Hoe je je Tinder-account permanent kunt verwijderen

Van alle beschikbare matchmaking-apps is Tinder misschien wel de bekendste. Met tot nu toe meer dan 9 miljard wedstrijden gemaakt, heeft het de manier veranderd waarop veel mensen liefde vinden.


Maar voor al het vegen en verbinden is er een onderliggende zorg dat het gebruik van Tinder uw internetprivacy in gevaar brengt. Deze gids zal het u laten zien hoe je je Tinder-account kunt verwijderen.

Spring naar…

Tinder en uw privacy
Instructies voor het verwijderen van je Tinder-account
Enkele veelgestelde vragen over het verwijderen van uw Tinder-account
Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Tinder en uw privacy

Tinder is een gratis, locatie-gebaseerde mobiele dating-app. Hiermee kunnen gebruikers door de profielen van andere gebruikers bladeren en “naar rechts vegen” op profielen die hen interesseren. Als de andere partij ook naar rechts veegt, kunnen de twee chatten en verder verbinden.

Hoewel de app een opwindende game-achtige ervaring biedt en de mogelijkheid om een ​​significante ander te ontmoeten, verzamelt Tinder ook meer informatie over jou dan je zou verwachten. Dit bevat:

  • Uw naam, e-mailadres, fysiek adres en telefoonnummer
  • Uw Facebook-accountinformatie (een geldig Facebook-account is vereist voor elk Tinder-profiel)
  • Uw fysieke locatie wanneer u de app gebruikt
  • Foto’s en video’s die u maakt en uploadt naar Tinder

Zoals u mag verwachten, gebruikt Tinder deze informatie om u gerichte advertenties aanbieden en heeft het recht om gebruik uw informatie op elke gewenste manier.

Uiteindelijk zijn de vragen waarmee u rekening moet houden:

  • Hoeveel vertrouwt u Tinder met uw persoonlijke gegevens?
  • Gaat het goed met Tinder die uw persoonlijke gegevens als inkomstenbron gebruikt?
  • Ben je bereid wat privacy op internet op te geven om nieuwe mensen online te ontmoeten?
  • Ben je in orde met de risico’s die kunnen optreden wanneer je je Tinder-wedstrijd fysiek ontmoet?

Instructies voor het verwijderen van je Tinder-account

Om veiligheidsredenen kunt u uw account alleen verwijderen vanuit de Tinder-app.

Stap 1: Druk op Tinder app-pictogram om de app te openen.

Scherm van het mobiele apparaat met het pictogram van de Tinder-app gemarkeerd.

Stap 2: Tik in de app op uw Profiel icoon links bovenaan om toegang te krijgen tot uw profiel.

Tinder-app-scherm met profielpictogram gemarkeerd.

Stap 3: Tik in uw profiel op INSTELLINGEN.

Tinder-profielscherm met Instellingen gemarkeerd.

Stap 4: Blader naar het einde van uw instellingen en tik op Account verwijderen.

Tinder-instellingenscherm met de knop Account verwijderen gemarkeerd.

Stap 5: U wordt gevraagd om te bevestigen of u uw account wilt verwijderen of niet. Tik op om door te gaan DELETE.

Verwijder het Tinder-accountbevestigingsscherm met de knop Verwijderen gemarkeerd.

Enkele veelgestelde vragen over het verwijderen van Tinder

Wordt mijn account verwijderd als ik de Tinder-app verwijder??

Nee. Het verwijderen van de Tinder-app doet dat wel NIET Verwijder je account. Als u uw account wilt verwijderen, moet u de bovenstaande stappen volgen.

Wat gebeurt er nadat ik mijn Tinder-account heb verwijderd?

Je verliest permanent al je wedstrijden, berichten en andere accountgegevens.

Ik gebruik Tinder Plus. Zal het verwijderen van mijn account ook mijn abonnement annuleren?

Nee. Als u de app en / of uw account verwijdert, wordt uw Tinder Plus-abonnement niet geannuleerd.

Om uw abonnement te annuleren, moet u naar de App Store of Google Play Store gaan en u daar afmelden.

Om een ​​terugbetaling te krijgen, moeten iOS-gebruikers een verzoek indienen op https://getsupport.apple.com, terwijl Android-gebruikers een e-mail moeten sturen naar [email protected]

Zie het gedeelte “Tinder Plus” op de pagina Tinder FAQ voor meer informatie.

Zal Tinder mijn informatie bewaren nadat ik mijn account heb verwijderd?

Ja. Alle informatie die u hebt opgegeven tijdens het aanmelden voor Tinder en het gebruik van de service blijft bij het bedrijf. Tinder kan uw informatie nog steeds gebruiken voor advertentiedoeleinden of delen met andere gebruikers en derden.

Wat gebeurt er als ik opnieuw inlog nadat ik mijn account heb verwijderd?

Als u probeert in te loggen na het verwijderen van uw account, maakt Tinder een nieuw profiel voor u aan.

Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Benieuwd wat u nog meer kunt doen om uw internetprivacy te verbeteren? Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen.

  1. Gebruik ExpressVPN. Terwijl Google Web wordt “gepauzeerd” & App-geschiedenis voorkomt dat Google gegevens over u verzamelt. Het voorkomt niet dat uw internetprovider bijhoudt wat u online doet en mogelijk deelt met bedrijven en overheden. Gebruik een VPN zoals ExpressVPN om uw online activiteit voor uw ISP te verbergen.
  2. Gebruik Tor Browser. Tor verbergt uw locatie en online activiteiten voor iedereen die netwerkbewaking of verkeersanalyse uitvoert, dus uw internetactiviteit is moeilijk naar u terug te traceren. Het is een van uw beste kansen om online anoniem te blijven. Lees deze tips om de effectiviteit van Tor te maximaliseren: Wil Tor echt werken?

Veilig browsen, iedereen!

Wilt u meer hulp bij het opruimen van uw online leven? Bekijk de handleidingen van ExpressVPN op:

> Chrome-extensies verwijderen

> Dropbox verwijderen

> Uw Facebook-account verwijderen

> Facebook Messenger verwijderen

> Zoek mijn iPhone, Zoek mijn iPad en Zoek mijn Mac verwijderen

> Uw Gmail-account verwijderen

> Uw Google-geschiedenis verwijderen

> Uw Google-foto’s verwijderen

> Browsegeschiedenis van uw harde schijf verwijderen

> Uw Instagram-account verwijderen

> Uw geschiedenis van Internet Explorer verwijderen

> Je Pokémon Go-account verwijderen

> Safari verwijderen

> Je Snapchat-account verwijderen

> Uw Twitter-account verwijderen

> WhatsApp Messenger verwijderen

> Uw Yahoo Mail-account verwijderen

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map