ExpressVPN beschermt u tegen programma’s voor het snuiven van wachtwoorden

Zoals sommigen van u zich misschien herinneren, rond eind 2010, is een nieuwe Firefox-extensie uitgebracht waarmee een persoon talloze accounts van gebruikers die zijn verbonden met openbare WiFi-toegangspunten – alles van Facebook, Amazon tot e-mail en meer – kunt kapen. Het kapen van dergelijke gegevens wordt bereikt door de extensie die niet-gecodeerde gegevens snuift die over een openbaar WiFi-toegangspunt reizen en vervolgens de kaper toestaan ​​zich tijdelijk voor te doen als gebruikers die zijn aangemeld bij een bepaald aantal services. Van daaruit kon de kaper alles doen, van het plaatsen van wat ze wilden op je wall of Twitter-feed, tot het wijzigen van je wachtwoord, waardoor je de controle over je account volledig kon nemen en je kon vergrendelen.

Deze extensie, Firesheep, is nog steeds enorm populair bij mensen die openbare WiFi-toegangspunten willen snuiven; Er zijn echter nu varianten in de vorm van toepassingen voor mobiele telefoons die vergelijkbare functionaliteit bieden, waardoor kapers hun snode taken kunnen voltooien met de eenvoudige vormfactor van een mobiele telefoon. Faceniff is zo’n mobiele app, uitgebracht op het mobiele Android-platform van Google. Hoewel de naam een ​​primaire verbinding impliceert met het kapen van Facebook-accounts, is Faceniff in staat gebruikersgegevens van een groot aantal sociale netwerken, blogplatforms en meer te onderscheppen. En hoewel Facebook nu alle gebruikers dwingt in te loggen via HTTPS (waardoor ze worden beschermd tegen apps zoals Faceniff), zijn er veel te veel sites die niet.

Met dit in gedachten, smeekt de ernst van de situatie om een ​​oplossing die u tegen dergelijke snuifpogingen zal beschermen. Dat is waar het voordeel van VPN-technologie van pas komt. Het is de enige oplossing die u moet gebruiken om uzelf tegen dergelijke kapers te beschermen. Dat betekent dat u al gedekt bent als u ExpressVPN gebruikt, waardoor uw gegevens, accounts en wachtwoorden volledig beveiligd zijn via elk type verbinding – of het nu particuliere of openbare WiFi-toegangspunten zijn of anderszins. Ja, zelfs verbindingen op gecodeerde WiFi-netwerken kunnen worden gekaapt door plug-ins en apps zoals hierboven vermeld, dus zorg ervoor dat u volledig profiteert van onze services!

Merk op dat, aangezien de meesten van ons tegenwoordig verschillende apparaten (laptops, tablets, mobiele telefoons, enz.) Gebruiken om verbinding met internet te maken, zorg ervoor dat u gebruikmaakt van ExpressVPN om uw gegevens veilig te houden. Of u nu op Windows, Mac, Linux, iOS, Android of Routers werkt, wij hebben u gedekt. Er is geen reden om jezelf niet te beschermen tegen nieuwsgierige blikken en kapers op elk apparaat dat je kunt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me