Recenzii antivirus: Kaspersky și Norton Internet Security vă protejează cu adevărat?

Nu a fost atât de mult timp în urmă încât nu vi s-a părut un prost pentru că nu aveți software antivirus terț pe computer. Era o perioadă înainte ca sistemele de operare ca Windows să vină cu propria lor protecție antivirus, înainte ca firewall-urile să fie construite în aproape fiecare dispozitiv de rețea … și înainte ca securitatea VPN să devină accesibilă tuturor.

Marile hitters din securitatea internetului au fost făcute de Norton și Kaspersky și sunt încă două dintre cele mai populare apartamente premium astăzi. Dar cât de bine sunt Norton și Kaspersky să vă protejeze?

Contents

Ce e in cutie?

Norton Security și Kaspersky Internet Security sunt în mare parte pachete similare, cu excepția câtorva caracteristici minore unice pentru fiecare. Ambele includ:

  • Caracteristici anti-virus care scanează fișierele locale și online pentru a detecta amenințările
  • Avertismente „Web sigur” împotriva site-urilor și descărcărilor potențial nesigure
  • Firewall-uri cu două sensuri conceput pentru a preveni intruziunea în rețelele de domiciliu
  • Tehnologie anti-phishing care blochează site-urile web frauduloase cunoscute
  • Control parental conceput pentru a proteja copiii împotriva materialelor online necorespunzătoare

Atât Norton, cât și Kaspersky au primit, de asemenea, recenzii favorabile de pe marile site-uri de PC și ambele sunt cam la același preț pentru licența de un an..

Asta sună minunat, dar înseamnă că Kaspersky și Norton îți vor oferi securitatea internetului de care ai nevoie? Să aruncăm o privire asupra unor argumente pro și contra.

Bun: Ultimele definiții

Noi amenințări online apar tot timpul. În trecut am avut Heartbleed și bug-ul Shellshock Bash. Pentru a vă proteja, orice serviciu de securitate online trebuie actualizat constant, cu soluții la cele mai recente probleme.

  Ce protocol VPN este cel mai potrivit pentru tine?

Cu condiția achitării licenței dvs. anuale, Norton și Kaspersky vă vor ține la curent cu cele mai recente definiții. Virusii cunoscuți și malware-ul sunt detectați înainte să vă lovească și orice element găsit pe sistemul dvs. este eliminat.

Rău: Momente de vulnerabilitate

Norton și Kaspersky se ocupă rapid de noi amenințări, dar sunt totuși soluții reactive. Atunci când o amenințare devine cunoscută, dezvoltatorii creează o soluție, apoi este lansată o actualizare software.

Dar va exista întotdeauna o perioadă de vulnerabilitate între apariția unei amenințări și protecția dvs. actualizată. Până la cunoașterea și rezolvarea unei amenințări, Kaspersky și Norton nu vă pot ajuta.

Bun: navigare mai sigură

Kaspersky și Norton adoptă o abordare mai proactivă a navigării web sigure. Adesea credem că browserele sunt fereastra noastră de pe internet – ne putem uita la orice site web dorim, dar nu ne pot vedea.

Nu este cazul, din păcate. Site-urile rău intenționate și hacked vă pot infecta computerul cu malware. Caii troieni se deghizează în descărcări de player video, pe care site-urile dăunătoare spun că trebuie să le descărcați pentru a viziona acel video drăguț pentru pisici. Legăturile scurtate vă duc în locuri întunecate în care nu ați dorit niciodată să mergeți. Lista continuă.

Kaspersky și Norton integrează funcții în browserul dvs. care vă avertizează despre aceste pericole. Ambele companii păstrează o bază de date imensă de site-uri dăunătoare și vă spun când urmează să vizitați unul.

Rețineți că software-ul antivirus nu criptează sau anonimizează conexiunea dvs. la internet. Dacă doriți să criptați și să anonimizați conexiunea la internet, va trebui să utilizați o VPN.

  Tot ce ai avut nevoie să știi despre securitatea mobilă

Rău: încetinirea computerului

Dezavantajul tuturor verificării legăturilor în browser este cantitatea de putere de calcul și lățimea de bandă de care are nevoie. Mai ales la sistemele mai vechi, Norton și Kaspersky pot încetini lucrurile.

De asemenea, nu sunt doar funcțiile de siguranță web care alimentează puterea. Lifehacker.com a numit Norton în ansamblu „remarcabil de lent și balonat”.

Asta înseamnă că programele nu vă protejează? Nu, dar afectează cât sunt de utile atunci când vă protejează? Din pacate, da..

Bun: Acoperirea elementelor esențiale

Cel puțin cu Norton și Kaspersky, obțineți o gamă largă de caracteristici de securitate într-o singură cutie. După cum este enumerat mai sus, beneficiați de protecție anti-virus, un firewall, funcții anti-phishing și multe altele.

Există o singură instalare, iar setările sunt suficient de ușoare pentru ca toată lumea să înțeleagă. Deci, dacă căutați o soluție de securitate ușoară și cuprinzătoare, Norton și Kaspersky acoperă bine cele mai multe elemente esențiale.

Bad: Caracteristici cheie disponibile gratuit în altă parte

Un lucru de care trebuie să conștientizeze este însă că Norton și Kaspersky nu sunt singurele companii care au observat că aceste funcții sunt vitale..

Noul Windows 10 este dotat cu un firewall, instrument de eliminare software rău intenționat și actualizări frecvente de securitate. Sistemul de operare Apple X oferă aproape la fel. Toate fără costuri suplimentare. Și, deoarece aceste caracteristici sunt integrate sistemului dvs. de operare, au mai puține resurse decât Norton și Kaspersky.

Aceste funcții încorporate nu oferă același nivel de protecție ca Norton și Kaspersky, dar sunt cu siguranță o opțiune pentru cei care doresc să economisească bani. Există, de asemenea, câteva opțiuni gratuite care merită luate în considerare.

  Cum să vă ștergeți definitiv contul Tinder

în cele din urmă, cea mai bună soluție pentru păstrarea computerului curat combină soluții software și bun simț. Făcând clic pe link-uri suspecte și păstrarea software-ului la zi, poate face un drum lung pentru a vă ajuta să mențineți o mașină curată.

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me