupun mereka tidak membayar data.

Bagaimana untuk memastikan 2017 tidak seteruk 2016

Tidak semua akan buruk pada 2017 (diharapkan). Tetapi untuk orang-orang yang kurang dari-mengagumkan, melindungi diri anda dengan akal, berhati-hati dengan data anda, dan memihak kepada enkripsi kuat.

  • Selamatkan simpanan anda dengan menyebarkannya ke portfolio pelaburan yang pelbagai, mudah dan kukuh
  • Kempen kerajaan tempatan untuk menentang militarization polis tempatan anda
  • Pakar-ikhtiar protes untuk menghalang pengawasan rakyat yang sembarangan
  • Buat perbualan yang halus pada platform yang disulitkan dari end-to-end yang boleh dipercayai dengan pengesahan utama

Mengapa tidak melayan diri anda ke penghala ExpressVPN superfast juga?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me