De definitie van Internet of Things: een eenvoudige uitleg

Wat is IoT?

We hebben allemaal gehoord over het Internet of Things (IoT). Het is geweldig of verschrikkelijk, afhankelijk van wie je het vraagt. Maar wat is het precies??

Het internet der dingen is het internetvriendelijke karakter van moderne fysieke apparaten, voertuigen en gebouwen. U hebt mogelijk ook gehoord van IoT-producten als verbonden apparaten of slimme apparaten.

Hoe werkt het internet der dingen?

Apparaten van Internet of Things hebben doorgaans sensoren en software die het verzamelen en uitwisselen van gegevens via internet mogelijk maken. IoT-objecten kunnen op afstand worden bestuurd om directe integratie met computersystemen mogelijk te maken, wat, naar men beweert, resulteert in economisch voordeel en verbeterde efficiëntie voor gebruikers.

IoT-winkelapplicaties kunnen bijvoorbeeld de locatie van een telefoon volgen om de winkelgewoonten van een persoon te leren kennen. Bedrijven zullen deze gegevens gebruiken om zich te richten op individuen met speciale aanbiedingen voor hun favoriete winkels en producten.

Een winkel-app kan ook een koppeling zijn naar een slimme koelkast, die zou beslissen welk voedsel nodig is (op basis van eerdere consumptie) en de boodschappenlijst rechtstreeks naar de telefoon van een persoon sturen. Het is zelfs heel goed mogelijk dat een slimme koelkast producten automatisch kan bestellen zonder menselijke interactie.

IoT: Een eenvoudige uitlegHet internet der dingen is alles wat verbinding maakt met internet.

Internet of Things kan ook de huisveiligheid verbeteren, via een melding of live camerafeed die naar uw telefoon wordt verzonden wanneer iemand uw huis binnenkomt. IoT zou zelfs de droom van een zelfstandig huis mogelijk kunnen maken. Stelt u zich eens voor dat u een bad laat lopen, stofzuigen of de waterkoker op doet – gewoon door een slimme app te vegen.

Het internet der dingen en beveiligingsproblemen

De IoT-applicatie gaat echter verder dan alleen gimmicks en consumentenproducten. Grootschalige projecten, zoals smart grids, smart homes, intelligent transport en smart cities, omvatten ook IoT. Sommige cyberexperts schatten zelfs dat er tegen 2020 maar liefst 50 miljard IoT-objecten zullen zijn.

Een systeem van zo’n massale interconnectie zou aanzienlijke voordelen hebben, zoals universele toegang tot informatie en een gedwongen transparantie voor overheden (we kunnen ze zien, net zoals zij ons zien).

echter, de de potentiële bedreiging voor de privacy is enorm. En hoewel de hoop is dat transparantie het fatsoen bij overheden zal kweken, is de kans groter dat ze IoT zullen gebruiken voor sociale controle en politieke manipulatie.

Beveiligingsproblemen zijn een probleem. Vooral op afstand bediende IoT-apparaten zijn een perfecte prooi voor man-in-the-middle-aanvallen.

IoT leidt tot problemen met datamining en privacy

Op het eerste gezicht lijkt het Internet of Things en de resulterende datamining volkomen onverenigbaar met privacy.

De privacy van huishoudens wordt volledig aangetast door analyse van netwerkverkeer vanaf slimme apparaten. Een slimme thermostaat kan bijvoorbeeld veranderingen in kamertemperatuur waarnemen als mensen genieten van een plekje in de slaapkamer, bijvoorbeeld.

Niets weerhoudt een verzekeringsmaatschappij om uw hele leven bij te houden (met hun eigen slimme apparaten of te betalen voor gegevens van iemand anders) en vervolgens de informatie te gebruiken om u een ziektekostenverzekering of een claim te weigeren. Naarmate gegevensopslag kleiner en goedkoper wordt, kunnen bedrijven gegevens voor altijd bewaren in de veronderstelling dat het later nuttig zal zijn.

Kritieken op IoT: hoe veilig is het internet der dingen?

Het is gemakkelijk om dit af te schrijven als meer angst aanjagend. En laten we eerlijk zijn: ExpressVPN heeft een vinger in de taart met privacyoplossingen. Maar prominente groepen, zoals de American Civil Liberties Union (ACLU), hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat IoT de controle die mensen over hun eigen leven hebben, erodeert, met vermelding van:

“Er is gewoon geen manier om te voorspellen hoe deze immense machten – onevenredig groot in de handen van bedrijven die op zoek zijn naar financieel voordeel en regeringen die steeds meer controle verlangen – zullen worden gebruikt. De kansen zijn big data, en het internet der dingen zal het ons moeilijker maken om ons eigen leven te beheersen, omdat we steeds transparanter worden voor machtige bedrijven en overheidsinstellingen die voor ons ondoorzichtiger worden. “

Een VPN helpt uw ​​privacy te beschermen

Een VPN heeft veel privacyvoordelen, die deze blog vele malen heeft behandeld. Nog beter, een ExpressVPN-router biedt VPN-bescherming aan elk apparaat met Wi-Fi, zelfs apparaten die normaal geen VPN-software kunnen uitvoeren, zoals PlayStation, Xbox, TV en al uw slimme apparaten..

Dit is een dappere nieuwe wereld die we betreden, waar alles kan worden opgeslagen en gebruikt om ons te schaden. Zorg ervoor dat je weet waarvoor je je aanmeldt. En geef niet teveel op voor zo weinig gemak.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me