Provocarea Facebook de 10 ani de la Facebook a trecut de la nostalgic la distopic rapid

Facebook Meme Challenge Data Mining

O fotografie aparent inofensivă, cu o față potențial nedumerită, Provocarea de 10 ani este cea mai recentă față de Facebook care prinde lumea. Peste 5 milioane de oameni au participat deja – inclusiv celebrități din lista A precum Paul Rudd, Morgan Freeman, Reese Witherspoon, Jennifer Lopez și multe altele.

La suprafață, pare o modalitate distractivă și simplă pentru utilizatorii Facebook de a arăta cât au schimbat (sau nu s-au schimbat) în ultimul deceniu. Cu toate acestea, o căutare rapidă pe Google pentru 10 ani provocare listează imediat zeci de articole care detaliază cât de invazivă poate fi acest nou moft social..

Se pare că mulți oameni sunt îngrijorați că acest simplu meme ar putea fi folosit pentru a testa software biometric, care ar putea fi apoi vândut agenților de publicitate, guvernelor și altor terți.

Pregătire pentru viitor

Într-un tweet care a trimis unde de șoc prin coloanele vertebrale ale utilizatorilor de social media de pretutindeni, Prin cablu scriitoarea Kate O’Neill a meditat în glumă dacă această întreagă provocare a fost o modalitate pentru Facebook de a instrui algoritmi de recunoaștere facială.

Eu acum 10 ani: probabil că aș fi jucat împreună cu imaginea de profil care îmbătrânește pe Facebook și Instagram
Eu acum: analizează modul în care toate aceste date ar putea fi extrase pentru a antrena algoritmi de recunoaștere facială în ceea ce privește evoluția vârstei și recunoașterea vârstei

– Kate O’Neill (@kateo) 12 ianuarie 2019

Este posibil? Nimeni nu știe cu adevărat. Dar abilitatea de a ghici nu doar cu exactitate vârsta unei persoane, ci și de a prezice cum va arăta în 10 ani ar putea deschide o lume cu totul nouă de supraveghere și de vânzare a vieții private pentru profit.

Cu cât este mai bună recunoașterea facială, cu atât este mai probabil ca un guvern (sau oricine altcineva) să poată să vă monitorizeze și să urmărească ieșirile și mersul dvs. – poate că vor veni și pleacă toți. Sau imaginați-vă o companie de asigurări care refuză acoperirea oamenilor în funcție de cât de mult ar putea îmbătrâni, sau de agenții de publicitate capabili să vizeze o schemă de marketing specifică și / sau un serviciu bazat pe aspectul unei persoane în câțiva ani. Acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care acest software ar putea fi utilizat.

Refuzul nerespectării Facebook-ului

Potrivit Facebook, „Provocarea de 10 ani este un meme generat de utilizator, care a început de la sine, fără implicarea noastră. Este o dovadă a distracției pe care oamenii o au pe Facebook și asta este. “

Răspunsul scurt al Facebook evită complet să menționeze software de recunoaștere facială, desigur. Dar chiar dacă acceptăm că Facebook nu a fost implicat în realizarea meme-ului, asta nu înseamnă că compania nu își testează software-ul cu acesta.

Pentru unii, realizarea faptului că, probabil, Facebook avea deja aceste imagini în baza de date, a fost suficientă pentru a risipi orice idei în devenire de extragere a datelor. Cu toate acestea, așa cum menționează O’Neill în articolul său, „Mulțumită acestui meme, acum există un set de date foarte mare cu fotografii atent curatate de oameni de acum aproximativ 10 ani și acum.” Provocarea înfășoară datele într-un arc mic, corectarea corectă pentru toate acele persoane care postează imagini greșite sau greșite.

Cazul pentru software de recunoaștere facială

Proponenții software-ului de recunoaștere facială susțin că poate vedea pe cineva în afara locului în timp real, posibil chiar prevenind să se producă infracțiuni. Deja, școlile din Statele Unite colaborează cu contractori de securitate independenți pentru a înființa și instala sisteme de recunoaștere facială în sălile de clasă.

Acești producători de software spun că tehnologia poate fi utilizată pentru a urmări mai bine facultățile, studenții și vizitatorii, precum și pentru a monitoriza orice intrare și ieșire din campus..

Și deși promisiunea unei siguranțe îmbunătățite a campusului este încă dovedită, nu se poate nega faptul că acest tip de software încalcă confidențialitatea oamenilor – mai ales atunci când te oprești să te gândești la toate companiile care construiesc, întrețin și, eventual, să profite de acest tip de date.

Cum vede lumea software-ul biometric

Deja, exploatarea biometrică a datelor creează o breșă între public și sectorul tehnologic. Am văzut ce se întâmplă atunci când guvernul încearcă să acceseze smartphone-ul unei persoane blocate biometric fără acord. (Uitați-vă înapoi la ceea ce s-a întâmplat cu fiasco-ul Apple vs. FBI în 2015, ca dovadă.)

Lupta pentru confidențialitate este încă desfășurată zilnic și pare că consensul către o mai mare transparență atunci când vine vorba de un software de recunoaștere facială este copleșitor..

Tehnologia se mișcă prea repede pentru ca reglementările să rămână la curent, astfel încât publicul să aprobe sau să respingă aceste tipuri de programe, este la latitudinea publicului..

În cazul provocării de 10 ani, este evident că publicul este sceptic, și pe bună dreptate.

Pleacă, dar rămâi prudent

Cu toate că nu spunem că ar trebui să evitați memoriile pe Facebook și modurile sociale distractive în totalitate, merită să vă pierdeți timpul și să ne gândiți cum și de ce există aceste tipuri de meme.

Informațiile dvs. personale sunt prea importante pentru a le preda pur și simplu. Conform majorității conturilor, 2018 este deja considerat cel mai rău an din istorie pentru încălcarea datelor, iar odată cu apariția tuturor noilor tehnologii și a sistemelor de extragere a datelor, orice tendință de socializare online ar trebui abordată cu un bob sănătos de sare..

Dar iată vestea bună: au existat suficiente speculații și hub-uri asupra utilizării posibile a Facebook pentru aceste date, încât întregul moft este deja știrea de ieri. Vânturile schimbărilor sunt greu de prevăzut, dar este greu de imaginat acest tip de ultraj în urma unei provocări foto aparent obișnuite în urmă cu câțiva ani.

Mai mulți oameni sunt conștienți de pericolele asociate cu datele de recunoaștere facială, datele biometrice și datele de localizare? Cu siguranță sperăm că da. Cel puțin, majoritatea mijloacelor de informare în masă încep să prindă cât de periculoasă este această manipulare voluntară a datelor cu caracter personal.

Numai asta oferă o strălucire de speranță pentru viitor.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map