De 3 beste Bitcoin-portefeuilles voor Android

De groene Android-mascotte met een Bitcoin.


* Bent u op zoek naar de beste Bitcoin-portefeuilles voor iOS? Klik hier.*

Android was het eerste mobiele platform met Bitcoin-portefeuilles en biedt sinds het prille begin van Bitcoin zelfstandige apps die niet afhankelijk zijn van een centrale server om transacties te verwerken. In het begin downloadden deze gedecentraliseerde apps de volledige Blockchain, wat vandaag nauwelijks mogelijk zou zijn, omdat het momenteel meer dan 60 GB bedraagt.

In plaats daarvan vertrouwen de applicaties, net als de favoriete iOS-portefeuilles van ExpressVPN, op Simplified Payment Verification (SPV), waarbij de portemonnee rechtstreeks verbinding kan maken met het Bitcoin-netwerk, maar alleen de meest relevante gegevens synchroniseert en niet de hele blockchain.

Mycelium – Makkelijk te gebruiken

mycelium-Bitcoin-wallet-review

De Mycelium Bitcoin-portemonnee, genoemd naar een soort schimmel waarvan wordt aangenomen dat deze het grootste levende organisme ter wereld is, is een eenvoudig te gebruiken portemonnee die wordt geleverd met precies de juiste set handige zijfuncties.

Het is de opvolger van portemonnee BitcoinSpinner en werd in 2013 gelanceerd. Mycelium is de standaard geworden voor mobiele portefeuilles en maakt gebruik van HD (Hierarchical Deterministic) zaden, wat betekent dat om een ​​back-up van uw Bitcoin te maken, u slechts een set van twaalf Engelse woorden hoeft te onthouden. Wees echter voorzichtig wanneer u een back-up van uw woorden maakt, want iedereen met deze woorden heeft toegang tot al uw geld. ExpressVPN raadt u aan om ze op een stuk papier te schrijven en op een veilige plaats op te slaan, of uw wachtwoordbeheerder te gebruiken om ze op te slaan.

Met HD-portefeuilles kunt u ook uw privacy behouden, omdat de app voor elke transactie een apart adres gebruikt. Mycelium gaat echter nog een stap verder en stelt u in staat om al uw gegevens via het Tor-netwerk te routeren met de app Orbot. Met dit proces weet niemand dat u Bitcoin gebruikt.

Ook geweldig voor uw financiële privacy is de mogelijkheid om uw accounts te scheiden met Mycelium. Als u bijvoorbeeld sommige Bitcoins als inkomen houdt en deze wilt scheiden van uw spaargeld, kunt u dat eenvoudig doen in Mycelium, gewoon door een extra portemonnee toe te voegen. Dit maakt het bijhouden van gegevens veel eenvoudiger, maar vergeet niet dat wanneer u meerdere portefeuilles gebruikt, u er afzonderlijk een back-up van moet maken.

Mycelium maakt het ook gemakkelijk om allerlei back-ups en papieren portefeuilles die u mogelijk hebt te vegen. Privésleutels in de vorm van een QR-code kunnen rechtstreeks naar uw apparaat worden gescand of u kunt uw twaalf woorden in de app typen. Mycelium draagt ​​de munten vervolgens over naar een van zijn eigen beveiligde sleutels.

Als u bijzonder paranoïde bent of bezig bent met beveiliging, of als u de telefoon die u bij zich hebt niet kunt vertrouwen (misschien omdat u deze met anderen moet delen), kan Mycelium worden gebruikt in combinatie met Bitcoin-portefeuilles voor hardware zoals Trezor of Ledger.

Deze hardware wallets zijn externe hardware-apparaten die speciaal zijn gemaakt voor het veilig opslaan van bitcoins. Ze lijken een beetje op USB-sticks, maar hebben een klein display waarmee u transacties kunt verifiëren. Om een ​​transactie uit te voeren, verbindt u uw hardware wallet met uw telefoon, opent u de Mycelium-app en start u de bewerking. Vervolgens verifieert en bevestigt u de transactie in uw hardwareportefeuille. Op deze manier verlaten uw privésleutels nooit uw speciale apparaat en worden ze alleen via uw telefoon verzonden. Knap geniaal spul.

Het grootste voordeel van de Mycelium-app is de marktplaats. U kunt gemakkelijk mensen in de buurt van uw locatie vinden die bereid zijn Bitcoin in te wisselen voor contant geld. Het is een geweldige manier om wat munt in te slaan of uw bezit te liquideren in ruil voor inflatoir overheidsgeld als u dat wilt.

Je kunt er zelfs voor kiezen om zelf handelaar te worden als je extra tijd hebt.

Mycelium-samenvatting

 • Eenvoudig in gebruik en back-up
 • Geweldige app om Bitcoin uit koude opslag te halen
 • Ondersteuning voor hardware wallets
 • Handelaarfunctie om Bitcoin in de buurt te kopen

BitPay – staat meerdere handtekeningen toe

Coplay-Bitcoin-wallet-review

BitPay is niet alleen een van de favoriete Android-portefeuilles van ExpressVPN, maar het was ook een no-brainer voor de iOS-lijst.

De grootste kracht van BitPay is de functie met meerdere handtekeningen. Dit betekent dat u snel een enkele Bitcoin-portemonnee kunt instellen met meerdere personen of apparaten als ondertekenaars.

U kunt deze functie gebruiken om uw beveiliging te verhogen door een portemonnee te maken die het geld tussen verschillende apparaten bewaart. U kunt bijvoorbeeld een Bitcoin-adres maken met drie toetsen, een op uw telefoon, een op uw computer en een als back-up op een stuk papier. Elke transactie vereist twee handtekeningen, bijvoorbeeld van uw telefoon en computer. Een hacker zou beide apparaten tegelijk moeten aanvallen, wat als moeilijker wordt beschouwd dan het aanvallen van slechts één apparaat, om toegang te krijgen tot uw geld. De derde portemonnee wordt bewaard als back-up voor het geval uw telefoon of computer verloren raakt of beschadigd raakt.

U kunt ook gebruik maken van meerdere BitPay-adressen in uw organisatie. Elk bestuurslid of penningmeester kan bijvoorbeeld een bitcoin-portemonnee en -sleutel hebben. Voor een succesvolle betaling kan een minimum aantal handtekeningen vereist zijn om de fondsen te verwerken. Dit systeem is relatief beveiligd tegen hackers en u hoeft geen enkele persoon in uw organisatie te vertrouwen met al het geld.

Het nadeel is dat de BitPay-app afhankelijk is van een centrale server om transacties te controleren en uit te zenden. Deze server kan uw munten niet stelen, maar als het een DDoS-aanval zou ondergaan of anderszins niet beschikbaar zou zijn, zou u uw Bitcoin niet kunnen uitgeven – een vervelende overlast.

Theoretisch geeft de app je de optie om een ​​alternatieve server te gebruiken, en zelfs om je eigen server te draaien. In werkelijkheid zal dit alleen levensvatbaar zijn voor grotere organisaties omdat het aanzienlijke inspanningen vereist.

BitPay-samenvatting

 • Krachtige, gebruiksvriendelijke portemonnee met meerdere handtekeningen
 • Veel functies
 • Pushmeldingen voor inkomende fondsen
 • Hangt af van een gecentraliseerde server voor sleutelbeheer – riskant voor uitval

Schildbach Bitcoin Wallet – App slechts 2,9 MB!

Schildbach-Bitcoin-wallet-review

De Schildbach Bitcoin-portemonnee is vernoemd naar zijn ontwikkelaar Andreas Schildbach (nu bekend in de Play Store als simpelweg “Bitcoin-portemonnee”) en is de oudste mobiele Bitcoin-portemonnee. De Schildbach-portemonnee gebruikte om de hele Blockchain te downloaden voordat dit proces een te zware last werd vanwege het aantal transacties.

Met de nieuwe SPV-technologie is het niet langer nodig om de volledige geschiedenis van alle Bitcoin-transacties te downloaden. Tegenwoordig kunnen applicaties rechtstreeks verbinding maken met het netwerk, het saldo van een portemonnee vinden en ondertekende transacties pushen, zonder concessies te doen aan censuur of uptime.

De applicatie wordt door Google vermeld als met tussen de een miljoen en vijf miljoen installaties, waaruit het indrukwekkende bereik van de portemonnee blijkt.

De portemonnee wordt geleverd met eenvoudige functionaliteiten, maar laat toch zien wat mogelijk is met een gedecentraliseerd systeem zonder rechten zoals Bitcoin. U kunt Bitcoin-transacties bijvoorbeeld doorsturen naar een ander apparaat, via Bluetooth of NFC, zolang de apparaten dit ondersteunen.

Schildbach Samenvatting

 • Makkelijk te gebruiken, slanke applicatie
 • Goed onderhouden door een van de meest ervaren ontwikkelaars in het Bitcoin-ecosysteem
 • Ondersteuning voor NFC en Bluetooth
 • Slechts 2,9 MB

Mycelium is de favoriete Bitcoin-portemonnee van ExpressVPN

Mycelium is gemakkelijk te gebruiken, ziet er goed uit, heeft net genoeg functies om te zijn wat je nodig hebt, en de marktplaatsfunctie is ook geweldig als je op wat Bitcoin moet stapelen.

BitPay heeft portefeuilles met meerdere handtekeningen bruikbaar en zelfs leuk gemaakt. Als u extra beveiliging of de mogelijkheid wilt om geld te spreiden over meerdere mensen in een organisatie, is deze app uw nummer een keuze.

Net als bij iOS geven alle onderzochte Android-portefeuilles ExpressVPN elke keer dat u een transactie uitvoert een ander adres. Dit is goed voor de privacy maar maakt uw transacties niet anoniem. Als u een hoog niveau van privacy of anonimiteit vereist, bekijk dan de ExpressVPN-gids voor Bitcoin-anonimiteit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map