3 moduri de a vă proteja istoricul de navigare împotriva ISP-urilor

Pe 3 aprilie 2017, președintele Donald Trump a semnat o lege care retrăgea în mod eficient reglementările din epoca Obama, plasate pe ISP-uri și modul în care acestea colectează și împărtășesc datele dvs..

În condițiile de față, ISP-uri precum Comcast, AT&T și Verizon pot colecta și vinde metadate ale clienților, inclusiv:

  • Locația ta
  • Ce aplicații utilizați
  • Ce site-uri vizitați

Din păcate, nu este încă clar ce fac ISP-urile cu datele dvs. Comercianții și agenții de publicitate terți plătesc un dolar de top pentru obiceiurile de navigare ale unei persoane, dar poate exista o latură mai nefastă a modului în care companiile profită din informațiile dvs. private.

Mai rău, aceste ISP-uri nu au nicio obligație de a vă informa cum vă gestionează datele. Potrivit membrului personalului EFF, Jeremy Gillula, „ISP-ul tău îți poate vinde traficul fără nicio permisiune și nu este clar dacă chiar ar trebui să-ți spună că îl fac”.

Nu lăsați ISP-ul dvs. să acceseze sau să vândă datele personale. Iată trei lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja confidențialitatea.

1. Căutați în rețeaua Tor

Rețeaua Tor (cunoscută și sub numele de web dark), este cea mai sigură și anonimă cale de a naviga online. Tor vă orientează traficul pe internet printr-o serie aleatorie de diferite servere („noduri”) pentru a ascunde originea datelor dvs. și a vă ascunde identitatea.

Dezvoltată de Marina SUA, rețeaua Tor a devenit de atunci un instrument non-profit care ajută la protejarea anonimatului utilizatorilor.

Aflați mai multe despre utilizarea Tor cu acest ghid pentru începători în Tor.

2. Utilizați un VPN (și mențineți-l conectat)

Unul dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a ocoli privirile indurerate ale ISP-ului tău este să folosești un VPN. Când vă conectați la un server VPN, vă puteți masca adresa IP și locația și vă puteți reîncadra traficul de rețea printr-un tunel criptat. Cu un VPN, puteți naviga fără să vă faceți griji pentru ISP-ul dvs. care colectează istoricul de navigare și informațiile personale.

Deși informațiile dvs. de navigare sunt sigure atunci când sunteți conectat la o VPN, s-ar putea să vă întrebați: Ce se întâmplă dacă conexiunea VPN scade? Un VPN de încredere va avea un comutator de oprire care oprește tot traficul de internet către și de pe computer până când conexiunea dvs. la VPN este din nou activă.
În plus, adăugarea VPN la un router va cripta și proteja fiecare dispozitiv conectat la acesta. (Puteți citi mai multe despre cum puteți configura un VPN pentru routerul dvs. aici.)

3. Comutați la un ISP mai conștient de confidențialitate

În timp ce gigantii de internet precum Comcast sunt de renume pentru că au o mică atenție pentru anonimatul clienților, există și alte ISP-uri care adoptă o abordare mai practică atunci când vine vorba de confidențialitatea dvs..

ISP-urile mai puțin cunoscute precum Sonic oferă internet de fibre gigabit păstrându-ți confidențialitatea. Mai bine, ele păstrează păstrarea datelor la minimum și nu îți urmăresc obiceiurile de navigare Plus, sunt susținători vocali ai confidențialității.

Verificați ce opțiuni ISP sunt disponibile în zona dvs. Dacă este posibil, mergeți cu un serviciu ale cărui valori de confidențialitate sunt în conformitate cu dvs..

Sfaturi generale privind confidențialitatea

Pe lângă cele de mai sus, iată câteva sfaturi generale care vă ajută să vă păstrați informațiile private.

1. Utilizați HTTPS Oriunde

Deoarece jumătate din internet este încă necriptată, aveți grijă suplimentară pentru a vă asigura că navigați pe site-uri sigure. Descărcați extensia browserului HTTPS Everywhere pentru a rescrie automat solicitările browserului dvs. pentru a cripta întregul trafic de navigare.

Creat printr-un parteneriat între FEP și Proiectul Tor, HTTPS Everywhere este un mod simplu și discret de a vă ajuta să vă păstrați datele în siguranță.

2. Urmărirea blocurilor

Multe companii folosesc cookie-uri și reclame pentru a urmări site-urile pe care le vizitați. Din fericire, Fișierul de confidențialitate blochează anunțurile și cookie-urile, astfel încât site-urile web nu pot păstra file pe obiceiurile dvs. de navigare.

În timp ce Privacy Badger vă ajută să blocați trackerele și scripturile nedorite, uBlock Origin utilizează mai puțină memorie pentru a ajuta la creșterea vitezei browserului și blochează aceste reclame neplăcute din browserul dvs..

Cel mai bine, toate sunt gratuite și ușor de instalat.

Navigare sigură și fericită, toată lumea!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me