De beste manieren om uw Bitcoins te beveiligen

Beveilig uw Bitcoins!

Niet alleen is de waarde van Bitcoin het afgelopen jaar gestegen, maar de beschikbare opties voor Bitcoin-opslag zijn ook toegenomen. De keuze kan vooral intimiderend zijn voor Bitcoin-beginners.

Wat u ook kiest, er is echter altijd een wisselwerking tussen gemak en veiligheid. En hoewel privacy ook een factor is, gaan we ervan uit dat u niet bereid bent om de extra stap te zetten om uw financiële weg te anonimiseren en volledig uit te roeien.

(Degenen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van Bitcoin met volledige anonimiteit, kijken naar ExpressVPN’s gids voor Bitcoin-anonimiteit, die een stapsgewijze zelfstudie bevat.)

Classificaties van Bitcoin-transacties

Bitcoin-gebruik kan worden gescheiden in twee onafhankelijke variabelen: “Transactievolume” en “Transactiewaarde.” Of deze waarden hoog zijn, zijn kleine veranderingen die Bitcoin-portemonnee het beste voor u is.

“Transactievolume” is de snelheid van bitcoin-transacties die u uitvoert. Dit kan één transactie per dag betekenen, of slechts één per week. Wat als hoog of laag telt, is dat deze zaak tamelijk willekeurig is.

“Transactiewaarde” is de bitcoin-waarde van een bepaalde transactie. Wat een grote bitcoin-waarde definieert, is even dubbelzinnig. Een goede vuistregel is dat een lage transactiewaarde kleiner is dan of gelijk is aan de hoeveelheid geld die u comfortabel mee zou nemen als contant geld in uw zak. Alles groter dan dat kan een hoge waarde hebben.

Meerdere Bitcoin-portefeuilles zijn misschien de beste oplossing voor u

Het is absoluut niet nodig dat u zich beperkt tot een eenvoudige oplossing. Misschien omvat de manier waarop u Bitcoin gebruikt alle hieronder genoemde use cases, zoals reguliere kleine betalingen, reguliere grote betalingen en langetermijninvesteringen.

Gebruik meerdere opties parallel om het beste te halen uit het toegankelijk en veilig houden van Bitcoins.

Vind de Bitcoin-oplossing voor u

Beveilig uw Bitcoins met meerdere portefeuilles

Als u veel transacties van lage waarde uitvoert

Mobiele portemonnee

Als u veel transacties met een lage waarde uitvoert (bijvoorbeeld omdat u meestal Bitcoin gebruikt om sokken, thee of een VPN te kopen), moet u een mobiele portemonnee gebruiken waarmee u de sleutels van.

Met een mobiele portemonnee zijn uw Bitcoins altijd toegankelijk zolang uw telefoon stroom heeft. Als u een moderne smartphone met een up-to-date besturingssysteem gebruikt, zijn uw Bitcoins veilig. Vergeet niet een back-up te maken van uw basiszin op een stuk papier en bewaar dat papier ergens veilig! Bekijk onze aanbevelingen voor Android en iOS Bitcoin wallets.

Als u veel waardevolle transacties uitvoert

Hardware portemonnee

Als er veel geld op het spel staat, zoals als u een bedrijf hebt dat veel met Bitcoin omgaat, of omdat u een deel van uw personeel in cryptocurrency betaalt, dan hebt u een hardwareportefeuille nodig. Hardware-wallets zien eruit als USB-sticks en slaan uw Bitcoin-privésleutels op een gespecialiseerde chip op, vergelijkbaar met de beveiligde enclave in een iPhone.

Zelfs als uw telefoon of computer gehackt zou worden, zou uw hardware wallet onaangetast blijven. Omdat de portefeuille is beveiligd met een wachtwoord, heeft iemand die uw portefeuille steelt of vindt, geen toegang tot de portefeuille.

In tegenstelling tot alle andere opties, kosten hardware wallets geld, variërend van € 29 voor de goedkoopste Ledger Wallet, tot $ 99 USD voor de Trezor, die ook fungeert als een FIDO U2F-sleutel.

Net als bij andere portefeuilles, moet u een back-up van uw zaad ergens op een stuk papier bewaren en op een veilige plaats bewaren. Op die manier verlies je je Bitcoins niet als je je hardware wallet verliest.

Als u weinig waardevolle transacties uitvoert

Papieren portemonnee

Als u aanzienlijke besparingen in Bitcoin hebt die u niet vaak hoeft uit te geven of te verplaatsen, is een papieren portemonnee het beste voor u. Gebruik geen online service om uw papieren portemonnee te maken, maar maak er zelf een.

De veiligste optie is om een ​​kopie van het besturingssysteem TAILS te krijgen, dat wordt geleverd met de Bitcoin-portemonnee Electrum geïnstalleerd. Kruip onder een deken of tent, start het op en maak een Bitcoin-portemonnee. Je schrijft het zaad op een stuk papier en sluit de computer af.

Omdat TAILS standaard geen gegevens op uw USB-stick bewaart en het interne RAM wist, zijn er geen sporen van uw seed op de computer achtergebleven. Zolang u het papier kunt beveiligen, zijn uw Bitcoins veilig. Bekijk de Bitcoin-beveiligingstips van ExpressVPN!

Om uw Bitcoins te verzenden, moet u opnieuw opstarten in een TAILS-exemplaar en een portemonnee herstellen met behulp van de seed van uw papier.

Als u weinig transacties van geringe waarde uitvoert

Online portemonnee

Als je maar een kleine hoeveelheid Bitcoin houdt en ze zelden uitgeeft, kijk dan eens naar een online portemonnee-service, zoals Blockchain.info (ze hebben ook een ui-site!).

In tegenstelling tot uw mobiele portemonnee hoeft u zich geen zorgen te maken wat er gebeurt als u van apparaat wisselt. U kunt zich bij uw account aanmelden met een e-mailadres en een wachtwoord. Wanneer u zich aanmeldt, moet u zorgvuldig de beveiligingsopties doorlopen om uw account te beveiligen tegen hackers en het voor u toegankelijk te houden. Het is een goed idee om een ​​sterk wachtwoord en een wachtwoordbeheerder te gebruiken!

Veel Bitcoin-portefeuilles voor veel gebruik

Er zijn veel manieren om Bitcoin te gebruiken en evenveel manieren om ze te behouden. Wees je bewust van waar je je Bitcoins voor wilt gebruiken en hoe toegankelijk ze moeten zijn. Er is vaak een wisselwerking tussen toegankelijkheid en beveiliging, maar door uw Bitcoins over verschillende portefeuilles te verspreiden, kunt u de optimale situatie vinden!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me