Blocarea dispozitivului

Smartphone-urile depozitează astăzi totul, de la parolele noastre online la numerele cardului nostru de credit. Acesta este motivul pentru care mai mult decât oricând este important să le păstrăm în siguranță.

Utilizați ecranul de blocare și selectați o parolă suficient de sigură. Acest lucru va face mai dificil pentru alții să vă acceseze telefonul fără acordul dumneavoastră.

Utilizarea amprentei digitale pentru a debloca dispozitivul face puțin pentru a vă crește securitatea. O amprentă poate fi ușor clonată de la o imagine cât de mare cu degetul mare și folosită pentru a debloca telefonul. Și deși nu puteți fi obligat legal să vă dezvăluiți parola în majoritatea jurisdicțiilor, luarea amprentei digitale pentru a debloca telefonul fără consimțământul dvs. este perfect legală.

Criptați unitatea

Apple a început să cripteze hard disk-urile în mod implicit din iOS 8. Acest lucru îmbunătățește considerabil protecția pentru proprietar împotriva căutărilor arbitrare și împotriva abuzurilor de date cu caracter personal după pierderea dispozitivului.

Android oferă, de asemenea, o caracteristică pentru utilizator pentru a cripta unitatea; cu toate acestea, aceasta trebuie să fie activată de utilizator. Deși Google a anunțat o astfel de criptare în mod implicit în 2014, cerințele au fost eliminate în liniște ulterior.

Puteți găsi opțiunea de a cripta dispozitivul în setările dvs..

Deși nu este deosebit de ușor, este posibil să extrageți informațiile personale din telefon fără consimțământul dvs. dacă nu vă criptați unitatea, iar forțele de ordine deblochează de obicei aceste telefoane cu ajutorul Google, chiar și în cazuri la fel de minore ca infracțiunile de droguri..

Alegeți o parolă bună

În timp ce atât Apple, cât și Google iau măsuri pentru a vă proteja datele criptate de hackeri, prin limitarea numărului de ori poate fi introdusă o parolă greșită pe minut sau prin ștergerea unității după câteva încercări eșuate, o parolă puternică este cea mai bună protecție..

Alegeți o parolă care are cel puțin 12 caractere sau utilizați generatorul nostru de parole aleatoriu. De asemenea, asigurați-vă că adăugați un amestec de numere, precum și litere mari și minuscule. Alternativ, utilizați Diceware pentru a genera o parolă care constă din patru până la cinci cuvinte.

Citirea ulterioară

Aflați mai multe despre pericolele Wi-Fi-ului mobil cu aceste articole:

  • Ce informații trece prin rețelele dvs. mobile
  • Setări mobile care vă afectează confidențialitatea
  • Modul de încărcare a telefonului mobil expune riscurilor
  • Pericolele de a vă triangula locația, interceptarea apelurilor, SMS-urile
  • Cum vă securizați aplicațiile mobile
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me