Onaangename meldingen: het is gemakkelijk om Facebook te coderen met een PGP-sleutel

Versleutel Facebook met een PGP-sleutel


Je Facebook-account is waardevol. Het bevat privéchats, een lijst met uw persoonlijke connecties en kan, als u de Messenger-app gebruikt om geld te verzenden, zelfs aan uw bankrekening worden gekoppeld.

Tweefactorauthenticatie helpt uw ​​account te beschermen, maar er is een nieuwe functie die als nog sterkere beveiliging fungeert: gecodeerde OpenPGP (GPG of PGP) meldingen.

Wat is PGP-codering en waarom gebruikt niet iedereen deze??

PGP en zijn open source-implementatie, OpenPGP, zijn de gouden standaard in coderingsprotocollen en beide zijn goed ingeburgerd en gecontroleerd.

Helaas hebben de protocollen geen mainstream-acceptatie gekregen. Mogelijk omdat OpenPGP op grote schaal wordt bekritiseerd vanwege zijn nadelen, met name een steile leercurve en een gebrek aan perfect doorstuurgeheim.

Toch is PGP een uitstekende manier om uw gegevens te beveiligen, en Facebook’s nieuwe gecodeerde meldingen zijn een perfecte startplaats voor beginners die hun online verdediging willen verbeteren.

Hier leest u hoe u uw Facebook-beveiliging in 3 eenvoudige stappen kunt verbeteren:

1. Genereer uw unieke PGP-sleutel

Maak eerst een PGP-sleutel uit deze lijst met aanbevolen PGP-clients. Een sleutel van minimaal 2048 bits lengte wordt aanbevolen.

Koppel uw nieuwe PGP-sleutel aan het e-mailadres dat u voor Facebook gebruikt en stel vervolgens een vervaldatum in. Maak onmiddellijk een intrekkingscertificaat voor het geval uw sleutel verloren of gestolen wordt.

Download een PGP-sleutel voor Facebook

2. Upload uw PGP-sleutel naar Facebook

Onder Facebook-instellingen ga naar de Veiligheid en navigeer naar Publieke sleutel (of gebruik deze directe link).

Ga terug naar uw PGP-client en zoek uw sleutel en kies vervolgens voor Exporteer de openbare sleutel.

Kopieer en plak de sleutel in het veld van Facebook (zie hieronder) en vink het vakje met het label aan Gebruik deze openbare sleutel.

Let op, uw openbare sleutel wordt ook weergegeven in uw profiel, onder Contact en basisinformatie.

Beveilig Facebook met een PGP-sleutel

3. Gebruik uw PGP-sleutel om gecodeerde meldingen te ontvangen

Wanneer u nu een melding van Facebook ontvangt, wordt deze gecodeerd met uw PGP-sleutel.

Dit betekent dat alleen u uw Facebook-meldingen kunt lezen. Niemand anders, inclusief uw e-mailprovider of overheid, kan ze zien. U kunt hier het soort meldingen instellen dat u van Facebook wilt ontvangen.

Het versleutelen van uw Facebook-meldingen bewaart uw privacy, maar, belangrijker, maakt het veel moeilijker voor iedereen om uw account aan te vallen door uw e-mail te kapen en een wachtwoordreset van Facebook aan te vragen.

Versleutel Facebook-meldingen

Het aanvragen van een wachtwoordreset voor een gecompromitteerd e-mailaccount is een veelgebruikte manier om een ​​Facebook-profiel te hacken. Maar iedereen die deze methode probeert toegang te krijgen tot een Facebook-account beveiligd met een PGP-sleutel, zou worden begroet met een gecodeerd bericht zoals hieronder.

Facebook PGP-sleutel

Versleutel Facebook met een PGP-sleutel en bescherm uzelf online

Nadat je je Facebook PGP hebt geïmporteerd, kun je de vingerafdruk controleren door dit bericht te bezoeken. Wanneer u in de toekomst een e-mail van Facebook ontvangt, zal uw e-mailclient u snel vertellen of de handtekening uitcheckt (of niet).

Het coderen van uw Facebook-e-mails heeft ook nog een ander voordeel. Omdat alle berichten cryptografisch zijn ondertekend, is het gemakkelijk te zien welke legitieme Facebook-berichten zijn en welke phishing-berichten zijn.

Onthoud: blijf veilig online! Gebruik altijd bescherming!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map