VPN vs. ISP: În cine poți avea încredere?

De ce poți avea încredere într-un VPN

O persoană obișnuită poate utiliza un VPN pentru o multitudine de motive, de la ocolirea cenzurii până la ascunderea traficului de la furnizorii de servicii Internet. Acesta din urmă, în special, este un subiect fierbinte, deoarece guvernele din întreaga lume ascultă cerințele ISP-urilor de a-și plasa profitul peste confidențialitatea dvs..

ISP-ul dvs. știe că datele dvs. sunt valoroase

Unul dintre cele mai valoroase active pe care le ai ca utilizator de internet sunt datele tale. Fiecare vizită a site-ului, descărcarea aplicației, solicitare hartă, descărcare torrent și achiziționare online pictează o imagine despre cine sunteți.

Toate aceste informații pot fi colectate și folosite pentru a vă amprenta – datele dvs. online vă pot indica motivațiile, comportamentele, mișcările și chiar stările de spirit. Scaritor, întreaga ta viață digitală poate fi stocată, analizată, vândută sau folosită împotriva ta. Datele online reprezintă o sursă excelentă de informații pentru agențiile de marketing, pentru vânzători, chiar și pentru guverne și organizații criminale.

ISP-urile au o putere enormă asupra dvs. și asupra datelor dvs. Dar sunt obligați să o păstreze singuri? Răspunsul este, în general, nu.

ISP-urile nu vor promite să nu vă vândă datele

În 2017, Electronic Frontier Foundation a lansat o campanie Who Are Your Back pentru a vedea modul în care companiile au răspuns la solicitările (sau amenințările împotriva) informațiilor personale ale unui client.

În special, ISP-urile americane de pe listă (AT)&T, Comcast, T-Mobile și Verizon) au efectuat cu ușurință cel mai rău. Niciunul dintre cei enumerați nu le spune clienților lor despre cererile de date guvernamentale sau promit să nu le vândă utilizatorilor.

Din păcate, Trump a înrăutățit situația în SUA atunci când a semnat recent pe linia punctată pentru a permite ISP-urilor să vândă datele dvs..

Spre deosebire de furnizorii de servicii Internet, VPN-urile se ocupă cu protejarea datelor

Este singurul scop al furnizorului dvs. VPN păstrați toate datele private, și încălcarea respectării vieții private i-ar distruge reputația. Dacă un VPN este înțepat de o solicitare de informații din partea autorităților și a păstrat jurnalele, atunci jocul este pentru companie și marca sa.

Cu toate acestea, unicul scop al ISP este să vă conecteze la web. Deci primesc o solicitare de informații sau vor să o vândă pentru profit? Hei, încă îți oferă internet, confidențialitatea dvs. nu este problema lor.

În timp ce un ISP are alte agende, este în interesul unui furnizor VPN să ascundă traficul dvs. de internet de la ISP, de guverne sau de orice alte persoane sau organizații..

Un furnizor VPN care apreciază confidențialitatea dvs. va avea o politică de confidențialitate robustă și vizibilă și ar trebui:

  • Nu aveți jurnalele de activitate sau de conexiune
  • Fiți localizați în afara grupului de țări din 14 Ochi
  • Aveți o criptare puternică pentru a vă proteja datele
  • Oferiți asistență excelentă pentru clienți

Atenție: Feriți-vă de VPN-uri gratuite

Aveți grijă dacă alegeți un furnizor VPN gratuit (sau unul care oferă un abonament pe viață).

Câți oameni se ocupă de a-ți oferi ceva degeaba? Nu multe. VPN-urile gratuite vor să obțină un profit și trebuie să o facă cumva. Este prin reclame? Sau este ceva mai nefiresc, cum ar fi vânzarea datelor dvs. către cel mai mare ofertant?

Pentru a evita această posibilă capcană, căutați în schimb furnizorii care oferă o perioadă de încercare gratuită sau o garanție de returnare a banilor.

Puteți avea încredere într-o VPN premium pentru a vă păstra datele private

Când aveți un VPN, puteți da cu ochii înapoi, relaxați-vă și reveniți să vă bucurați de internet în siguranță.

Netflix și frison sau privirea pisicilor – indiferent de ce vă atrage internetul astăzi, un VPN este de partea dvs., păstrând datele dvs. în siguranță.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me