Alles verwijderen wat Google van u weet

Download afdrukbare PDF

Hij kent jou beter dan jij jezelf kent. Het kent elke smartphone die u heeft overwogen te kopen, elke collega waar u vuil op heeft geprobeerd te vinden, elke gênante aandoening die u heeft opgelopen …

Het is jouw Google-activiteit (voorheen bekend als Google Web & App-geschiedenis), en hij weet alles waarnaar u heeft gezocht … daterend uit 2005. Yikes!

Dit bericht zal je leren hoe u uw Google-geschiedenis permanent kunt verwijderen om uw internetprivacy te verbeteren en te voorkomen dat uw zoek- en browsegegevens u voor altijd volgen.

Notitie: Het wissen van uw browsergeschiedenis is NIET hetzelfde als het wissen van uw Google Web & App-activiteitsgeschiedenis. Wanneer u uw browsergeschiedenis wist, verwijdert u alleen de geschiedenis die lokaal op uw computer is opgeslagen. Het wissen van uw browsergeschiedenis doet niets met de gegevens die zijn opgeslagen op de servers van Google.

Waarschuwing: Als u G Suite (voorheen Google Apps for Work) gebruikt, is het van vitaal belang dat u het aanvaardbare beleid van uw bedrijf voor gegevensgebruik en gegevensbewaring ontdekt voordat u iets verwijdert!

Spring naar…

Hoe: 
> Download al uw Google-gegevens
> Verwijder al uw Google-activiteiten
> Stop (of “pauzeer”) dat Google uw activiteit opslaat
Ken de gevolgen van het verwijderen en uitschakelen van uw Google-zoekgeschiedenis
Als u uw geschiedenis verwijdert en uitschakelt, bent u NIET onzichtbaar voor Google
Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Wat u online doet, is UW zaak – en alleen de uwe

ExpressVPN gelooft dat wat u op internet doet privé is. Niemand zou moeten bijhouden wat u online doet, niet zonder uw medeweten en toestemming.

Tenzij u dit heeft uitgeschakeld, houdt Google Activity het afgelopen decennium uw zoek- en browse-activiteit bij. Het kent elke link die je hebt gevolgd, elke afbeelding waarop je hebt geklikt en de URL’s die je hebt ingevoerd in de adresbalk.

Google gebruikt al deze gegevens om bouw een profiel over jou op, inclusief uw leeftijd, geslacht, talen en interesses, en filtert zoekresultaten en advertenties voor u op basis van uw profiel. Best slim, toch? Maar dit is ook een ongelooflijke inbreuk op uw privacy.

Laat je Google-zoekgeschiedenis je niet voor altijd achtervolgen.

Maak een back-up van uw Google-activiteit voordat u alles verwijdert

In april 2015 heeft Google stilletjes een functie uitgebracht waarmee u al uw Google-gegevens kunt downloaden. Als u zich sentimenteel voelt (snuiven), kunt u overwegen uw zoekgegevens te downloaden voordat u deze voor altijd verwijdert en uitschakelt.

Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt downloaden en verwijderen en kunt voorkomen dat Google uw activiteit opslaat

Hoe al uw Google-gegevens te downloaden

Google’s Afhaalmaaltijd kunt u gegevens downloaden van alle Google-producten die u gebruikt, inclusief uw Google-zoekgeschiedenis, Gmail, Agenda, Chrome, Google Foto’s, Kaarten en meer. Hier leest u hoe u Takeout kunt gebruiken om al uw Google-gegevens te downloaden.

Stap 1: Ga naar de Google Takeout-pagina “Download uw gegevens” en selecteer de gegevens die u wilt downloaden. Standaard zijn alle vakken geselecteerd. kiezen De volgende.

Google's

Stap 2: Selecteer uw archiefindeling en bezorgmethode en selecteer vervolgens Maak archief. (We zijn vastgehouden aan de standaardinstellingen.)

Google's

Stap 3: je zult een melding ontvangen wanneer het archiveringsproces is voltooid. In dit voorbeeld hebben we een e-mail ontvangen met een link om ons archief te downloaden.

Google heeft een e-mail met een link verzonden om uw archief te downloaden.

Nu u een archief van uw gegevens hebt gedownload, bent u klaar om uw geschiedenis te verwijderen.

Hoe al uw Google-activiteiten te verwijderen

Gebruik deze stappen om gegevens over te verwijderen allemaal uw Google-activiteit, inclusief uw zoekopdrachten, video-zoekopdrachten en alle advertenties waarop u heeft geklikt.

Stap 1: Ga naar de Mijn activiteit pagina, selecteer de verticale ellips (⋮), selecteer vervolgens Activiteit verwijderen door.

Het verticale drop-down menu van Google met

Stap 2: Wijzig de datum van Vandaag naar Altijd. kiezen Alle producten uit de vervolgkeuzelijst met producten en selecteer vervolgens DELETE.

Het Google-archief verwijderingsscherm met

Stap 3: Google zal u vertellen hoe het uw gegevens gebruikt om zijn diensten nuttiger voor u te maken. kiezen OK.

Google's

Stap 4: Google zal u vragen of u uw activiteit wilt verwijderen. kiezen DELETE.

Google's

Stap 5: Uw scherm zou nu moeten zeggen:Geen activiteit.”

Google's

Gefeliciteerd. U heeft nu uw Google-zoekgeschiedenis verwijderd. Dit is een leisteen! Volgende: zorg dat Google stopt met het opslaan van uw activiteit.

Hoe u Google kunt stoppen (of ‘pauzeren’) om uw activiteit op te slaan

Google biedt geen manier om het permanent uit te schakelen van het opslaan van uw activiteit, maar u kunt slaan pauze. Gebruik deze stappen om op Google te pauzeren en uw activiteit op te slaan.

Stap 1: Ga naar de Activiteit controles pagina, waar u een gedeelte ziet voor ‘Web & App-activiteit. ‘ Schuif de schakelaar naar links.

Google's Web & Activity-scherm, waarin wordt aangegeven hoe u de schakelaar naar schuift

Stap 2: Google vraagt ​​of u uw web wilt pauzeren & App-activiteit. kiezen PAUZE.

Google's

Stap 3: Controleer of uw activiteit is onderbroken. Het scherm zou “Web & App-activiteit (onderbroken) ‘en de schuifknop moet grijs zijn.

Google's

Stap 4: Als u op ‘pauze’ op Google wilt drukken, logt u uw activiteit in ALLE Google-apps en -services die u gebruikt, schuif alle schakelaars op deze pagina naar links.

Lees de belangrijke informatie voor elk item en selecteer PAUZE om elke stap te voltooien.

Een reeks Google-activiteitenschermen, met elke schakelaar ingesteld op
Missie volbracht! Google slaat uw zoekgegevens niet meer op.

Ken de gevolgen van het verwijderen en uitschakelen van uw Google-zoekgeschiedenis

Het is belangrijk om de gevolgen te begrijpen van het verwijderen van uw Google-zoekgeschiedenis.

Standaard, Google personaliseert uw zoekresultaten op basis van uw zoekactiviteit. Dus als u naar recepten zoekt en vaker op allerecipes.com klikt dan op alle andere websites, dan zal Google elke keer dat u een recept opzoekt, allrecipes.com hoger op de pagina met zoekresultaten plaatsen.

Als u uw geschiedenis verwijdert en uitschakelt, zijn uw terugkerende zoekresultaten breder en minder specifiek voor jou. Dus allrecipes.nl wordt niet bovenaan de resultaten weergegeven, ook al is dit uw favoriete site.

Als u uw geschiedenis verwijdert en uitschakelt, bent u NIET onzichtbaar voor Google

Als u uw geschiedenis verwijdert en uitschakelt, bent u dat niet onzichtbaar voor Google – vooral als u een Google-account onderhoudt voor het gebruik van verschillende Google-apps en -services, zoals Gmail en YouTube.

De realiteit is dat het vrijwel onmogelijk is om onzichtbaar te zijn voor Google. Maar je kunt voorzichtig zijn. Begin met het elimineren van alle Google-apps en -diensten uit uw dagelijkse internetgebruik. En gebruik zoekmachines die uw zoekactiviteiten niet volgen, zoals DuckDuckGo, Ixquick en Startpage.

Maar als je hart zo onzichtbaar is voor Google als je maar kunt zijn, maak dan geen gebruik van internet. Ooit. (Zelfs dan moet u in de struiken springen als het Google Street View-voertuig in de buurt is.)

ontsnapte gevangene gevangen op google maps

Gevangen op Google Street View: geen struiken in zicht waar deze kerel in kan duiken!

Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Als je nu ECHT je internetprivacy-game wilt intensiveren, zijn hier meer stappen die je kunt nemen.

 1. Gebruik ExpressVPN. Terwijl Google Web wordt “gepauzeerd” & App-geschiedenis voorkomt dat Google gegevens over u verzamelt. Het voorkomt niet dat uw internetprovider bijhoudt wat u online doet en mogelijk deelt met bedrijven en overheden. Gebruik een VPN zoals ExpressVPN om uw online activiteit voor uw ISP te verbergen.
 2. Gebruik Tor Browser. Tor verbergt uw locatie en online activiteiten voor iedereen die netwerkbewaking of verkeersanalyse uitvoert, dus uw internetactiviteit is moeilijk naar u terug te traceren. Het is een van uw beste kansen om online anoniem te blijven. Lees deze tips om de effectiviteit van Tor te maximaliseren: Wil Tor echt werken?

Veilig browsen, iedereen!

Ruim je online leven op

Wilt u meer hulp bij het opruimen van uw online leven? Bekijk de handleidingen van ExpressVPN op:

 • Chrome-extensies verwijderen
 • Dropbox verwijderen
 • Uw Facebook-account verwijderen
 • Facebook Messenger verwijderen
 • Zoek mijn iPhone, Zoek mijn iPad en Zoek mijn Mac verwijderen
 • Uw Gmail-account verwijderen
 • Uw Google-foto’s verwijderen
 • Browsegeschiedenis van uw harde schijf verwijderen
 • Uw Instagram-account verwijderen
 • Uw geschiedenis van Internet Explorer verwijderen
 • Je Pokémon Go-account verwijderen
 • Safari verwijderen
 • Je Snapchat-account verwijderen
 • Uw Tinder-account verwijderen
 • Uw Twitter-account verwijderen
 • WhatsApp Messenger verwijderen
 • Uw Yahoo Mail-account verwijderen

Uitgelichte afbeelding: Thomas Lefebvre / Unsplash (afbeelding is gewijzigd)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me