Wie zijn Dallas Buyers Club LLC?

dallas kopers club llc

De firma Dallas Buyers Club, LLC heeft een aantal federale rechtszaken wegens inbreuk op auteursrechten ingediend in de filmwinnende film van Jean Marc Vallee.

Het bedrijf richt zich op de Australische markt en heeft bij de Australische internetproviders ontdekkingsopdrachten gegeven in een poging de identiteit van gebruikers te achterhalen waarvan wordt gezegd dat ze de hitfilm hebben gedownload.

En dinsdag besliste het Australische federale hof dat ISP’s inderdaad de namen en adressen van 4.726 klanten moeten overhandigen die naar verluidt illegale kopieën van de film deelden.

Justice Nye Perram keurde het verzoek goed en gaf moederbedrijf Voltage Pictures toegang tot de namen en adressen van Australiërs wier IP-adressen zijn verbonden met illegaal gedownloade kopieën van de film. Een dergelijk verzoek staat bekend als ‘voorlopige ontdekking’ en stelt Voltage in staat om de hulp van de rechtbank in te roepen bij het identificeren van momenteel onbekende personen voordat ze worden aangeklaagd.

Met de relevante informatie waarover het beschikt, kan Voltage Pictures nu brieven sturen naar de beschuldigde partijen.

In de huidige situatie zou de vermeende inbreukmakende auteursrechten waarschijnlijk worden gefactureerd in plaats van strafrechtelijk te worden vervolgd, maar sommige groepen, waaronder het ISP iiNet, maken zich zorgen over hoe dat zal werken.

Steve Dalby, chief regulatory officer voor iiNet, zei:

“We zijn bezorgd dat onze klanten onterecht het doelwit worden om claims buiten de rechtbank te regelen met behulp van een praktijk die‘ speculatieve facturering ’wordt genoemd.”.

Speculatieve facturering is natuurlijk niets nieuws, aangezien het door filmstudio’s over de hele wereld is gebruikt om intimiderende brieven naar verdachte overtreders te sturen, waarmee juridische stappen worden bedreigd tenzij grote sommen geld worden overhandigd.

Voltage is zelf al eerder bij dergelijke acties betrokken geweest, en heeft in verschillende landen rechtszaken aangespannen en in feite “de wateren getest” om te ontdekken wat de rechtbanken wel en niet toestaan.

Tot nu toe zijn er geen veroordelingen geweest als gevolg van de rechtszaak van Voltage, maar het bedrijf blijft zeker actief op het gebied van het verzenden van brieven.

Zulke communicatie, door sommigen ook omschreven als “copyright-trolling”, heeft een grote kans van slagen, aangezien brieven zijn ontworpen om ontvangers te vrezen die denken dat een relatief kleine schadevergoeding voor hen aanzienlijk minder kostbaar kan zijn dan de onbekende kosten die kunnen of kan niet volgen als hun zaak ooit voor een rechter komt.

De in Los Angeles gevestigde filmstudio prees de uitspraak en zei dat het een overwinning was voor ‘de kleine jongens’, inclusief onafhankelijke filmmakers en muzikanten. De beslissing van de rechtbank vertegenwoordigt een precedent in Australië, maar is van aard vergelijkbaar met andere zaken die Voltage Pictures heeft voorgelegd aan rechtbanken in andere landen.

De VP voor royalty’s van het bedrijf, Michael Wickstrom, vertelde Mashable dat Voltage Pictures een waarschuwing wil sturen naar consumenten die vinden dat het goed is om hun inhoud te uploaden en downloaden. Iedereen die een brief ontvangt, moet juridisch advies inwinnen, zei hij.

Wickstrom beweert echter dat het bedrijf zich niet bezighoudt met speculatieve facturering, en zegt dat het “in de markt is om goede films te produceren en de royalty’s van deze films te verkrijgen.” Hij stemde ermee in dat in het verleden enkele brieven aan vermeende auteursrechtenovertreders zijn verzonden te agressief van toon:

“Vroeger waren er een paar letters die moesten worden aangepast, en ik zei wel dat we die letter moesten veranderen omdat de toon te agressief is. Het moet legaal zijn. We stellen in geen van deze brieven schuldgevoelens vast, maar wat we wel zeggen is dat als u de inbreukmaker bent, er een schikkingsbedrag of een schikkingsbesluit moet zijn. “

Hij zegt dat het bedrijf dezelfde methoden is blijven gebruiken omdat ze werken en het is bewezen dat rechtszaken piraterij stoppen, en voegt eraan toe dat hij niet persoonlijk een grote fan is van het uitgeven van bedreigingen.

Hij heeft echter gezegd dat piraterij moet worden gestopt of op zijn minst moet worden ontmoedigd en dat de reputatie van het bedrijf voor rechtszaken een effect heeft gehad op piraterijsites waar leden andere gebruikers waarschuwden om de titels van het bedrijf niet te piraterij.

Wij bij ExpressVPN houden niet van de manier waarop dingen op dit gebied gaan – tactieken die zijn ontworpen om potentieel onschuldige mensen bang te maken een pak geld over te dragen om zichzelf buiten de rechtbank te houden, zijn ook niet de juiste oplossing.

Als u dus een brief van Voltage Pictures ontvangt, onthoud dan dat dit niet betekent dat u schuldig bent – u moet juridisch advies inwinnen en uw opties begrijpen voordat u reageert.

Uitgelichte afbeelding: George Hodan / Public Domain Pictures.net

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me