Tor-kruisvaarder Chuck McAndrew bespreekt privacy en vrijheid met ExpressVPN

tor-library-kruisvaarder

De Kilton Public Library in Libanon, New Hampshire, haalde vorig jaar de krantenkoppen nadat hij de eerste bibliotheek in de VS was geworden die gratis, anoniem internet via Tor aanbood. Advocaten over de hele wereld waren snel met het loven van het nieuwe initiatief, maar toen het ministerie van Binnenlandse Veiligheid de wind ving van wat er gebeurde, werd het snel stilgelegd.

Gelukkig kon de Kilton-bibliotheek, na talloze protesten van zowel de 13.000 inwoners van de stad als voorstanders in het buitenland, het Tor-netwerk herstellen en staat ze vandaag aan het front van een wereldwijde verschuiving naar privacy.

ExpressVPN interviewde Chuck McAndrew, de IT-manager van de bibliotheek, die het Tor-initiatief leidde.

Dit is wat hij te zeggen had.

ExpressVPN: Wat voor feedback kreeg je nadat je het Tor-netwerk had uitgeschakeld? Waren er bepaalde reacties die u opvielen??

Chuck McAndrew: Er zijn twee reacties die mij opvielen. De ene was een beschermheer die opgroeide in Rusland. Hij zei dat hij Tor in Rusland was gaan gebruiken om toegang te krijgen tot ongecensureerde mediaberichten. Hij vertelde ons dat hij zelfs zonder Tor geen toegang tot Reddit kon krijgen. Dit is een klassiek voorbeeld van surveillance die de intellectuele vrijheid afkoelt en laat zien hoe privacytechnologieën zoals Tor de leesvrijheid van mensen beschermen. Als bibliothecaris is dit iets waar ik veel om geef.

Het tweede antwoord was een telefoontje van een rechercheur op internet aan de westkust. Hij feliciteerde ons met ons project en vertelde ons dat zijn afdeling Tor zeker niet ontmoedigde, maar het nut ervan leerde. Vooral voor slachtoffers van huiselijk geweld. Hij vertelde ons dat misbruikers van internet hun slachtoffers online kunnen volgen tenzij ze een vorm van bescherming hebben. Tor is gemakkelijk te gebruiken en zeer effectief, dus dat is wat ze begonnen te leren. Ik vond dit een geweldig voorbeeld van een gemeenschap voor rechtshandhaving die gebruikmaakt van technologie om mensen echt te helpen.

ExpressVPN: Je hebt het Tor-netwerk afgebroken nadat de lokale politie was betrokken. Hoe lang duurde het voordat je het opnieuw activeerde?

McAndrew: Het duurde ongeveer een maand voordat het weer werd ingeschakeld. Uiteindelijk heeft de overweldigende gemeenschapsondersteuning onze raad van bestuur ervan overtuigd dat ze de juiste beslissing hadden genomen om mee te beginnen. We hebben het relais dezelfde nacht weer omgedraaid.

“Digitale privacy is een kwestie waar mensen veel om geven, in tegenstelling tot wat je constant wordt verteld. Mensen voelen zich er meestal hopeloos over.

ExpressVPN: Hoe is het Department of Homeland Security erbij betrokken geraakt? Hoe hebben ze gereageerd op het reactiveren van het Tor-netwerk?

McAndrew: Blijkbaar zagen ze een artikel in Ars Technica over ons project. We hebben nooit directe communicatie van DHS ontvangen. Voor zover ik weet was er ook nooit een directe reactie op het reactiveren van het relais.

ExpressVPN: Wat u ertoe bracht om Tor-relais in de bibliotheek te plaatsen?

McAndrew: Bibliothecarissen hebben altijd veel waarde gehecht aan de bescherming van privacy, intellectuele vrijheid en toegang tot informatie (de vrijheid om te lezen). Surveillance heeft een zeer goed gedocumenteerd chilling-effect op intellectuele vrijheid. Het is de taak van bibliothecarissen om barrières voor informatie weg te nemen. Dit kan een gebrek aan geld zijn (we bieden internettoegang aan degenen die zich geen computers / internet kunnen veroorloven), een gebrek aan kennis (onze referentiebibliothecarissen leren mensen hoe ze informatie kunnen vinden), of duizend andere dingen.

Kilton-public-bibliotheekDe Kilton Public Library in Lebanon, NH

In dit geval was de barrière voor open toegang tot informatie doordringend toezicht. Door een Tor-relais te hosten helpen we deze barrière te verwijderen. We vergroten ook de impact van onze bibliotheek enorm. We zijn niet meer beperkt tot het helpen van een bevolking in een zeer geografisch beperkt gebied. We kunnen nu politieke activisten in Iran, mensenrechtenactivisten in China, onderzoeksjournalisten in Afrika en slachtoffers van huiselijk geweld in de Pacific Northwest helpen. Toen Alison Macrina van het Library Freedom Project ons benaderde met het idee om een ​​estafette te hosten, was het voor ons meteen logisch om het te doen.

ExpressVPN: Hoe reageerde het publiek op het idee van Tor?

McAndrew: Overweldigende ondersteuning. We hadden meer dan 50 mensen opdagen voor de vergadering van beheerders waar het zou worden overwogen. Ongeveer 15 daarvan spraken. Iedereen was er voorstander van om dit te doen. Ze kwamen uit verschillende achtergronden, jong, oud, conservatief, liberaal, maar waren het er allemaal over eens dat het goed was dat ze wilden dat hun bibliotheek betrokken was bij.

ExpressVPN: Raadt u aan om Tor-knooppunten thuis te gebruiken, of dit nu een uitgangsknooppunt of een relais is?

“Surveillance heeft een zeer goed gedocumenteerd huiveringwekkend effect van intellectuele vrijheid. Het is de taak van bibliothecarissen om barrières voor toegang tot informatie weg te nemen. ”

McAndrew: Hosting van Tor-knooppunten thuis is problematisch. Daarom is het belangrijk dat vertrouwde openbare instellingen, zoals bibliotheken, dit doen. Ten eerste is het hosten van een server van welke aard dan ook zeer waarschijnlijk in strijd met de servicevoorwaarden van uw ISP. Ten tweede, als u een exit-relay host, is alles wat mensen op uw relay doen traceerbaar naar uw IP.

Openbare bibliotheken zijn geclassificeerd als een veilige haven onder de DMCA. Individuen niet. Dus als iemand je relay gebruikt om een ​​film of een auteursrechtelijk beschermd filmpje te downloaden, kun je mogelijk tegen problemen aanlopen. Hoewel het waarschijnlijk is dat je zou kunnen bewijzen dat je het niet hebt gedaan, zou het nog steeds een groot aantal problemen voor je betekenen.

ExpressVPN: Hoe heeft het publiek gereageerd op het gebruik van Tor? Specifieke verhalen die opvallen?

McAndrew: Het publiek heeft laten zien dat ze erg geïnteresseerd zijn in digitale privacy. We hebben het Tor-project gebruikt om een ​​discussie over deze kwesties in onze gemeenschap op gang te brengen. Sinds dit allemaal is begonnen, zijn we begonnen met het aanbieden van online zelfverdedigingslessen (leren hoe u uw informatie kunt bewaken en online kunt blijven).

We hebben ook andere privacygerichte programmering gedaan, zoals screening CitizenFour. Digitale privacy is een kwestie waar mensen veel om geven, in tegenstelling tot wat je constant wordt verteld. Mensen voelen zich er meestal hopeloos over. Zodra ze beginnen te horen over praktische dingen die ze kunnen doen om de controle over hun informatie terug te krijgen, raken ze ERG geïnteresseerd.

ExpressVPN: Dit project was een overweldigend succes. Denk je dat andere bibliotheken snel zullen volgen en Tor-relais ook op hun servers zullen installeren?

McAndrew: We zouden graag andere bibliotheken zien volgen. We hadden altijd gepland dat onze bibliotheek gewoon de piloot was voor een groter landelijk programma. Zoals alles, zal dit tijd kosten. We blijven praten met andere bibliotheken en het Library Freedom Project werkt actief samen met een aantal bibliotheken die belangstelling hebben om deel te nemen.  

Interesse om mee te doen? Lees meer over het Library Freedom Project en sluit je aan bij ExpressVPN en de EFF bij het ondersteunen van Tor en intellectuele vrijheid in bibliotheken over de hele wereld.

afbeelding van de bibliotheek: leblibrary.com

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me