Cum să vă protejați de cheiloggerii

Șansele sunt să folosești un computer personal (laptop sau desktop) pentru o mulțime de lucruri personale: e-mail, social media, servicii bancare, cumpărături online și multe altele. De asemenea, este foarte probabil să folosiți calculatorul personal pentru lucruri legate de muncă: deschiderea documentelor de companie sensibile, examinarea fișierelor legate de afaceri etc..

Mulți dintre noi facem aceste lucruri în mod regulat și fără să ne gândim la cine sau ce ar putea urmări și monitoriza fiecare apăsare a tastei pe care o facem..

Desigur, vorbim despre keyloggers – software care, indiferent de modul în care este instalat, poate fi folosit pentru a înregistra tot ceea ce introduceți prin intermediul tastaturii. De la numere de cărți de credit la parole și tot ce este între ele, keylogger-urile pot fi instalate și utilizate pentru câștig financiar sau personal. Din fericire, există modalități de a vă proteja – și datele dvs. – de a fi înregistrate de această piesă tulburătoare de spyware.

Protejându-vă de keylogging

Deoarece keylogger-urile pot fi instalate pe un computer într-o varietate de moduri, protecția implică adoptarea unei varietăți de abordări pentru a limita posibilitatea instalării unuia. Aceste abordări includ:

Anti-virus

Anti-virusul este ceva ce toată lumea ar fi trebuit instalat pe desktop și laptop. Cu toate opțiunile gratuite disponibile, nu există nicio scuză pentru a nu fi instalat. Și, deși nu este o soluție captivantă, anti-virusul funcționează ca parte a unei abordări cuprinzătoare de protecție împotriva keyloggerilor prin prinderea lor înainte de a putea fi instalate pe sistemul dvs. ca urmare a descărcării unui fișier infectat sau vizitarea unui site web infectat..

User-educație

Educația utilizatorilor merge mult spre prevenirea keyloggerilor și a altor programe spyware. De exemplu, crearea unei politici de descărcare a software-ului și a aplicațiilor din surse de încredere va merge mult până la reducerea riscurilor.

De asemenea, dacă este posibil – găsiți o soluție software bazată pe web care vă permite să evitați descărcarea și instalarea de programe sau software inutile de la companii în care nu sunteți sigur că puteți avea încredere..

Utilizați o mașină virtuală

Utilizarea unei mașini virtuale sau a unui sistem de operare virtual vă permite să instalați software care ar putea fi suspect într-o zonă virtuală a computerului pentru a le separa, și amenințarea unui keylogger, de părțile de încredere ale computerului dvs..

Când este instalat și configurat corect, mediul închis oferit de o mașină virtuală menține complet amenințările de sistemul dvs. de operare principal și protejat.

Utilizarea tastaturii de pe ecran pentru a introduce informații sensibile

Una dintre limitările keyloggerilor este aceea că acestea captează doar anumite informații. Unul dintre lucrurile pe care nu le captează sunt clicurile făcute pe tastatura de pe ecran a Windows. Tastatura de pe ecran nu este foarte cunoscută de majoritatea utilizatorilor Windows, dar poate fi o modalitate excelentă de a vă asigura că numerele de cont și parolele sensibile nu sunt capturate.

Da, procesul de a face clic pe parolele și numerele contului durează și probabil nu doriți să utilizați tastatura de pe ecran pentru orice, dar este cu siguranță o opțiune care poate fi utilizată ca parte a unei abordări cuprinzătoare. Poate fi folosit și atunci când vă aflați pe computerul altcuiva și nu sunteți sigur de securitatea acestuia.

Cea mai bună protecție împotriva keyloggerilor: mai multă protecție

Cea mai bună protecție împotriva keyloggerilor este o abordare cuprinzătoare care implică o combinație de abordări enumerate mai sus. Educarea dvs. și a altor utilizatori cu privire la navigarea sigură și cum să detectați site-uri și descărcări suspecte va merge mult spre protejarea dvs., a datelor și a finanțelor dvs. de către cei care doresc să facă rău cu informațiile colectate prin intermediul unui keylogger.

Unele dintre sfaturile din acest articol vor oferi, de asemenea, o protecție suplimentară împotriva altor forme de malware și vă vor proteja datele și datele dvs. mai departe de o lungă listă de coduri dăunătoare și nu doar de efectele periculoase ale keyloggerilor..

Luați în considerare un VPN pentru protecție suplimentară

Criptarea VPN de înaltă rezistență protejează nu numai browserul web, ci și e-mailurile, conversațiile Skype, serviciile bancare online și tot ceea ce faceți sau vedeți online – indiferent dacă sunteți acasă, la birou, la o cafenea sau călătoriți prin lume. Dă-ți un pic de anonimat adăugat cu ExpressVPN. Odată conectat la ExpressVPN, toate datele dvs. sunt criptate și nediferabile!

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me