Lexie spreekt met TAILS over privacy, motivaties en extremisten worden geëtiketteerd door de NSA

Tails is een anoniem besturingssysteem dat u op een USB kunt uitvoeren.

Deze blog heeft nooit een poging gedaan om onze liefde voor TAILS (The Amnesic Incognito Live System) te verbergen. TAILS is een besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor privacy en beveiliging. Het is gemakkelijk te gebruiken en laat geen sporen achter op de computer waarop u het uitvoert.

In onze gids voor anonieme Bitcoin-betalingen, de klokkenluidersgids, de pseudonimiteitsgids, om er maar een paar te noemen, vindt u een aantal geweldige gebruiksmogelijkheden voor TAILS.

Deze maand heeft Lexie gesproken u (ja, dat is hun gebruikersnaam!), een fervent bijdrager aan TAILS. We hebben de NSA besproken, hoe het is om bij TAILS te werken en online anonimiteit.

Lexie op ExpressVPN: De NSA heeft u in een van hun interne documenten ‘extremisten’ genoemd. Hoewel dat een soort eer is, benadrukt het ook dat er mogelijk gevaren zijn op een platform als dit. Hoe zie je dit gevaar??

[u bij TAILS]: we vinden het niet extreem om je privacy te willen beschermen. We streven ernaar het gemakkelijk te maken voor mensen die niet erg technisch onderlegd zijn om TAILS te gebruiken en om het de juiste dingen uit de doos te laten doen.

Het meest opvallende is dat TAILS veilige opslag van gegevens mogelijk maakt terwijl het beschermt tegen inbeslagname van apparaten en het mogelijk maakt om internetfiltering via het Tor-netwerk te omzeilen voor veel protocollen – niet alleen webbrowsen (bijvoorbeeld e-mail en berichten).

Wij beschouwen TAILS als essentieel voor het werk van mensenrechtenverdedigers en journalisten over de hele wereld, evenals voor mensen die reizen of die in landen wonen waar het internet gedeeltelijk wordt geblokkeerd of gecensureerd.

Waarom ben je gemotiveerd om aan TAILS te werken?

Wij geloven dat privacy, de vrije uitwisseling van ideeën en gelijke toegang tot informatie essentieel zijn voor vrije en open samenlevingen. Lees hier meer over in ons sociaal contract.

Je hebt enorme vooruitgang geboekt om het gemakkelijker te maken om Tails te installeren, hoewel de installatie nog steeds veel eenvoudiger is als iemand zijn werkkopie gebruikt om TAILS voor je te klonen. u. Hoeveel kunt u vertrouwen op een TAILS-stick die iemand anders u geeft?

De waarheid is: dat kan niet. De enige manier om te weten dat uw TAILS-installatie echt is, is als u deze zelf hebt gedownload, geverifieerd en op een nieuwe USB-sleutel hebt geïnstalleerd.

We hebben geprobeerd het verificatieonderdeel eenvoudiger te maken door een Firefox-plug-in te maken die uw TAILS-kopie zal verifiëren. En we hebben onze installatie-instructies in detail herwerkt, die u hier kunt vinden.

Maar we zijn ons ervan bewust dat het installeren van Tails nog steeds veel moeilijker is dan het zou moeten zijn, vooral voor mensen op Windows en Mac. Het upgrade-mechanisme is ook nog steeds vrij moeilijk als er geen automatische update beschikbaar is. Al deze kwesties staan ​​vrij hoog op onze prioriteitenlijst.

Als ik hulp nodig heb bij het maken van een TAILS-stick, waar zou ik die waarschijnlijk vinden??

Er zijn cryptoparty’s en hacker-evenementen over de hele wereld waar mensen je helpen bij het installeren van TAILS. En we zijn altijd op zoek naar mensen die een screencast zouden maken om uit te leggen hoe TAILS op onze bug-tracker te installeren – neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent om hieraan te werken!

Bedankt voor het praten met ons!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me