Versleutelde chat-apps, ronde twee: praten is goedkoop

We hebben onlangs een kijkje genomen in enkele van de meest populaire gecodeerde chat-apps op de markt, maar zoals verschillende commentatoren hebben opgemerkt, hebben we niet eens het oppervlak van wat er beschikbaar is, aangetast. Zonder verder oponthoud, hier is onze tweede ronde van de beste manieren om virtuele afluisteraars uit uw gesprek te houden.

Ricochet

Voorheen Torsion, beschrijft Ricochet zichzelf als ” s werelds eerste, private, peer-to-peer sociale netwerk. ‘Hiermee kunnen gebruikers privé informatie posten, bellen, chatten en delen, maar deze informatie wordt niet vastgelegd. Door een combinatie van P2P-architectuur en multicast te gebruiken, creëert de service een bijna onzichtbare elektronische voetafdruk, die zichzelf beschrijft als “BitTorrent voor communicatie”. Door gebruikers rechtstreeks te verbinden in plaats van te vertrouwen op meerdere servers, beperkt Ricochet de mogelijkheid van onbedoeld gegevensverlies of compromissen.

Ricochet is beschikbaar voor Android, iOS en BlackBerry OS.

TorChat

Het is niet verwonderlijk dat TorChat op het anonieme Tor-netwerk draait om chatbescherming te bieden. Om te communiceren heeft u alleen de TorChat-ID van een nieuw contact nodig, samen met de weergavenaam. Het chatprogramma is gratis beschikbaar op GitHub en staat ook bekend als torchat2, gebouwd op Lazarus en Free Pascal. Hoewel de originele Python-implementatie nog steeds beschikbaar is, maakt torchat2 het gemakkelijker om nieuwe plug-ins voor IM-apps te maken.

TorChat is beschikbaar voor Linux en Windows.

Stille cirkel

Silent Circle biedt een pakket privacyproducten om te voldoen aan de behoeften van smartphonegebruikers, waaronder gecodeerd bellen, videovergaderingen en sms-berichten. Als je wilt bellen, moet je elke maand betalen voor een abonnement, en hetzelfde geldt voor de zelfstandige sms-app – downloaden is gratis, maar als je geen abonnee bent, werkt de app niet.

Silent Circle is beschikbaar op Windows en de Silent Text-app is beschikbaar op iOS- en Android-apparaten.

Seecrypt

Deze berichten-app richt zich op krachtige coderingsmethoden om uw berichten te beveiligen en belooft dat elk bericht beide wordt gecodeerd met een nieuwe sleutel en wordt “verpakt in een dubbellaags cryptografisch schema voor volledige end-to-end beveiliging.” Het SC3-platform kunt u beveiligde sms-berichten verzenden en ontvangen tussen elk apparaat dat Seecrypt ondersteunt, wereldwijd.

De Seecrypt-app is beschikbaar voor Windows Phone, Android, iOS en Blackberry OS.

ongezien

Unseen is een IJslandse app die privéberichten, bellen, e-mail en hosting aanbiedt. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor een account van maand tot maand of gratis – gratis gebruikers krijgen een kleine hoeveelheid gratis gecodeerde opslag en het delen van bestanden tot 50 MB. Premium-gebruikers krijgen 2 GB opslag, het delen van bestanden tot 40 GB en kunnen privésleutels genereren.

Unseen is beschikbaar voor Windows Phone, iOS, Android en als een Linux-app.

Gliph

Gliph richt zich ondertussen op de online transactiemarkt en biedt een marktplaats, ingebouwde Bitcoin-transactieondersteuning en gratis beveiligde groepsboodschappen. Zie het als een one-stop geclassificeerde sectie waar u deals, berichtverkopers en items in realtime kunt bekijken.

Gliph is zowel op internet beschikbaar voor desktops als via iOS- en Android-apps.

Sicher

Deze beveiligde berichten-app is ontworpen door een IM + -team in Duitsland en biedt 2048-bits codering naast berichten die zichzelf vernietigen op een aangepaste timer. Groepsberichten zijn ook inbegrepen in de gratis service en bieden het voordeel van geen “open data” in pushmeldingen wanneer er nieuwe berichten binnenkomen.

Sicher is beschikbaar voor iOS-, Android- en Windows-telefoons.

Threema

Threema beweert anders te zijn dan andere beveiligde berichten-apps omdat ze hun eigen chatserver hebben, maar geen berichten kunnen lezen. Dit gebeurt met behulp van asymmetrische codering op uw apparaat zelf, in plaats van op serverniveau, en u kunt ook foto’s, video’s en spraakberichten verzenden met hetzelfde coderingsniveau als tekstberichten – het is echter vermeldenswaard dat de app niet gratis.

Threema is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Wickr

De claim van Wickr is dat je hiermee “van internet kunt ontsnappen” en dat je berichten voor altijd kunnen worden opgeslagen. Om dit te doen, gebruikt het apparaat-side encryptie en decryptie en bindt alle berichten aan het ontvangende apparaat. Je kunt ook vrienden vinden zonder je contactenlijst op te geven, berichten instellen op zelfvernietiging en geen metadata bewaren.

Wickr is gratis beschikbaar op iOS en Android.

Bitmessage

Bitmessage is een gratis P2P-service beschikbaar op Github en maakt gebruik van een open source-client. Het is zowel gedecentraliseerd als betrouwbaar en stelt u in staat om gecodeerde berichten naar zowel enkele ontvangers als grote groepen te verzenden.

Bitmessage is beschikbaar voor Windows en OS X.

Uitgelichte afbeelding: Viktor Hanacek / picjumbo (afbeelding is gewijzigd)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me