Necesități pentru călătorii în străinătate

Călătoria în străinătate este o modalitate excelentă de a vedea obiective turistice noi, de a încerca lucruri noi și de a experimenta diferite culturi. Iată câteva necesități pe care ar trebui să le aduci cu tine în timp ce explorezi lumea!

Hârtii de călătorie

Indiferent în ce țară vizitați, veți avea nevoie de identificare și de alte documente în timp ce călătoriți, atât pentru siguranță, cât și pentru confort. Nu plecați de acasă fără acestea!

Identificare

Fie că treceți prin vamă la aeroport sau pur și simplu treceți frontierele într-o mașină, ar trebui să aveți un pașaport curent și o viză sau o altă formă de identitate, precum un certificat de naștere sau un permis de conducere. Unele țări necesită să le transportați în permanență, astfel încât, în cazul în care sunteți atras sau chestionați, puteți dovedi cine sunteți și unde dețineți cetățenia.

Alte lucrări pe care ar trebui să le aduceți includ:

 • Bilete de avion și alte transporturi
 • Hărți ale zonelor pe care le vei vizita
 • Ghiduri informaționale

Esențiale de zi cu zi

Pentru călătorii convenabile, este înțelept să împachetezi lumină, dar și să te pregătești pentru posibilități. Gândiți-vă la activitățile potențiale la care puteți participa în timpul călătoriei și faceți pachetul în consecință.

Îmbrăcăminte

Dacă știți că veți participa la o cină de lux sau veți ieși la dans, aduceți o ținută care se potrivește în setări mai formale. De asemenea, dacă veți face drumeții sau veți face alte activități stresante, aduceți îmbrăcămintea și încălțămintea corespunzătoare.

Pentru a-ți păstra lumina ușoară, ia în considerare să aduci o singură ținută la fiecare ocazie neregulată și câteva pachete de detergent pentru o singură utilizare și să speli hainele după cum este necesar la hotel. Pentru ținute de zi sau evenimente casual, aduceți jumătate din mai multe ținute în zilele în care veți fi acolo. De exemplu, dacă mergeți într-o călătorie de opt zile, aduceți patru ținute casual ale căror articole pot fi schimbate. Veți găsi că selecția dvs. este mai largă decât credeți!

Sfaturi pentru aproape oriunde:

 • Aduceți șosete și lenjerie suficientă pentru fiecare zi (sau în plus, doar în caz că sunteți prinși într-o furtună sau simțiți nevoia să sari într-o piscină în timp ce sunt îmbrăcați).
 • O geacă ușoară va veni la îndemână oriunde v-ați afla.

Produse de toaletă și medicamente

Hotelurile oferă, de obicei, sticle de săpun, șampon, balsam și chiar loțiune corporală, și le vor înlocui în funcție de necesități cu fiecare vizită de menaj. Păstrează-ți geanta ușor și aduce numai articole de toaletă cu rețetă sau specialitate, plus alte necesități, cum ar fi o periuță de păr, o periuță de dinți, o pastă de dinți, un deodorant și alte obiecte personale (doamnelor, nu uita de machiajul tău!).

Păstrați medicamentele cu fermoar bine într-o pungă de plastic și asigurați-vă că sunt etichetate în mod clar. Dacă utilizați anumite medicamente cu rețetă, poate doriți să păstrați o copie a rețetei cu dvs., în cazul în care sunteți oprit la aeroport.

Articole specifice climatului

Dacă vizitați Irlanda în martie, cu siguranță nu ați aduce sandale și îmbrăcăminte. Verificați vremea pentru destinația dvs. și aduceți haine adecvate, astfel încât să nu veți tremura (sau transpirați) în timp ce toți ceilalți sunt confortabili.

Câteva sugestii includ:

 • Protecție solară
 • Pulverizator de erori
 • Pălăria de soare sau pălăria de ploaie
 • Pelerina de ploaie
 • Ghete
 • Costume de baie

Tehnologie

Indiferent dacă utilizați computerul, tableta sau telefonul pentru navigarea pe Internet, efectuarea de apeluri sau trimiterea de e-mailuri, veți avea nevoie de o conexiune rapidă, sigură și privată.

Roaming telefon mobil

Poate doriți să apelați acasă pentru a verifica copiii, pentru a trimite un text unor localnici drăguți cu care să vă întâlniți sau pentru a contacta tovarășii dvs. de călătorie dacă vă despărțiți, dar nu ar trebui să vă blocați cu o factură imensă. Aducerea unui telefon mobil în călătoria dvs. internațională nu trebuie să însemne povestea de groază a facturii de 3.000 de dolari de care ne temem cu toții. Vorbiți cu rețeaua wireless pentru a vedea dacă oferă roaming internațional pentru planul dvs. și pentru țara în care veți vizita.

VPN de călătorie

Pentru a merge online pe laptop, tabletă sau alt dispozitiv, veți dori un VPN. Rețelele private virtuale sunt utile, în special în timpul călătoriei, deoarece vă permit să:

 • Evitați firewall-urile și cenzura stabilite de guverne
 • Căutați anonim cu o adresă IP criptată
 • Împiedicați site-urile să vă urmărească sau să instaleze cookie-uri pe computer
 • Protejați toate informațiile trimise și primite de ochii indurerați
 • Conectați-vă la un centru de date la distanță (compania dvs., de exemplu)

La fel de interesante ca și locațiile noi, ele pot fi, de asemenea, periculoase. Fiind într-un loc necunoscut – și utilizarea unei rețele necunoscute și nesigure pentru navigarea dvs. – vă poate pune identitatea și alte informații în pericol. Protejați-vă și toate dispozitivele dvs. investind într-un VPN pentru călătorii.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să fiți pregătiți, confortabili și pregătiți pentru orice în timp ce călătoriți pe glob!

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me