Hoe uw firewall in te stellen

Het is een gevaarlijk en afleidend internet daar. Hackers vormen een bedreiging voor ons allemaal, niet alleen voor grote bedrijven en overheidsnetwerken. En internet biedt een schijnbaar onbeperkte hoeveelheid schadelijke en tijdrovende inhoud die u waarschijnlijk niet wilt dat uw netwerkgebruikers zien.


Een firewall is een echt effectief antwoord op deze problemen. En gelukkig voor jou, heb je waarschijnlijk al een ingebouwd in je besturingssysteem of internetrouter. Hier is hoe het in te stellen.

Hardware- en softwarefirewalls

In grote lijnen zijn er twee soorten firewall tot uw beschikking.

Hardware firewalls / op router gebaseerde firewall – De firewall in uw internetrouter is een hardwarefirewall: het is een speciaal apparaat. Omdat het zich op de gateway tussen internet en uw hele netwerk bevindt, is het verkeer dat het filtert meestal voor iedereen geblokkeerd. Dat maakt het ideaal voor het instellen van netwerkbrede filterregels. Het is efficiënter en eenvoudiger te beheren dan afzonderlijke firewalls te gebruiken voor elke computer. Met één apparaat dat verkeer bij uw hoofdgateway filtert, kunt u rekenkracht besparen en uw beveiligingsbeleid vereenvoudigen.

Software firewalls – De firewalls die zijn ingebouwd in Windows en OS X zijn natuurlijk software. U kunt ook firewallsoftware van derden krijgen, zoals Comodo en Firewall. Deze firewalls kunnen alleen verkeer filteren van en naar de computer waarop ze zijn geïnstalleerd.

Door een combinatie van hardware- en softwarefirewalls te gebruiken bij elk van de gateways van uw netwerk, kunt u een beveiligingsbeleid opstellen dat zorgt voor uw hele netwerk en specifieke computers.

De firewall van uw router instellen

De firewall van uw router wordt meestal bestuurd vanuit uw browser via een webinterface. Raadpleeg de documentatie van uw router voor toegang.

Typische functies die u misschien wilt gebruiken, zijn:

Beveiligingsniveaus instellen – De meeste routerfirewalls worden geleverd met een selectie van beveiligingsniveaus. Standaard blokkeert de firewall mogelijk alle ongevraagde binnenkomende verbindingen, omdat deze waarschijnlijk schadelijk zijn. U kunt hogere of lagere beveiligingsniveaus kiezen op basis van uw behoeften en deze vervolgens aanpassen met aanvullende regels.

Port forwarding – Als u internetdiensten gebruikt die inkomende verbindingen maken, moet u de poortnummers achterhalen die door deze diensten worden gebruikt en deze “doorsturen”. Typische voorbeelden zijn online games en p2p-services voor delen.

Adres filtering – Blokkeer de toegang tot specifieke websites voor al uw netwerkgebruikers door een lijst te maken van de domeinnamen die u wilt filteren.

De DMZ – De ‘gedemilitariseerde zone’ is een gebied buiten de firewall waaraan u een of meer apparaten kunt toewijzen. Alles in de DMZ kan alles verzenden en ontvangen via het netwerk.

De firewall van uw computer instellen

Windows, Mac OS X en andere moderne desktopbesturingssystemen zijn uitgerust met softwarefirewalls op applicatielagen. Net als hardwarefirewalls bevatten ze standaardbeveiligingsinstellingen die basisbescherming bieden tegen hackers en virussen.

Omdat dit applicatielaag-firewalls zijn, kunt u deze ook gebruiken om regels in te stellen voor specifieke programma’s op uw computer. Wanneer een nieuwe toepassing voor het eerst internet probeert te gebruiken, kan de firewall van uw besturingssysteem u vragen om toegang toe te staan ​​of te weigeren.

Basisgebruikers moeten echter onthouden dat u uw instellingen niet hoeft te wijzigen!

Windows Firewall configureren

 1.   Veeg naar rechts of wijs rechtsboven en zoek naar ‘firewall’ en open vervolgens Windows Firewall
 2.   Gebruik de optie aan de linkerkant om Windows Firewall in of uit te schakelen
 3.   Stel machtigingen in voor specifieke programma’s met de optie ‘Een app of functie toestaan ​​via Windows Firewall,Links weer
 4.   Kies om poorten te openen en regels in te stellen Geavanceerde instellingen, vervolgens Inkomende regels of Uitgaande regels, en vervolgens “Nieuwe regel …” in het rechterdeelvenster. Een wizard leidt u door het proces.

De toepassingsfirewall van OS X configureren

 1.   Kiezen Systeem voorkeuren uit het Apple-menu dan Veiligheid. Klik op de brandmuur en vervolgens op “Firewall inschakelen” om de firewall in te schakelen.
 2.   Klik Geavanceerde instellingen om de firewall aan te passen
 3.   Kiezen “Blokkeer alle inkomende verbindingen”Om te voorkomen dat services voor delen binnenkomende verbindingen ontvangen
 4.   Klik op de Toepassing toevoegen (+) knop om inkomende verbindingen toe te staan ​​voor specifieke toepassingen. Apps kunnen de toegang worden geweigerd met de App verwijderen (-) knop.

Nu bent u klaar om uw firewall (s) in te stellen om kwaadaardige verbindingen te voorkomen, netwerkwijde toegang tot schadelijke websites te blokkeren, poorten te openen die nodig zijn voor uw favoriete services en de internettoegang van afzonderlijke applicaties te beheren. Raadpleeg de documentatie of helppagina’s van uw firewall voor meer informatie.

Klik hier om terug te gaan naar de privacygidsen van ExpressVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map