Uw apparaat vergrendelen

Smartphones slaan tegenwoordig alles op, van onze online wachtwoorden tot onze creditcardnummers. Daarom is het belangrijker dan ooit om ze veilig te houden.

Maak gebruik van het vergrendelscherm en selecteer een voldoende veilig wachtwoord. Dit maakt het moeilijker voor anderen om toegang te krijgen tot uw telefoon zonder uw toestemming.

Het gebruik van uw vingerafdruk om uw apparaat te ontgrendelen, draagt ​​weinig bij aan de beveiliging. Een vingerafdruk kan eenvoudig worden gekloond uit slechts een foto van uw duim en worden gebruikt om uw telefoon te ontgrendelen. En hoewel je in de meeste rechtsgebieden niet wettelijk kunt worden verplicht om je wachtwoord te onthullen, is het volkomen legaal om je vingerafdruk te nemen om je telefoon te ontgrendelen zonder je toestemming.

Versleutel uw rit

Apple is sinds de iOS 8 standaard begonnen met het coderen van harde schijven. Dit verbetert de bescherming van de eigenaar tegen willekeurige zoekopdrachten en het misbruik van uw persoonlijke gegevens na het verliezen van het apparaat aanzienlijk.

Android biedt ook een functie voor de gebruiker om de schijf te coderen; dit moet echter door de gebruiker worden geactiveerd. Hoewel Google dergelijke codering standaard in 2014 aankondigde, werden de vereisten later stilletjes verwijderd.

U kunt de optie om uw apparaat te coderen vinden in uw instellingen.

Hoewel het niet bijzonder eenvoudig is, is het mogelijk om zonder je toestemming je persoonlijke gegevens uit je telefoon te extraheren als je je schijf niet codeert, en de politie handhaaft deze telefoons routinematig met behulp van Google, zelfs in kleine gevallen als drugsdelicten.

Kies een goed wachtwoord

Hoewel zowel Apple als Google maatregelen nemen om uw gecodeerde gegevens tegen hackers te beschermen door het aantal keren te beperken dat een verkeerd wachtwoord per minuut kan worden ingevoerd, of door de schijf te wissen na een paar mislukte pogingen, is een sterk wachtwoord de beste bescherming.

Kies een wachtwoord van minimaal 12 tekens of gebruik onze willekeurige wachtwoordgenerator. Zorg er ook voor dat u een combinatie van cijfers, hoofdletters en kleine letters toevoegt. U kunt ook Diceware gebruiken om een ​​wachtwoord te genereren dat uit vier tot vijf woorden bestaat.

Verder lezen

Lees meer over de gevaren van mobiele wifi met deze artikelen:

  • Welke informatie door uw mobiele netwerken gaat
  • Mobiele instellingen die invloed hebben op uw privacy
  • Hoe uw mobiele telefoon opladen aan risico’s blootstelt
  • De gevaren van het trianguleren van uw locatie, het onderscheppen van oproepen, sms
  • Hoe uw mobiele apps te beveiligen
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me