Cel mai bun mod de a vă asigura dispozitivele Apple

Securitatea pe internet nu mai este doar pentru desktop. Majoritatea utilizatorilor Apple colectează, stochează și transferă date cu mai multe dispozitive, în special iPhone, iPad și iPod Touch. Din fericire, ExpressVPN are aplicații pentru a proteja conexiunea dintre toate acele dispozitive și restul Internetului, dar este util să aveți câteva trucuri suplimentare în mânecă pentru a proteja produsele Apple și datele personale pe care le conțin..


Citiți mai departe pentru un ghid pentru securizarea dispozitivelor Apple.

Apple a primit spatele

Dacă sunteți un client Apple, cea mai mare parte a activității de securizare a datelor dvs. a fost deja făcută pentru dvs. Politica de confidențialitate a Apple nu este la niciunul, câștigând 5 din 5 stele în numărul anual al EFF, Who Are Your Back? raport. Apple are foarte clar despre cât de departe va ajunge pentru a respecta cererile de aplicare a legii pentru datele clientului său și este exprimată în respingerea guvernului în spatele produselor sale.

Ce este mai mult, la cele mai recente versiuni de dispozitive iOS, aplicațiile implicite de comunicare (iMessage și FaceTime), precum și aplicația de backup iCloud criptează toate datele de la sfârșit în mod implicit. Acest lucru oferă dispozitivelor Apple un nivel de bază respectabil de securitate chiar din cutie.

Totuși, mai jos sunt câteva sfaturi simple pentru a duce securitatea mobilă și mai departe.

Setați un cod de acces

Poate părea evident, dar cu toată discuția despre securitatea digitală este ușor de uitat: uneori cel mai simplu mod de a fura cineva de pe telefon este să-ți fure literalmente telefonul. Configurarea unui cod de acces are grijă de acesta prin care vă solicită să introduceți un cod numeric format din 4 cifre pentru a accesa dispozitivul dvs. (sau dacă doriți, un cod numeric mai lung sau un cod alfanumeric sau chiar o amprentă cu Touch ID).

Dar ceea ce nu știe majoritatea oamenilor este că, începând cu iOS 8, setarea unui cod de acces criptează automat toate datele de pe dispozitiv. Asta înseamnă că, chiar dacă cineva încearcă să ocolească codul prin ruperea fizică a telefonului, pentru a-i accesa memoria, datele din interior ar fi încă necitibile *. Cea mai bună parte? Cheia de criptare este legată matematic de parola pe care numai tu o știi, ceea ce înseamnă că nici măcar Apple nu o poate fisura. Așadar, dacă iPhone-ul dvs. își găsește cumva drum în mâinile guvernului și se apropie de Apple cu un mandat de a decripta telefonul, Apple nu s-ar putea conforma chiar dacă ar fi vrut. Nu este o problemă politică; pur și simplu nu este posibil din punct de vedere al calculului.

* Vrei această funcționalitate pe desktopul sau laptopul tău Mac? Utilizați FileVault.

Utilizați verificarea în doi pași

Verificarea în doi pași este un instrument excelent de securitate oferit de servicii precum Google și Dropbox și îl puteți obține și pentru serviciile Apple, precum iCloud și iTunes. Pentru a-l utiliza, înregistrați-vă telefonul (sau un alt dispozitiv de încredere) la ID-ul dvs. Apple. Apoi, de fiecare dată când vă conectați cu acel ID Apple, vi se va solicita parola și un cod de verificare prin SMS pentru a avea acces. Asta înseamnă că, chiar dacă un atacator ți-a furat parola de identificare Apple, acesta nu va putea totuși să-ți acceseze datele iCloud sau să cumpere conținut iTunes decât dacă ți-au furat fizic telefonul și i-au furat parola pe care ai setat-o ​​în pasul anterior. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru a descuraja pe toți cei mai motivați hoți de date.

Criptați backup-urile iTunes

Dacă aveți conținut personal în iTunes și îl faceți backup cu iCloud, datele respective sunt deja criptate cu cel puțin 128-AES criptare (notă: conținutul achiziționat nu este criptat). Dar ceea ce poate nu știți este că puteți seta iTunes pentru a cripta copia locală și pe iPhone, iPod sau iPad. Pentru a face acest lucru, conectați dispozitivul la computer și selectați „Criptați backup iPhone / iPad / iPod” în panoul de preferințe Backups.

Folosiți Find My iPhone / iPad

Găsiți iPhone-ul meu este un alt instrument de securitate excelent pentru dispozitivul dvs. iOS. Este incredibil de util când dispozitivul se pierde sau furat. Pentru ao utiliza, trebuie doar să vă conectați la iCloud de pe un alt computer. Dacă dispozitivul dvs. tocmai s-a pierdut în casă undeva, puteți forța dispozitivul să redea un sunet pentru a-l urmări. Dacă dispozitivul dvs. este pierdut sau furat, puteți localiza dispozitivul furat pe o hartă, îl puteți bloca sau îl puteți șterge de la distanță. Chiar dacă dispozitivul dvs. este oprit sau nu este conectat, orice faceți de la Find my iPhone va intra în vigoare data următoare când dispozitivul va intra online.

Vorbind despre ștergerea datelor de pe dispozitivele mobile *, acesta nu este un prim pas rău dacă intenționați să vindeți sau să oferiți iPhone, iPod sau iPad în curând. Urmați acest ghid pentru ștergerea datelor de pe dispozitiv înainte de a vă lăsa mâinile.

* Pentru a șterge în siguranță datele de pe desktopul sau laptopul Mac, utilizați opțiunea „Secure Empty Trash”. Spre deosebire de „Coșul de gunoi gol”, care marchează pur și simplu zona în care datele dvs. sunt stocate ca fiind disponibile pentru utilizare, „Secure Empty Trash” scrie de fapt date aleatorii pe zona pentru a preveni recuperarea datelor. Dacă doriți și mai multă protecție, Utilitatea discului (o aplicație încorporată pe Mac) poate scrie pe conținutul memoriei de până la 7 ori.

Gestionați-vă confidențialitatea

Așa cum am menționat anterior, admirabilele înregistrări de securitate ale Apple înseamnă că iPhone-urile, iPod-urile, iPad-urile și Mac-urile sunt rezonabil bine protejate în mod implicit, dar dacă sunteți vreodată îngrijorat de datele pe care dispozitivul dvs. le-ar putea trimite către și de pe iCloud, iTunes sau orice altă aplicație de pe telefonul dvs., citiți ghidul Apple pentru a afla mai multe despre cum să vă gestionați setările de confidențialitate.

Citiți mai multe ghiduri de confidențialitate online de la ExpressVPN aici

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map