De 4 beste apps om je iPhone in 2018 goed te beveiligen

Beste beveiligings-apps voor iOS

De rechtszaak van Apple tegen de FBI van maart 2016 maakte duidelijk dat het niet eenvoudig is om in te breken op een iPhone.

Naast de houding van Apple ten aanzien van privacy, heeft het apparaat zelf een aantal beschermende functies, van de toegangscode en Touch and Face ID tot gecodeerde iMessages. Gezien de hoeveelheid gevoelige informatie die mensen op hun iPhones opslaan, is het echter nooit overbodig om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen.

Er zijn veel verschillende apps die je kunt gebruiken om de beveiliging van je telefoon te verbeteren, maar ExpressVPN heeft ze in vier categorieën onderverdeeld. En het beste deel van alle apps die hier worden beoordeeld, is ze zijn allemaal gratis!

De beste multitasking mobiele beveiligingsapp

De grootste bedreiging voor uw iPhone is diefstal of verlies. In dergelijke gevallen wilt u een app met een dekking van 360 graden die uw gegevens kan herstellen, uw telefoon kan lokaliseren en gevoelige informatie die op uw apparaat is opgeslagen, kan beschermen.

De beste keuze van ExpressVPN: Keeply

keeply beveiligingsapp voor iPhone

Met een nette en intuïtieve interface biedt Keeply iets meer dan alleen een veilige kluis voor uw gegevens, zoals foto’s, wachtwoorden of notities.

Het veiligheidsbeleid van Keeply zorgt ervoor dat uw gegevens alleen op uw telefoon worden opgeslagen en niet in de cloud, hoewel er een mogelijkheid is om er een back-up van te maken op een gekozen computer.

ExpressVPN stelt het op prijs dat de app in de offline modus kan worden gebruikt en dat uw persoonlijke gegevens niet nodig zijn om te functioneren – zoals locatie of lijst met contactpersonen.

Keeply biedt ook een paar leuke extra functies, zoals de inbraakfoto die een foto maakt van een persoon die zonder succes toegang probeert te krijgen tot de app; de Fake Pin die, wanneer gebruikt, de app leeg toont; en de Face-down lock, dat is precies hoe het klinkt.

Runner-up: Lookout

uitkijk beveiligingsapp voor iphone

Lookout is een all-round beveiligingsapp die uw iPhone kan lokaliseren voor het geval u hem misplaatst, een alarm activeert in geval van verdachte activiteiten en uw apparaat op afstand uitschakelt. Er is ook een handige functie die je Apple-horloge zoemt als je iPhone buiten het Bluetooth-bereik komt.

Helaas werken de meeste coole functies alleen als je een Apple Watch bezit, en daarom eindigt Lookout als tweede.

De beste wachtwoordbeheerder voor uw iPhone

Met een goede wachtwoordbeheerder kunt u sterke wachtwoorden voor uw apps genereren die worden opgeslagen in een gecodeerde database, beschermd door een hoofdwachtwoord.

Eenmaal ingelogd, voert wachtwoordbeheerder ook automatisch uw gegevens in op opgeslagen websites, waardoor inloggen net zo gemakkelijk als veilig is.

De beste keuze van ExpressVPN: LastPass

lastpass-beveiligingsapp voor iPhone

LastPass is een van de meest bekende wachtwoordbeheerders en de interface maakt gebruik van een bibliotheek met apps-logo’s om het vinden van uw favoriete websites een makkie te maken.

Net als de meeste van hun concurrenten, beveiligt LastPass gegevens met 256-bit encryptie, evenals vingerafdruk en tweefactorauthenticatie. De basisfuncties zijn gratis, maar u hebt de betaalde versie nodig om uw gegevens op meerdere apparaten te synchroniseren (hoewel het abonnement het goedkoopste op de markt is – slechts US $ 12 per jaar).

Interessante extra functies zijn de LastPass-beveiligingsaudit en de mogelijkheid om deze in offline modus te gebruiken. LastPass is een betrouwbare, veilige en intuïtieve app en is de favoriete wachtwoordbeheerder van ExpressVPN.

Runner-up: 1Password

1wachtwoord beveiligingsapp

1Password is nog een van de beste wachtwoordbeheerders die beschikbaar zijn en wordt geleverd met een gratis app voor iOS-apparaten om op te starten. De belangrijkste verschillen met LastPass zijn dat 1Password primair is ontworpen voor offline gebruik en zowel een eenmalige vergoeding als een abonnementmodel biedt.

De beste adblocker voor mobiele apparaten van Apple

Sinds iOS 9 is het mogelijk om inhoud officieel te blokkeren met behulp van advertentieblokkers, die worden vermeld in het gedeelte Instellingen van je telefoon. Net als bij browserblokkeringsblokken, maakt een goede mobiele advertentieblokkering geen gebruik van uw gegevens en kunt u aanpassen welke sites en apps u wilt blokkeren.

De beste keuze van ExpressVPN: 1Blocker

1blocker beveiligingsapp

1Blocker bevat 7.000 vooraf geïnstalleerde blokkers, die betrekking hebben op advertenties, trackingscripts en andere items die op de achtergrond op webpagina’s worden uitgevoerd – dingen zoals advertentienetwerken en analyseproviders.

ExpressVPN gaf 1Blocker toppositie vanwege het grote aantal aanpassingsopties, waarmee u de specifieke inhoud kunt kiezen die u mogelijk uit uw zicht wilt bannen.

Runner-up: Verfijnen

verfijn de beveiligings-app

Ook gratis in de app store, werkt Verf vergelijkbaar met 1Blocker, maar wordt geleverd met een kleiner aantal aanpassingen.

De beste privacybrowser voor iOS

De beste keuze van ExpressVPN: Ghostery

ghostery beveiligingsapp

Ghostery is een veilige mobiele iOS-browser waarmee gebruikers kunnen bepalen en beslissen welke informatie ze willen delen met de sites die ze bezoeken. Een van de belangrijkste functies is een overzicht van alle trackers en cookies die uw activiteit op elke site volgen, en een functie met één klik om ze los te koppelen.

Heeft u tips voor mobiele beveiliging?

ExpressVPN hoopt dat dit helpt om uw iPhone nog veiliger te maken!

Als u vragen heeft over een van de genoemde software of horrorverhalen over het verliezen van uw gegevens, kunt u deze achterlaten in de opmerkingen hieronder!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me