Waarom we denken dat de Australische wet op het bewaren van gegevens een vreselijk idee is

De afgelopen weken hebben Australische internetgebruikers last van de gevolgen van de goedkeuring door het Parlement van de verplichte bewaarplicht voor metagegevens.

Gebruikers zijn wanhopig op zoek naar methoden om hun digitale voetafdrukken te verbergen, omdat het wetsvoorstel eind maart de Australische regering de macht geeft om haar burgers te bespioneren.

De nieuwe wet vereist dat alle aanbieders van telecommunicatiediensten, inclusief ISP’s, gebruikersgegevens gedurende maximaal twee jaar bewaren. Dit omvat alle computermetadata, telefoonnummers en adressen. De wet biedt overheidsfunctionarissen en externe instanties buiten Australië ook toegang tot deze gegevens zonder een bevel.

ExpressVPN is teleurgesteld over deze bedreiging van de vrijheid van meningsuiting en privacy. Als een groot voorstander van internetprivacy en digitale rechten zijn wij van mening dat dit een stap achteruit is door de Australische overheid.

Australische gebruikers overwegen hun internetprivacy nadat het besluit van de federale rechtbank vorige week Dallas Buyers Club LLC toeliet om 4.637 Australiërs te verzamelen die de film hadden gedownload. Het is niet verrassend dat internetgebruikers in Australië woedend zijn op het besluit van het Federale Hof om ISP’s onder druk te zetten om de persoonlijke gegevens van hun klanten over te dragen.

Ook deze week heeft Australia’s Communications Alliance een definitieve versie van haar ‘three strikes’-industriecode uitgebracht, die tot doel heeft het probleem van online piraterij in Australië aan te pakken. Volgens de code hebben internetgebruikers drie “stakingen” voordat ze mogelijk worden geconfronteerd met juridische stappen van auteursrechthouders, en hun ISP kan worden gedwongen om hun gegevens over te dragen.

Deze recente aanvallen op online privacy en digitale rechten hebben Australische gebruikers ertoe gedwongen terug te vechten door VPN’s te gebruiken om hun IP’s te verbergen en hun online activiteiten privé te houden. Deze gegevensbewaringswetgeving is van toepassing op internetproviders en telecommunicatiebedrijven. Wij zijn daarentegen een VPN-provider en registreren geen verkeer.

ExpressVPN is een pleitbezorger van internetvrijheid. Het triest ons om te zien dat de internetrechten van Australiërs langzaam worden uitgehold. Dat gezegd hebbende, geloven we in het creëren van geweldige producten om gebruikers te helpen hun digitale privacy te verbeteren. We hebben ook stappen gezet om gelijkgestemde organisaties en initiatieven te ondersteunen, zoals de Electronic Frontier Foundation, Fight for the Future en de Internet Defense League.

Dus wat gebeurt er daarna? Hoewel de bewaarwetten voor metadata al in Australië zijn aangenomen, moeten we nooit stoppen met het verdedigen van onze digitale rechten. Australische internetgebruikers kunnen in de eerste plaats zichzelf versterken door op de hoogte te blijven. Niet technisch onderlegd? Raadpleeg onze internetprivacyhandleidingen voor meer informatie over de basisprincipes van internetprivacy. Wil je iets geavanceerder? Bekijk de uitgebreide Surveillance Self Defense-handleidingen van de EFF en voorkom dat mensen je bespioneren.

ExpressVPN blijft internetgebruikers helpen – in Australië en wereldwijd – door manieren te blijven vinden om de internetprivacy te verbeteren door onze VPN-services te verbeteren en door onze kennis en stem te geven aan de wereldwijde strijd tegen het bewaren van metadata.

Uitgelichte afbeelding: kuzmafoto / Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me