Modul de încărcare a telefonului mobil îl expune la riscuri

Smartphone-urile împart în mod obișnuit un conector pentru încărcarea și încărcarea datelor. Deși acest lucru reduce numărul de cabluri pe care trebuie să le transportăm cu noi, poate fi, de asemenea, periculos, deoarece ne putem conecta inadvertent telefonul la un computer în care nu avem încredere, care la rândul său poate încerca să acceseze dispozitivul nostru fără consimțământul nostru.


Găsim prizele USB în numeroase locații, cum ar fi autobuzele, gările sau chiar mufele de perete. În spatele fiecăruia dintre ele s-ar putea afla un computer. Avioanele, de exemplu, vă permit să vă încărcați dispozitivele la bord, dar computerul de bord al avionului va încerca adesea să vă acceseze dispozitivul. Acest lucru este excelent dacă doriți să redați media pe ecranul de pe scaunul din fața dvs., dar putem avea încredere cu adevărat în aceste calculatoare?

Pentru a vă apăra de acest lucru, transportați propriul încărcător cu dvs. și conectați-l la o priză în loc de o priză USB. Puteți găsi, de asemenea, un cablu care transportă doar energie electrică, dar fără date. Există, de asemenea, dispozitive numite „prezervative USB” care se asigură că dispozitivul dvs. este încărcat fără a fi transmise date.

Citirea ulterioară

Aflați mai multe despre pericolele Wi-Fi-ului mobil cu aceste articole:

 • Ce informații trece prin rețelele dvs. mobile
 • Setări mobile care vă afectează confidențialitatea
 • Pericolele de a vă triangula locația, interceptarea apelurilor, SMS-urile
 • Blocarea dispozitivului
 • Cum vă securizați aplicațiile mobile
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map