Hoe het opladen van uw mobiele telefoon hem blootstelt aan risico’s

Smartphones delen meestal een stekker voor het opladen en laden van gegevens. Hoewel dit het aantal kabels dat we moeten meenemen vermindert, kan het ook gevaarlijk zijn, omdat we onze telefoon onbedoeld kunnen aansluiten op een computer die we niet vertrouwen, die op hun beurt proberen toegang tot ons apparaat te krijgen zonder onze toestemming.

We vinden USB-uitgangen op tal van locaties, zoals bussen, treinstations of zelfs stopcontacten. Achter elk van hen zou een computer kunnen staan. Met vliegtuigen kunt u bijvoorbeeld uw apparaten aan boord opladen, maar de boordcomputer van het vliegtuig probeert vaak toegang tot uw apparaat te krijgen. Dit is geweldig als je media wilt afspelen op het scherm op de stoel voor je, maar we kunnen deze computers echt vertrouwen?

Om je hiertegen te verdedigen, neem je eigen lader mee en steek deze in een stopcontact in plaats van een USB-stopcontact. Je kunt ook een kabel vinden die alleen de elektriciteit vervoert, maar geen gegevens. Er zijn ook apparaten die ‘USB-condooms’ worden genoemd en die ervoor zorgen dat uw apparaat wordt opgeladen zonder dat gegevens worden verzonden.

Verder lezen

Lees meer over de gevaren van mobiele wifi met deze artikelen:

  • Welke informatie door uw mobiele netwerken gaat
  • Mobiele instellingen die invloed hebben op uw privacy
  • De gevaren van het trianguleren van uw locatie, het onderscheppen van oproepen, sms
  • Uw apparaat vergrendelen
  • Hoe uw mobiele apps te beveiligen
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me