Vergelijking: de beste gratis antivirussoftwarepakketten

Of u nu een oud systeem heeft dat moet worden bijgewerkt of u veilig op internet wilt surfen op uw nieuwe laptop, antivirussoftware blijft een van de belangrijkste installaties op uw computer. Er zijn veel keuzes die allemaal met voor- en nadelen komen. Dus wat is de beste keuze voor uw systeem?

Het korte antwoord is dat het goed is met gerenommeerde antivirussoftware zolang deze wordt bijgewerkt. Omdat elk met zijn eigen functieset, hulpbronnenvereisten en prijs komt, wil de veeleisende consument echter eens nader kijken. Omdat er zoveel premium-opties beschikbaar zijn, zal dit artikel zich alleen richten op gratis software – gratis, omdat je nu al een van deze antivirusprogramma’s kunt downloaden, installeren en uitvoeren en het kost je geen cent.

Hier zijn vijf goede opties in alfabetische volgorde met voor- en nadelen.

Avast Gratis

Voors: Snel, gemakkelijk te gebruiken met intuïtieve gebruikersinterface die het werk doet zonder veel systeembronnen op te eten. Voor veel computers kunt u meerdere taken uitvoeren en een minimale vertraging ervaren. Bevat functies die controleren op software-updates en bloatware op uw webbrowsers.

nadelen: Basisconfiguratie kan eenvoudig zijn, maar ingewikkelder configuratie kan een gedoe zijn, vooral voor de technofobe. Hoewel Avast wordt geleverd met een anti-malwarehulpprogramma, is het niet zo robuust of effectief als andere zelfstandige opties.

AVG gratis

Voors: Geïntegreerde standaard anti-virus, webbewaking en e-mailscanner, naast andere functies. Gemakkelijk om elke afzonderlijke functie uit te voeren en web- / e-mailbewaking biedt altijd bescherming.

nadelen: Beschouw AVG als de duizendpoot, meester van niets. De antivirus-engine krijgt gemiddelde scores van onafhankelijke testen. Omdat er zoveel functies zijn, kan dit een pakket met veel bronnen zijn. Evenzo is het even wennen aan de gebruikersinterface. Je ontvangt ook regelmatig pop-ups die proberen je te upgraden naar de premium-versie.

Bitdefender gratis

Voors: Een van de meest consistent meest scorende antivirussen die er zijn. Eenvoudig, snel en extreem licht op bronnen met functies zoals zowel systeemscannen als realtime bescherming.

nadelen: Ook een van de dunste pakketten die je zult vinden voor zijn gratis iteratie, wat betekent dat je weinig opties hebt om uit te kiezen en geen geïntegreerde extra functies (bijv. Firewall).

Panda Cloud Antivirus

Voors: Schone en eenvoudige gebruikersinterface met cloudgebaseerde functies en minimale impact op systeembronnen. Extra functionaliteit biedt verdere monitoring ter bescherming tegen open Wi-Fi-netwerkbedreigingen en mogelijk gevaarlijke USB-schijven.

nadelen: De gratis versie herinnert je er constant aan om te upgraden naar de premium-versie en plaagt je met beperkte toegang tot andere functies. Onafhankelijke tests tonen ook aan dat hoewel de detectiesnelheden solide zijn, ze niet de beste zijn.

ZoneAlarm Gratis

Voors: Deze combinatie van firewall en antivirus biedt het gemak van een geïntegreerd pakket in plaats van zelfstandige toepassingen.

nadelen: Niet zo veel functies als sommige andere opties. Antivirusdatabase wordt dagelijks bijgewerkt, niet elk uur, wat betekent dat u mogelijk wordt blootgesteld aan het snel verspreiden van nieuwe bedreigingen.

Hoe blijven deze programma’s gratis? De meeste bieden premium- of licentiemodellen, hetzij om meer functionaliteit te bieden, hetzij om in een commerciële omgeving te werken. Voor de algemene consument die gewoon op zoek is naar een gratis antivirusdownload, maak je geen zorgen; het feit dat je geen cent neerstort, doet niets af aan het product. In feite behoren deze tot de beste beschikbare antivirussoftwarepakketten.

Klik hier om terug te gaan naar de privacygidsen van ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me