ExpressVPN is klaar om te rocken tegen de TPP – jij ook?

Het is een bekend tafereel – gebruinde bros in tanktops dubbelbierbieren, zoemende groepen vrienden die rond selfie-sticks verdringen en de verre klop van fatsoenlijke muziek.

Zomerconcertseizoen staat voor de deur.

Veel van de grote festivals zijn geweldig omdat ze ons een kans geven om te ontspannen en wat stoom af te blazen. Soms is het echter leuk om naar een evenement te gaan dat het verschil lijkt te maken, een plek waar we kunnen jammen terwijl we ons verenigen rond een gemeenschappelijke oorzaak. Klinkt machtig, toch?

Voor de sociaal bewuste mensen is het populairste ticket van deze zomer Rock Against the TPP. De line-up is ziek – het bevat Tom Morello van Rage Against the Machine, Verloren alum Evangeline Lilly, Jolie Holland, Danbert Nobacon van Chumbawamba en anderen. De tour is gericht op het opbouwen van het bewustzijn van de dreigende dreiging van de TPP of Trans-Pacific Partnership. En het zijn niet alleen artiesten die zorgen – organisaties als Fight for the Future, de Sierra Club en ExpressVPN steunen ook hun steun.

Rock Against the TPP heeft al tourdata aangekondigd in grote steden aan de westkust zoals Seattle en Portland. Het beste gedeelte? Tickets zijn GRATIS. Het enige wat u hoeft te doen is RSVP.

Waarom is de TPP slecht?

Zoals ExpressVPN herhaaldelijk heeft geschreven, is de TPP een rampzalige handelsovereenkomst die in het geheim wordt gesloten door 12 landen, waaronder de Verenigde Staten. Bedrijfslobbyisten hadden een enorme invloed op de overeenkomst. Niet verwonderlijk zijn er enkele bepalingen waar we ons allemaal grote zorgen over moeten maken.

Het meest angstaanjagende is een reeks nieuwe regels voor intellectueel eigendom die kunnen beperken hoe honderden miljoenen mensen informatie op internet delen. De regels die in het verdrag zijn vastgelegd, zijn veel strenger dan enige bestaande internationale overeenkomst. Wikipedia heeft de deal overtreden omdat het extreem lange auteursrechtvoorwaarden afdwingt.

Andere activistische bewegingen zijn ook bezorgd. Arbeidsrechtenorganisaties maken zich zorgen over mogelijk verloren banen voor fabrikanten, milieuactivisten zeggen dat de deal zou kunnen leiden tot een toename van fracking over de hele wereld, en voedselveiligheidsexperts maken zich zorgen over het gebrek aan controle geïmporteerde voedingsmiddelen zullen worden onderworpen aan.

Wat kunt u doen om de TPP te stoppen?

Hoewel de leiders van de 12 betrokken landen de handelsovereenkomst al hebben ondertekend, moeten deze nog worden geratificeerd. In het geval van de VS betekent dit goedkeuring van het congres. Woord op de heuvel is dat de Obama-regering zal proberen te profiteren van de lamme eendenzitting van het Congres na de verkiezingen van november.

Vertel uw congreslid wat u denkt. Onderteken Rock tegen de petitie van de TPP. Post op sociale media met de hashtag #RockAgainstTheTPP om de boodschap te verspreiden en andere kiezers te mobiliseren. En als je kunt, bezoek dan een Rock Against the TPP-tourstop om lekker te rocken en meer te leren.

Ga je naar een Rock Against the TPP-optreden? Misschien vindt u een aantal gelijkgestemde rockers met internetkennis door hieronder een reactie achter te laten!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me