Bagaimana EU menjadikan kehidupan lebih sukar untuk Netflix

Eropah membuat kehidupan lebih keras untuk netflixKehidupan boleh menjadi sukar apabila anda menjadi sensasi aliran antarabangsa.

Netflix membuat gelombang awal tahun ini apabila ia mengumumkan perkhidmatan streaming di 130 negara tambahan. Tiba-tiba semua penonton baru dapat menikmati perbuatan jahat Frank Underwood di House of Cards dan memahami mengapa penduduk Washington, D.C. begitu sedar oleh iklan metro yang mempromosikan “tolak ke arah yang betul”.

Masukkan Kesatuan Eropah. Pada akhir bulan Mei, Suruhanjaya Eropah, ketua pengawal selia EU, mengesyorkan agar perkhidmatan on-demand dan streaming video dikehendaki menyimpan 20% katalog mereka untuk kandungan Eropah. Tindakan itu sepatutnya menyokong seni dan hiburan tempatan.

Netflix tidak gembira dengan berita itu. Seorang jurucakap berkata walaupun syarikat itu “menghargai objektif Suruhanjaya untuk memajukan pengeluaran Eropah, … langkah-langkah yang dicadangkan itu tidak akan dapat mencapai itu.”

Pengkritik telah ditimbang di kedua-dua belah perdebatan dengan ceramah yang tinggi tentang proteksionisme dan perdagangan bebas, tetapi tidak ada yang tampaknya menjawab satu pertanyaan penting: Adakah ini perubahan bagaimana saya Netflix dan sejuk?

Takut tak, peminat sofa berpelukan dan Orange Adalah Hitam Baru. Berikut adalah buku asas mengenai cadangan baru dan apa yang dimaksudkan untuk anda.

Siapa yang berada di belakang Peraturan Kandungan yang Dimasukkan EU?

Wakil-wakil dari pelbagai negara Eropah menyokong langkah itu. Walau bagaimanapun, kerajaan Sepanyol dan Perancis adalah pelobi utama. Kedua-dua negara telah mengeluh tentang pengaruh bahasa Inggeris terhadap budaya dan seni mereka.

Aduan tidak ada yang baru. Kembali pada tahun 1993, Perancis dan Sepanyol meluluskan langkah perlindungan untuk meningkatkan industri hiburan tempatan terhadap media Amerika. Perancis memerlukan stesen radio untuk mengabadikan 40% masa penyiaran mereka untuk lagu-lagu Perancis, manakala Sepanyol mengenakan sekatan terhadap unjuran filem Amerika. Mereka berpendapat bahawa undang-undang sedemikian adalah satu-satunya cara untuk memelihara identiti budaya Eropah

Sekarang bahawa orang-orang sedang mengalihkan penggunaan media mereka jauh dari pawagam dan ke skrin komputer, seolah-olah Eropah fikir peraturan baru adalah teratur. Langkah itu juga seiring dengan keputusan EU yang lain yang memaksa syarikat-syarikat Internet mengubah apa kandungan yang dipaparkan di Eropah, seperti kes “hak untuk dilupakan” yang terkenal.

Semua Perkhidmatan Streaming Dalam Talian yang Dipengaruhi oleh Peraturan EU

Semua perkhidmatan video-atas-permintaan akan diadakan pada kuota, bermakna Netflix akan disertai oleh saingan Amazon dan Apple iTunes. Dan ketika ketiga-tiga mereka kini melampaui penanda aras 20%, ada juga langkah-langkah yang tidak jelas yang mengharuskan perusahaan-perusahaan untuk membuat sumbangan finansial yang membantu pembuatan film dan TV Eropah.

Netflix menunjuk kepada projek-projek Eropah yang sudah ada sebagai bukti bahawa tiada peraturan diperlukan. Marseille, siri bahasa Perancis berikutan sisi penonton bandar tajuk, mula mengalir musim bunga ini, dan The Crown, sebuah drama yang menyentuh mengenai Ratu Elizabeth II, akan dibebaskan pada musim gugur ini. Netflix berkata ia juga mempunyai produksi Itali, Sepanyol, dan Jerman dalam kerja-kerja tersebut.

Pengkritik lain peraturan itu mengatakan pasaran-i.e. anda-adalah orang yang harus memutuskan apa yang akan disiarkan, dan bukan birokrat di Brussels. Mereka juga menunjukkan bahawa syarikat penstriman kurang berjaya mungkin akan membeli banyak kandungan yang murah dan berkualiti rendah untuk memenuhi kuota tersebut. Jika ya, ini mungkin menjejaskan cadangan yang sepatutnya mengeluarkan yang terbaik dalam pengeluaran budaya Eropah.

Adakah Kesan EU Kesan Masa Bersih Netflix Saya?

Ia bergantung kepada di mana anda menonton Netflix anda. Pada masa ini, Netflix menawarkan perpustakaan kandungan yang berlainan ke negara yang berlainan. Ini bermakna apabila anda melakukan perjalanan dengan Netflix, anda mungkin mendapati sesuatu yang anda tidak akan nampak di negara asal anda. Dalam kes ini, pelanggan Netflix Eropah mungkin satu-satunya yang akan terpengaruh.

Sekarang Netflix hampir tidak mencukupi penanda aras kandungan Eropah 20% yang diperlukan. Walau bagaimanapun, cadangan itu boleh menjejaskan bagaimana ia menambah kandungan pada masa akan datang. Pada asasnya, untuk setiap empat jam kandungan bukan tempatan Netflix menawarkan pelanggan Eropah, mereka akan dipaksa untuk menambah jam tambahan kandungan Eropah. Dan sementara mereka dapat memotong kandungan lama untuk mengekalkan nisbah yang diperlukan, itu akan menyebabkan pengguna Eropah kehilangan.

Apa pendapat anda tentang idea EU yang menarik? Bingung? Tersinggung? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah!

Imej yang dipilih: Foto Dmyrto_Z / Deposit

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me