Beveiligingsuitgaven: is de NSA uit voor Bitcoin?

Bitcoin-gehackt-by-NSA

Crypto-valuta Bitcoin heeft het niet gemakkelijk. Hoewel het virtuele geldsysteem in theorie veilig en efficiënt moet zijn en een manier moet bieden om een ​​revolutie teweeg te brengen in de financiële sector, zijn de zaken niet altijd verlopen zoals gepland. Mt. Gox is een goed voorbeeld – miljoenen dollars van de zogenaamd beveiligde valuta zijn gewoon verdwenen, waardoor gebruikers geen verhaal meer hebben. Wat meer is, de prijs van bitcoins is historisch moeilijk te voorspellen, en zelfs de valuta die zijn weg naar grotere markten heeft gevonden, heeft de zaken niet gladgemaakt. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld werd onlangs een politieagent in New Jersey aangeklaagd voor de verkoop van gestolen bitcoin-mijnbouwapparatuur. Dit zijn allemaal kleine problemen, vergeleken met de nieuwe theorie die de ronde doet: Is Bitcoin gehackt door de NSA?

Vingers in veel taarten

Volgens een artikel van Pro Publica heeft de NSA grote overwinningen gezien in haar strijd om coderingsmethoden te breken en toegang te krijgen tot gegevens van vrijwel elk bedrijf ter wereld. Dit omvat bankgegevens, intellectueel eigendom, medische informatie en e-mails die door het grote Amerikaanse publiek zijn verzonden. Dit druist in tegen de garanties van internetproviders (ISP’s) dat consumentengegevens veilig en onaantastbaar zijn door het spionagebureau. Voor degenen die bekend zijn met het werk van Edward Snowden, zou de openbaring niet zo verrassend moeten zijn; nadat het bureau de toestemming werd geweigerd om “achterdeuren” in gecodeerde systemen in het hele land in te voegen, hebben ze eenvoudigweg de strijd ondergronds ondermijnd en coderingstechnologieën één voor één ondermijnd.

Het Pro Publica-stuk beweert dat deze inspanningen daadwerkelijk in strijd zijn met de openbare veiligheid die de NSA beweert te willen handhaven, omdat het bestaan ​​van coderingsscheuren en tijdelijke oplossingen het voor kwaadwillende actoren mogelijk maakt om dezelfde instrumenten te gebruiken en Amerikaanse instellingen in gevaar te brengen. Maar daar blijft het niet bij. Nu geloven sommige bitcoin-gebruikers dat de NSA actief probeert de cryptocurrency te hacken en inzicht te krijgen in de overdracht van middelen – zowel door terroristen als legitieme burgers – wereldwijd.

Diep graven?

Een recent NewsBTC-artikel beweert dat de Bitcoin-gemeenschap nu onder de loep wordt genomen en dat het met verbeterde code-breaking technologieën slechts een kwestie van tijd is voordat de NSA deze service kraakt – als dat nog niet het geval is. Zoals opgemerkt in een begrotingsdocument van de inlichtingendienst, investeert de nationale spionageorganisatie nog steeds in “baanbrekende cryptanalytische mogelijkheden om vijandige cryptografie te verslaan en internetverkeer te exploiteren.” In feite, met zowel geld als een overheidsmandaat tot hun beschikking, waarom niet de NSA begint te graven in bitcoinservers?

Al daar

Volgens een groep die bekend staat als het “CIA-project”, is de NSA of CIA mogelijk verantwoordelijk voor het maken van bitcoin zelf. Het project beweert dat bitcoin-maker Satoshi Nakamoto regelmatig berichten met betrekking tot de CIA op het Bitcoin-forum heeft verwijderd en nooit een persoonlijke aanwijzing over zichzelf online heeft achtergelaten. Wat meer is, zijn naam vertaalt zich ruwweg naar “centrale intelligentie” in het Japans. Dit is op zijn best dun bewijs, maar een recent artikel van Cryptocoins News merkt op dat NSA-beveiligingsonderzoekers in 1996 een paper publiceerden: How to Make a Mint: the Cryptography of Anonymous Electronic Cash in zowel een MIT-mailinglijst als The American Law Review. Het artikel beschreef een systeem dat veel op bitcoin lijkt, wat er op wijst dat het hele project altijd een NSA-list was.

Geld in de hand

Dus, is bitcoin een NSA-stroman of aangevallen door het spionagentschap? Voor bitcoin-gebruikers maakt het niet echt uit; hoe dan ook, hun gegevens kunnen gevaar lopen. Je hebt een paar opties om veilig te blijven. Men kiest voor een superveilige portemonnee zoals Case, die twee handtekeningen vereist om elke bitcoin-transactie te verifiëren. Case is een volledig zelfstandig opslagapparaat dat bij activering zijn eigen privésleutel genereert. Het werkt alleen wanneer deze sleutel is gekoppeld aan een andere sleutel aan de case-zijde en uw biometrische gegevens. De andere optie is om bitcoin allemaal samen te vermijden – tenminste totdat duidelijk is hoeveel controle de NSA en andere agentschappen hebben over de werking ervan.

Digitale valuta hebben gebruiksgemak aan hun zijde, maar beveiliging is vaak onregelmatig. Bitcoin is misschien niet veel meer dan een NSA-hackproject of een spionagebureau.

Uitgelichte afbeelding: George Hodan / Public Domain Pictures.net en bitcoin (afbeeldingen zijn gewijzigd)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me