Sfaturi pentru siguranța mobilă pe care trebuie să le cunoașteți

Puteți face aproape orice cu ajutorul noului dumneavoastră smartphone și tabletei. Inclusiv să vă fie furate datele.

Da. IPhones-urile, iPad-urile, dispozitivele Android și telefoanele Windows de astăzi sunt atât de puternice și avansate încât să deții unul este ca și cum ai avea un mini PC în buzunar. Din păcate, asta înseamnă că au aceleași tipuri de vulnerabilități de securitate ca și computerele.

Telefoanele și tabletele sunt, de asemenea, suficient de mici pentru a fura ușor. Și le conectezi adesea la internet prin rețele publice 3G, 4G și Wi-Fi. Așadar, puteți vedea de ce merită să luați măsuri pentru a vă menține în siguranță pe dispozitivele mobile.

Iată sfaturile pe care trebuie să le știți.

Setați un cod de acces

Dispozitivul dvs. mobil are toate conversațiile private, contactele și multe altele stocate pe acesta. Dacă cineva o fură – sau chiar dacă cineva pe care-l cunoașteți vrea să-l înțepe – poate vedea cu ușurință toate chestiile astea. Dacă nu îl blocați, adică.

Setați dispozitivul să solicite o parolă secretă de fiecare dată când începeți să o utilizați. Fiecare dispozitiv are aceste setări și v-ar putea salva datele private de la un hoț sau spion.

Multe telefoane vă vor permite să vă deblocați telefonul cu amprenta sau fața. Acest lucru poate fi convenabil, dar poate avea și vulnerabilități suplimentare de securitate și permite forțelor de ordine să vă forțeze să vă deblocați telefonul.

Criptați datele dvs. de internet

Rețelele publice Wi-Fi sunt notoriu ușor de trasat. Nu toți furnizorii de internet mobil pot fi de încredere.

Utilizați un serviciu VPN pentru a cripta datele Internetului mobil și pentru a le păstra în siguranță de la terți.

Fiți atenți la ce aplicații vă pot accesa datele

Unul dintre lucrurile grozave despre mobil este toate aplicațiile pe care le puteți descărca. Aproape oricine poate face o aplicație și o poate pune în magazin – dar ce vă spune asta despre calitatea și securitatea unora dintre aceste aplicații?

Android, în special, este cunoscut pentru că aplicațiile conectate la internet rulează în fundal, care ar putea apoi să acceseze și să încarce date precum locațiile și fotografiile dvs. În afară de riscurile de securitate, aceștia își pierd riscul de date lunar!

Utilizați aplicații de renume și examinați-le permisiunile în mod regulat pentru a vă asigura că au acces doar la datele pe care le așteptați.

Protejați-vă de malware

Software-ul rău intenționat care vizează dispozitivele mobile pentru a vă fura datele este în creștere. Programul malware de multe ori vine deghizat în clone de aplicații populare și de încredere. S-ar putea apoi să fure acreditările contului, să instaleze alte aplicații fără permisiune sau să efectueze alte acțiuni nedorite.

Fiți atenți la ce aplicații instalați și cine are acces la telefon. Dacă nu aveți îndoieli, efectuați o resetare din fabrică pentru a readuce sistemul de operare al telefonului la starea inițială.

Nu lăsați Bluetooth pornit

Orice caracteristică suplimentară poate fi un potențial defect de securitate, mai ales dacă permite conexiuni la distanță la telefon. Porniți bluetooth-ul numai atunci când trebuie.
Vă ajută să economisiți și bateria!

Nu vă rădăcinați dispozitivul

Înrădăcinarea sau deconectarea telefonului elimină funcțiile implicite de securitate, ceea ce poate permite aplicațiilor să acceseze date private, cum ar fi detaliile cartelei dvs. SIM și la antenele la care vă conectați.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me