Hoe je Google Foto’s te verwijderen

Facebook, Instagram en Google Photos zijn allemaal prachtige platforms voor het opslaan en delen van uw foto’s.


Maar als u zich zorgen maakt dat uw online foto’s van invloed zijn op uw internetprivacy, laat deze gids u dat zien hoe u uw Google-foto’s kunt verwijderen.

Selecteer een van de onderstaande opties om aan de slag te gaan.

Spring naar…

Google Photos en uw privacy
Foto’s verwijderen van uw apparaat (met Google Photos-back-up)
Verwijder foto’s van uw apparaat en Google-accounts
Herstel verwijderde Google Foto’s
Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Google Photos en uw privacy

Google Photos is een gratis foto- en video-opslagservice die onbeperkte ruimte en automatische back-up van bestanden biedt.

Hoewel de service en de app een gemakkelijke manier bieden om je favoriete herinneringen online op te slaan, moet je er niet in springen voordat je de Servicevoorwaarden van Google leest.

Door Google Foto’s te gebruiken, verleent u bijvoorbeeld Google ‘een wereldwijde licentie voor het gebruiken, hosten, opslaan, reproduceren, wijzigen, maken van afgeleide werken (zoals die voortvloeien uit vertalingen, aanpassingen of andere wijzigingen die we aanbrengen zodat uw inhoud beter werkt met onze Services), communiceren, publiceren, openbaar uitvoeren, openbaar dergelijke inhoud weergeven en verspreiden.

Hoewel Google beweert dat het uw toestemming zal beveiligen voordat het uw inhoud voor commerciële / promotionele diensten gebruikt, moet u weten dat het bedrijf zal gebruiken wat u online opslaat leer meer over uw voorkeuren en u gerichte advertenties tonen. Lees hier hoe u zich afmeldt voor het zien van gepersonaliseerde advertenties.

Is Google Photos veilig om te gebruiken?

In één woord, ja. Google Photos is een veilige service voor het opslaan van uw afbeeldingen en video’s. De vragen waarmee u rekening moet houden, zijn echter:

  • Hoeveel vertrouwt u Google met uw persoonlijke gegevens??
  • Bent u bereid om wat internetprivacy op te geven voor extra gemak bij het opslaan van media?

Foto’s verwijderen van uw apparaat (met Google Photos-back-up)

Met deze optie kunt u foto’s van uw apparaat verwijderen terwijl u cloudkopieën in uw Google Foto’s-bibliotheek bewaart.

Stap 1: Open uw Google Foto’s-app.

Scherm voor mobiele apparaten met Google Photos-app gemarkeerd.

Stap 2: Tik op Menu  > instellingen > Maak een back-up & synchroniseren.

Instellingenmenu met Back-up en synchronisatie gemarkeerd.

Stap 3: Zet de schakelaar op Maak een back-up & synchroniseren AAN.

Back-up en synchronisatiescherm waarin wordt getoond dat de schakelaar is ingeschakeld.

Stap 4: Keer terug naar het hoofdscherm van de app. Als u veel foto’s hebt, moet u dit misschien doen wacht tot ze een back-up hebben gemaakt. Van een item waarvan een back-up is gemaakt, wordt de item is niet gesynchroniseerd pictogram icoon.

Stap 5: Tik op Menu (≡) > instellingen > Apparaatopslag vrijmaken en volg de instructies.

Instellingenmenu met Opslag van apparaat vrijmaken gemarkeerd.

Stap 6: Ga naar de voor toegang tot de cloudkopieën van uw foto’s foto’s gedeelte van de app. Genieten!

Verwijder foto’s van uw apparaat en Google-accounts

Met deze optie worden foto’s uit uw Google Photo-account verwijderd en ieder apparaat die synchroniseert met uw Google Foto’s-bibliotheek. Als u alleen foto’s van uw apparaat wilt verwijderen maar online een kopie wilt behouden, volgt u de instructies voor het verwijderen van foto’s alleen op uw apparaat.

Stap 1: Open uw Google Foto’s-app.

Scherm voor mobiele apparaten met Google Photos-app gemarkeerd.

Stap 2: Tik op Menu  > instellingen > Maak een back-up & synchroniseren.

Instellingenmenu met Back-up en synchronisatie gemarkeerd.

Stap 3: Zet de schakelaar op Maak een back-up & synchroniseren AAN.

Een back-up en synchronisatiemenu tonen hoe u de instelling op Aan kunt zetten.

Stap 4: Tik en houd vast op een foto die u wilt verwijderen. Herhaal dit voor elke foto die u wilt verwijderen.

Google Foto's-scherm dat laat zien hoe u foto's selecteert om te verwijderen.

Stap 5: Tik op de uitschot icoon (tik op het prullenbakpictogram) om het bestand (en) te verwijderen.

Google Foto's-scherm met afvalpictogram gemarkeerd.

Een fout gemaakt? Als je per ongeluk je foto’s hebt verwijderd, kan dat herstel ze binnenin 60 dagen (maar niet langer). Ontdek hoe in de volgende sectie.

Herstel verwijderde Google Foto’s

Per ongeluk enkele foto’s verwijderd en moet je ze terughalen? Maak je geen zorgen!

Het goede nieuws is dat uw verwijderde foto’s kunnen binnen 60 dagen worden hersteld. Hier is hoe:

Stap 1: Open uw Google Foto’s-app.

Scherm voor mobiele apparaten met Google Photos-app gemarkeerd.

Stap 2: Tik op Menu (≡) > uitschot (tik op het prullenbakpictogram). Je ziet hier al je verwijderde foto’s.

Prullenbak met verwijderde afbeeldingen.

Stap 3: Tik en houd vast op de foto’s die u wilt herstellen. Tik vervolgens op de Herstellen (pictogram ongedaan makenknop.

Prullenbak met afbeeldingen geselecteerd voor herstel en pictogram Herstellen gemarkeerd.

Notitie: Als het meer dan 60 dagen geleden is dat je je foto’s hebt verwijderd, kun je niets meer doen om de foto’s te herstellen.

Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Benieuwd wat u nog meer kunt doen om uw internetprivacy te verbeteren? Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen.

  1. Gebruik ExpressVPN. Terwijl Google Web wordt “gepauzeerd” & App-geschiedenis voorkomt dat Google gegevens over u verzamelt. Het voorkomt niet dat uw internetprovider bijhoudt wat u online doet en mogelijk deelt met bedrijven en overheden. Gebruik een VPN zoals ExpressVPN om uw online activiteit voor uw ISP te verbergen.
  2. Gebruik Tor Browser. Tor verbergt uw locatie en online activiteiten voor iedereen die netwerkbewaking of verkeersanalyse uitvoert, dus uw internetactiviteit is moeilijk naar u terug te traceren. Het is een van uw beste kansen om online anoniem te blijven. Lees deze tips om de effectiviteit van Tor te maximaliseren: Wil Tor echt werken?

Veilig browsen, iedereen!

Wilt u meer hulp bij het opruimen van uw online leven? Bekijk de handleidingen van ExpressVPN op:

> Chrome-extensies verwijderen

> Dropbox verwijderen

> Uw Facebook-account verwijderen

> Facebook Messenger verwijderen

> Zoek mijn iPhone, Zoek mijn iPad en Zoek mijn Mac verwijderen

> Uw Gmail-account verwijderen

> Uw Google-geschiedenis verwijderen

> Browsegeschiedenis van uw harde schijf verwijderen

> Uw Instagram-account verwijderen

> Uw geschiedenis van Internet Explorer verwijderen

> Je Pokémon Go-account verwijderen

> Safari verwijderen

> Je Snapchat-account verwijderen

> Uw Tinder-account verwijderen

> Uw Twitter-account verwijderen

> WhatsApp Messenger verwijderen

> Uw Yahoo Mail-account verwijderen

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map