Uit het ExpressVPN-onderzoek blijkt dat Amerikanen toch om privacy geven

Een illustratie van een adelaar die zijn ogen behandelt.


Een representatief onderzoek, in opdracht van ExpressVPN en uitgevoerd door Propeller Insights, leverde veel verrassende resultaten op en bevestigde enkele vermoedens van de industrie en het publiek.

Meer dan 1.000 personen die de leeftijd, het geslacht en de geografische samenstelling van de Verenigde Staten vertegenwoordigen, werden gevraagd naar hun ervaringen en zorgen over online privacy en technologie.

VPN-gebruik is hoog

In de enquête zei 29,3% van de respondenten dat ze een virtueel particulier netwerk of een proxy-netwerk hadden gebruikt. De redenen voor VPN-gebruik zijn veelvuldig, maar vallen in drie hoofdcategorieën:

Om toegang te krijgen tot inhoud

Onder degenen die een VPN hebben gebruikt, gebruikt 26,7% het om toegang te krijgen tot hun bedrijfs- of academisch netwerk, 19,9% om toegang te krijgen tot inhoud die anders niet beschikbaar is in hun regio, en 16,9% om censuur te omzeilen.

Om bewaking te voorkomen

De meest populaire redenen om een ​​VPN te gebruiken, hebben te maken met surveillance, waarbij 41,7% van de respondenten probeert te beschermen tegen sites die hun IP zien, 26,4% om te voorkomen dat hun internetprovider informatie verzamelt en 16,6% om zich te beschermen tegen hun lokale regering.

Om veilig online te blijven

Meer dan 50% gebruikt een VPN om te beschermen tegen beveiligingsrisico’s, waarbij risico’s verbonden aan het gebruik van openbare wifi (50,8%) en hackers (51,1%) even goede redenen zijn voor mensen om een ​​VPN te gebruiken.

Mensen geloven in hun mobiele apparaten

Mensen vertrouwen over het algemeen op hun mobiele telefoon. Slechts 30,5% van de Android-gebruikers heeft “helemaal geen” of “niet erg” vertrouwen in hun apparaten. iOS doet het iets beter, met 27,4% van de gebruikers die een gebrek aan vertrouwen uiten.

Mensen zijn minder bezig met het uitzenden van hun locatie dan hun woorden: gebruikers hebben veel meer kans om apps op hun telefoons of tablets toegang tot hun locatie te geven (78,7%) dan de microfoon te gebruiken (58,9%).

Gebruikers van smart devices zijn bang voor hacks

Apparaten die, naast hun kernfunctionaliteit, een netwerk hebben en zijn uitgerust met sensoren zoals camera’s of microfoons, worden over het algemeen beschreven als ‘slim’.

Als onderdeel van hun functionaliteit (bekend of onbekend voor de gebruiker) communiceren ze vaak met de fabrikant en sturen ze gegevens naar externe servers. Sommige kunnen ook op afstand worden bediend door de gebruiker – en mogelijk onbevoegde derden, als deze niet correct zijn aangesloten.

Bijna een kwart (24,8%) van de ondervraagden heeft helemaal geen slimme apparaten, terwijl bijna evenveel (24,4%) de microfoons van hun apparaten altijd uitzetten als ze deze niet gebruiken. Een vijfde (21,2%) zegt echter altijd de microfoon aan te laten staan.

De cijfers zijn vergelijkbaar voor gebruik van de camera. Met deze cijfers, samen met het aantal mensen dat niet weet of hun apparaten een microfoon hebben of die het zelden uitzetten (29,6%), kunnen we concluderen dat ongeveer de helft van de bevolking privacy niet waardeert. 85% zegt echter dat ze extreem (24,7%), zeer (23,4%) of enigszins (28,0%) bezorgd zijn over slimme apparaten die hun persoonlijke gewoonten volgen.

Maar veel meer mensen maken zich zorgen om gehackt te worden. Slechts 19,4% maakt zich geen zorgen dat een cyberaanvalder de controle over smart home-apparaten kan kapen en effectief kan overnemen, waarbij 50,5% “extreem” of “zeer bezorgd” is.

Google roept spionage op

Amerikanen zijn niet zo bezorgd over hun regering die hen bespioneert als vaak wordt aangenomen. Onder de respondenten zegt 15,9% dat ze bang zijn voor de FBI-surveillance en slechts 6,4% vreest dat de NSA hen bespioneert.

Mensen maken zich verreweg het meest zorgen over het verzamelen van informatie door ISP’s (23,2%) en Facebook (20,5%). Google spioneren is meer een zorg voor mensen (5,9%) dan snuffelen door werkgevers (2,6%) of familieleden (5,1%).

Facebook likes zijn het waard

Uit het onderzoek blijkt dat 46,7% van de mensen er niet om geeft dat Facebook-likes kunnen worden gebruikt om de politieke oriëntatie te bepalen, iets minder dan de 49,2% die zich geen zorgen maken over het feit dat hun seksuele oriëntatie bekend is.

Overheidsinterventies en beleid

Netneutraliteit blijft populair (70% meer respondenten ondersteunen het in plaats van niet), maar 51,4% zegt dat ze er niet genoeg van weten om een ​​mening te vormen.

Volgens de enquête is 82,9% ook van mening dat het Congres wetten moet vaststellen om technologiebedrijven te verplichten toestemming te vragen voordat ze persoonlijke gegevens verzamelen. Sterker nog, 85,2% vindt dat er boetes moeten komen voor bedrijven die gegevens van gebruikers verliezen, en 90,2% vindt dat er nog meer boetes moeten zijn als de gegevens worden misbruikt. Van de respondenten vindt 47,4% dat het Congres zo ver moet gaan als het uiteenvallen van Facebook en Google.

Tweederde van de Amerikanen ondersteunt wetten die vereisen dat pornografieplatforms controleren of gebruikers ouder zijn dan 18 voordat ze de site mogen gebruiken, zoals in het Verenigd Koninkrijk. Inhoudsblokken worden niet ondersteund door meerderheid, maar blijven populair bij 42,3%.

Vooruitkijkend, op de vraag welke 2020 Democratische presidentskandidaten Amerikanen vertrouwen om hun online gegevens te beschermen, merkte privacyadvocaat Bernie Sanders 26% van de stemmen op.

 • 26% zei Bernie Sanders
 • 24% zei Joe Biden
 • 13% zei Beto O’Rourke
 • 12% zei Elizabeth Warren
 • 10% zei Kamala Harris
 • 9% zei Cory Booker

 
Op de vraag welke 2020 Democratische presidentskandidaten Amerikanen het meest vertrouwen om een ​​gratis en open internet te behouden, staat Bernie Sanders opnieuw bovenaan de enquête.

 • 29% zei Bernie Sanders
 • 20% zei Joe Biden
 • 13% zei Elizabeth Warren
 • 12% zei Beto O’Rourke
 • 12% zei Kamala Harris
 • 10% zei Cory Booker

Amerikanen geven wel om hun privacy

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, nemen Amerikanen reële en effectieve maatregelen om hun inbreuk op de privacy tegen te gaan.

Mensen maken zich echter geen zorgen over de overheid, maar eerder door ISP’s en sociale media-bedrijven. Er is ook overweldigende ondersteuning om het vermogen van technologiebedrijven om persoonlijke gegevens te verzamelen en te gebruiken te beperken, en sommige gaan zelfs zo ver dat ze meer inhoudfilters en leeftijdsbeperkingen wensen.

Bekijk hier de onbewerkte gegevens.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map