ExpressVPN en EFF verenigen zich tegen regel 41-amendementen

expressvpn-eff-verenigen

Stel je een wereld voor waarin een overheid duizenden computers zou kunnen hacken met een enkel bevel, computers mogelijk overal ter wereld. Klinkt eng? Het zou kunnen gebeuren. Daarom staat ExpressVPN bij de Electronic Frontier Foundation en dringt er bij het Amerikaanse congres op aan wetgeving aan te nemen die de wijziging van regel 41 blokkeert..

Wat is regel 41?

Regel 41 regelt hoe federale rechters bevelen toekennen aan wetshandhavingsinstanties die huiszoekingen en inbeslagnemingen uitvoeren. Momenteel is de wet zodanig ingesteld dat de politie of de FBI die een zoekopdracht wil starten, een bevel moet krijgen van een rechter in het rechtsgebied waar de zoekopdracht moet plaatsvinden.

Het ministerie van Justitie heeft voorgesteld de bevoegdheidsregel te versoepelen onder de volgende voorwaarden:

  • Als iemand de locatie van zijn computer vermomt via “technologische middelen” (d.w.z. Tor of een VPN-service)
  • Als het onderzoek betrekking heeft op een botnet dat computers heeft geïnfecteerd in meer dan vijf federale gerechtelijke districten

Waarom deze regel 41 amendementen slecht zijn

De aanpassingen kunnen de weg vrijmaken voor enkele gevaarlijke juridische praktijken. De eerste is forum shopping; waarbij wetshandhavende instanties een federale rechter zoeken waarvan zij denken dat die in een bepaalde zaak ontvankelijker is voor vervolging. Het wordt over het algemeen afgekeurd in de advocatuur, maar dat weerhoudt mensen – inclusief federale wetshandhaving – er niet van om het te proberen. Het toestaan ​​van onderzoekers om te kiezen uit een federale jurisdictie in het land zou het gemakkelijker dan ooit maken.

Ook zorgwekkend is het idee om speciale handhaving van de rechtshandhaving te verlenen aan mensen die de locatie van hun computer verbergen. Het betekent dat degenen die zich bezighouden met internetprivacy onterecht kunnen worden getroffen, omdat alle voorzorgsmaatregelen die zij nemen om hun digitale voetafdruk te beschermen, de overheid rechtvaardigen om verschillende middelen te gebruiken om een ​​bevel te verkrijgen.

Ten slotte zouden rechters plotseling de mogelijkheid hebben om warrants te schrijven die inbraak door de overheid toestaan ​​op honderden of zelfs duizenden computers. Sommige van deze computers kunnen zich buiten de Amerikaanse grenzen bevinden. Een aangescherpte Regel 41 zou echter voorbijgaan aan lokale bescherming die deze computers zouden kunnen genieten ten gunste van het afdwingen van Amerikaanse belangen.

U kunt helpen de veranderingen te stoppen

Onderteken EFF’s petitie! Wetgevers moeten weten dat mensen willen dat ze handelen. Laat je stem horen en verspreid het nieuws onder je vrienden.

Heeft u gedachten die u wilt delen? Antwoord in de reacties hieronder!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me