Handleiding voor internetveiligheid: 5 manieren om uw kind online veilig te houden

Hoe uw kinderen online veilig te houden.


Je ziet het misschien niet op het avondnieuws, maar de wereld van de onderwijstechnologie is booming. Experts zeggen zelfs dat investeringen in de EdTech-industrie de komende drie jaar wereldwijd $ 250 miljard zullen overtreffen.

De groei kan voor een belangrijk deel te wijten zijn aan het ConnectED-initiatief, dat werkt om supersnelle WiFi in elk klaslokaal in de VS te brengen..

ConnectED brengt langzaam een ​​revolutie teweeg in de manier waarop scholen internet gebruiken, en opent als zodanig de deur voor meer bedrijven om technologie en software te ontwikkelen om het educatieve curriculum van uw kind aan te vullen.

Naarmate meer leerkrachten zich wenden tot verschillende online leermiddelen om de traditionele leermethoden te verbeteren, is het belangrijk dat uw kind weet hoe het online en in de klas veilig online kan blijven.

Hier zijn vijf manieren om te helpen.

1. Praat met uw kinderen over hun digitale voetafdruk

Als het op internet aankomt, blijft alles wat online gaat online, dus het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met uw privacy, maar ook met die van uw kind. Zie internet als een uitgestrekt bos waar alles wat je doet een spoor achterlaat.

Zorg ervoor dat uw kind weet wat goed is om online te delen en wat niet. Bij twijfel is het het beste om dingen privé te houden. Immers, hoe meer informatie er over een persoon online is, hoe meer mogelijkheden er zijn om te exploiteren.

Online bewustzijn is vooral verstandig in het tijdperk van sociale media, waar sites zoals Facebook zo efficiënt zijn geworden om gebruikers te targeten dat ze nu tieners kunnen identificeren die zich onzeker of angstig voelen.

Niet alleen dat, maar steeds meer universiteiten controleren vandaag de sociale media-accounts van potentiële studenten voordat ze beslissen wie ze willen accepteren. Hoewel dat misschien niet meteen een probleem is, kan het een probleem vormen als het tijd is om je kind naar verschillende scholen te vragen.

2. Help uw kinderen het verschil te ontdekken tussen veilige en schadelijke sites

Hoewel de meeste browsers tegenwoordig een gebruiker kunnen waarschuwen wanneer ze een potentieel gevaarlijke site bezoeken, zijn er altijd een paar gevallen die door de kieren kunnen glippen. Help uw kind om rekening te houden met veilige sites en de schadelijke sites te herkennen.

Een eenvoudige manier om te controleren of een site veilig is of niet, is door de URL in de bovenste zoekbalk te controleren. Als de URL ‘https’ bevat, is de site beveiligd. HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Security, waar de ‘s’ voor veilig staat. Als een site https gebruikt, is de kans groot dat deze legitiem is.

3. Stel een VPN in voor uw kinderen

Je kunt ook een extra beveiligingsniveau voor je kinderen toevoegen door een zogenaamde VPN te gebruiken. Afkorting van virtueel particulier netwerk, VPN’s zijn veilige en legale manieren om het online netwerk van een persoon te helpen anonimiseren en hun internetverbinding te coderen.

Door verbinding te maken met een VPN-serverlocatie, kan een gebruiker zijn verbinding anonimiseren en tegelijkertijd veiliger browsen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk zijn VPN’s ongelooflijk eenvoudig te gebruiken.

De meeste VPN-services bieden maandelijkse betalingsplannen en kunnen de meeste apparaten dekken, waaronder laptops, desktops, smartphones en zelfs sommige routers.

4. Leer uw kinderen om sterkere wachtwoorden te gebruiken

Een van de beste manieren om uw kind online veilig te houden, is door hen te leren betere wachtwoorden te gebruiken. Hoewel het misschien eenvoudiger is om eenvoudige wachtwoorden zoals een huisdier of een straatadres te onthouden, zijn ze veel minder veilig bevonden. Uit een Google-onderzoek is zelfs gebleken dat de meest gebruikelijke wachtwoordgewoonte is om de naam van een huisdier als wachtwoord te gebruiken. Het is belangrijk om geen wachtwoorden te gebruiken die een aanvaller met zeer weinig onderzoek kan raden.

Wachtwoorden die ten minste acht tekens lang zijn en verschillende letters en cijfers bevatten, zijn veel veiliger dan het gebruik van de naam van een huisdier. Hoewel het voor een kind moeilijk kan zijn om een ​​van deze wachtwoorden te onthouden (veel minder een handvol), zijn er hulpmiddelen die u kunt gebruiken om voor hen te onthouden, zoals onze willekeurige wachtwoordgenerator.

Gratis apps zoals LastPass zijn een geweldige bron om te hebben. Door het creëren van een zogenaamde Master Key, houdt LastPass de verschillende wachtwoorden van uw kind veilig achter slot en grendel. In plaats van een handvol wachtwoorden te onthouden, hoeft uw kind er maar één te onthouden.

5. Zorg ervoor dat de software van uw kind is bijgewerkt

De eenvoudigste manier voor hackers om een ​​computer te kapen is door misbruik te maken van kwetsbaarheden in de software van het netwerk, een taak die veel eenvoudiger is wanneer de software verouderd is. De WannaCry-ransomware-aanval van vorig jaar, die gericht was op ongeveer 300.000 computers over de hele wereld, kon alleen netwerken raken die verouderde software gebruikten.

Maak wat tijd vrij om de verschillende softwareprogramma’s van u en uw kind te controleren – vooral het antiviruspakket – en zorg ervoor dat uw verschillende browsers en netwerken up-to-date zijn. De meeste updates en patches zijn er immers om bekende beveiligingsproblemen op te lossen, dus profiteer ervan.

Als u uw kind wilt helpen online veilig te blijven, is het de moeite waard om een ​​paar minuten de tijd te nemen om deze tips door te nemen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map