Problemele cu VPN-urile low-cost

VPN-uri gratuite alături de un craniu și oase încrucișate.


Există o zicală celebră care afirmă că un cumpărător de bunuri sau servicii în general „primește ceea ce plătește”. Folosit adesea de companiile care vând produse scumpe, aceasta implică că alternativele mai ieftine sunt adesea inferioare și oferă o economie falsă.

Cu o rețea virtuală virtuală (VPN) economiile oferite de servicii gratuite sau cu costuri reduse ar putea prezenta un alt risc mai mare.

Dacă utilizați deja un VPN sau încercați să faceți acest lucru, probabil sunteți bine conștienți de avantajele pe care le conferă, cum ar fi asigurarea confidențialității dvs. pe rețelele necunoscute, împiedicarea motoarelor de căutare să vă înregistreze căutările, împiedicarea snooping de apeluri VOIP și multe altele in afara de asta.

Dar dacă sunteți în căutarea celor mai ieftine mijloace de îmbunătățire a vieții private a internetului, este posibil ca costul serviciului să nu fie singurul factor pe care ar trebui să îl luați în considerare.

În timp ce mulți oameni pe care îi cunoașteți pot cânta virtuțile VPN-urilor gratuite, costul final al utilizării unuia se poate dovedi mult mai mare decât se aștepta.

Pentru a oferi trafic privat și securizat, VPN trebuie să aibă o conexiune la o coloană vertebrală mare a internetului. Deși acest lucru nu ar fi o problemă dacă ar servi unui singur utilizator, majoritatea serviciilor încearcă, evident, să achiziționeze sute, dacă nu mii de utilizatori. Lățimea de bandă necesară pentru a le deservi este mare și, după cum sunt sigur că știți, lățimea de bandă costă bani. Și multe.

Nu numai că, o rețea virtuală virtuală are și alte costuri de luat în considerare, cum ar fi întreținerea serviciului, costurile operaționale și alte personal, securitatea, etc..

Deci, cu acest aspect, de ce orice persoană sau organizație ar oferi gratuit un astfel de serviciu? Răspunsul este că nu ar fi

Cu foarte puține excepții, nimeni nu oferă nimic degeaba, mai ales dacă în primul rând este altceva decât gratuit.

Orice companie care merită sarea sa în lumea afacerilor va căuta să câștige bani într-un fel sau altul, iar acestea includ VPN-urile.

Pentru a face acest lucru, unele servicii gratuite încearcă să câștige bani de la agenții de publicitate terți care își vor retrage produsele prin sesiunea de server proxy. Apoi, compania câștigă bani fie în funcție de numărul de clicuri pe care aceste reclame le atrag sau pur și simplu prin numărul de afișări generate (o valoare care trebuie urmărită veți nota), fie printr-un aranjament de costuri lunar stabilit..

Problema aici, dincolo de enervarea de a vedea anunțurile în primul rând, este faptul că furnizorii de servicii au un interes interesat de a vedea sau de a face clic pe reclame, astfel încât canalele publicitare vor vedea prioritate față de celelalte traficuri și timpii de conectare pot reflectă bine că – la urma urmei, cu cât vei termina să te uiți la o reclamă, cu atât mai mult va face beneficiarul.

Cealaltă problemă esențială a serviciilor gratuite și ultra-ieftine este faptul că unii sunt conduși de exact genul de persoane pe care poate sperați să le evitați folosind un VPN în primul rând – criminali cibernetici..

Hackerii, conmenii și alți denizeni web prost intenționați caută întotdeauna oportunități de a face bani din spatele nenorocirii altora..

Prin rularea propriului server proxy, în special unul care promite o utilizare gratuită, ei pot acumula un număr imens de înregistrări de la utilizatori neobservători care sunt mult prea dornici să predea informațiile personale.

Dacă ați fost pe internet pentru o perioadă lungă de timp și ați urmărit serviciile VPN venind și mergând, atunci veți vedea mulți pretendenți pornind și apoi dispar într-o perioadă scurtă de timp. De ce este asta? Pur și simplu, se datorează faptului că operatorii au început un serviciu în spatele conturilor false, plătite cu datele cărților de credit furate. Când au aflat că serviciul este oprit, dar, desigur, au blocat deja o cantitate imensă de date de la utilizatorii lor.

Ceea ce fac cu acele informații personale poate varia. Unii pot vinde detalii de bază către agenții de publicitate, ceea ce este suficient de rău, dar riscul este mai mare este că au înregistrat tot ceea ce a făcut utilizatorul prin intermediul serverului proxy, inclusiv detalii de autentificare bancară, informații despre cardul de credit și toate modalitățile de acces la cont și detalii de parolă. Este de la sine înțeles că astfel de informații au valoare în mâinile unui tip greșit de oameni.

Deci, la sfârșitul zilei, un VPN poate fi un instrument esențial în arsenalul dvs. dacă doriți să vă îmbunătățiți confidențialitatea pe web și să rămâneți siguri, dar un serviciu greșit s-ar putea dovedi a fi chiar antiteza unui astfel de obiectiv..

Așa că alegeți-vă serviciul cu atenție dacă doriți să evitați să deveniți o victimă a furtului de identitate, să vă fi furat detaliile financiare sau să vă vedeți computerul utilizat în mod secret pentru alergări de spam sau pentru a comite infracțiuni online fără cunoștința dvs..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map