Ne-am rezolvat exact ziua în care Lou Reed a avut o zi perfectă


Oamenii ar trebui să fie mai conștienți de ceea ce postează online. Am acoperit mai multe cazuri în blogul nostru în care orice noțiune de confidențialitate de bază este complet ignorată. Lucruri de genul acesta. Acest. Și asta.

S-ar putea să crezi că ești atent la ceea ce postezi. Dar nu este doar ceea ce postezi. Alte persoane postează și lucruri despre tine tot timpul. Probabil că ați fost etichetat în actualizările privind starea Facebook a prietenului dvs. sau este posibil ca compania dvs. să vă fi publicat fotografia pe pagina web a personalului. Este posibil să fi câștigat chiar o păpușă Barbie într-o tombolă la târgul de Crăciun al școlii în 1987, apoi numele tău a fost tipărit în hârtia locală alături de o poză cu tine care ținea Barbie. Genul de imagine despre care prietenii tăi te-ar batjocori, prin școală. Genul de imagine care a reapărut brusc 20 de ani mai târziu, deoarece hârtia locală a pus doar toate arhivele lor pe Internet.

Ideea este că este ușor de subestimat cât de mulți dintre voi transmiteți involuntar în lume.

Uitați-vă la versurile din „Perfect Day” de la Lou Reed…

Pare o zi frumoasă și genul de lucruri pe care oricine le-ar putea posta pe Facebook. Este minunat, pufos, vag și generic.

Ce putem învăța din asta? Am putea folosi versurile pentru a afla data exactă în care Lou Reed a avut o zi perfectă, de exemplu? Sau poate filmul pe care a mers să îl vadă? Nu, desigur că nu am putea. Dacă tot ce aveam ar fi versurile, asta ar fi total imposibil …

Dar versurile nu sunt tot ce avem. Avem internetul. Iar internetul știe totul. Prin urmare, răspunsul la ambele întrebări este da. Da, putem rezolva Ziua perfectă a lui Lou Reed și da, putem rezolva filmul pe care l-a văzut.

Bălăcește-te, mergem la plimbare. Să începem cu primul lucru pe care îl faci dimineața.

starea facebookBuna tuturor! Fac o poză cu un stilou! Ca!

Schimbarea stării dvs. de Facebook

Un statut Facebook îți transmite locația și poate etichetează unul sau doi dintre prietenii tăi. Deși Ziua Perfectă a avut loc aproape sigur înainte de inventarea Facebook-ului, știm că s-a întâmplat în Central Park, New York. Știm, de asemenea, că Reed a fost cu logodnica sa de atunci, Bettye Kronstad, pentru că Kronstad a confirmat-o într-un articol de pe Internet. Statutul relației lor se dovedește a fi destul de important.

Reed a cunoscut-o pe Kronstad în 1968. Așadar, Perfect Day trebuie să se fi întâmplat între 1968 și lansarea piesei în noiembrie 1972.

Prima mișcare și deja a scăzut la una din 1.430 de zile. Nu-i rău. Celelalte ~ 2.188.570 de zile de civilizație umană pot fi deja demise.

Deși nu este foarte specific, există câteva indicii în versurile „Ziua perfectă” care ajută la o întâlnire. De exemplu, știm că Ziua Perfectă s-a întâmplat în weekend, pentru că versurile se referă la un „weekender”. O mică cercetare suplimentară constată că, în 1972, Reed a fost într-un turneu lung în Europa, prima dată a fost 8 iulie, la Londra.

Presupunând că Reed nu poate teleporta, hai să-i acordăm ceva timp să călătorească .. Dacă a fost la Londra pe 8 iulie, trebuie să fi plecat din New York cel târziu pe 7 iulie. Poate că ziua lui perfectă a fost plăcută pe 7 iulie în New York , cu o zi înainte a pornit într-un turneu european lung și înfricoșător.

Nu. 7 iulie 1972 a fost o vineri. Și nu vă puteți bucura de un „Weekender pe cont propriu” dacă nu este un weekend. Ultimul weekend înainte ca Reed să plece în Europa a fost 1/2 iulie. Prin urmare, Ziua Perfectă a fost o sâmbătă sau duminică între 1968 și 2 iulie 1972.

Cu excepția faptului că nu a putut fi un weekend în 1968, pentru că Bettye a făcut gala în toată Europa aproape imediat ce l-a cunoscut pe Lou Reed. În propriile ei cuvinte, „au ieșit la cină doar de câteva ori” înainte de călătoria ei. Așa că, cu siguranță, nu au fost angajați, deoarece ar trebui să fie Reed pentru a-și petrece ziua în parc cu logodnicul său, Kronstad.

New York, Londra, Paris – Nu Munchen.

Înainte de 1970, Reed locuia cu părinții săi pe Long Island. În 1970, s-a mutat într-un apartament din Upper East Side din New York cu Kronstad. Kronstad susține că, înainte de a se muta împreună, au fost doar întâlnire pentru cativa ani. Nu este angajat. Așadar, Ziua Perfectă trebuie să se fi întâmplat cândva între ianuarie 1970 și 2 iulie 1972.

O căutare pentru „când a propus lou reed să facă pariuri” nu oferă prea multe, în afară de faptul că cuplul s-a mutat la Londra în vara anului 1972. Au rămas în Wimbledon, ceea ce sună minunat, dar nu ne ajută să facem investigații . Căutarea a dus însă la biografia lui Reed.

În timp ce citeam biografia arhivată a lui Reed, am aflat ceva esențial pentru căutarea noastră. În ianuarie 1972, Reed înregistra un album la Londra. În timp ce stătea la Londra, Reed a fost însoțit de Kronstad și de prietenul său Richard Robinson. Reed era cunoscut că se plimba cu Robinson pe un braț și Kronstad pe celălalt. El avea să-i prezinte pe prietenii săi în brațe drept „iubitul meu și prietena mea”. Notă: nu „logodnicul meu”.

Altceva s-a întâmplat în ianuarie 1972. Lou Reed cânta la un concert la Bataclan din Paris. Paris nu este la New York. Ergo, Ziua Perfectă a avut loc între februarie și 2 iulie 1972.

Gheață cu Sangria ta?

Reed și Kronstad au petrecut ziua într-un parc. Aceasta este o parte integrantă a versurilor. Gandeste-te la asta. Cine vrea să bea sangria în parc în frig? Nimeni, asta este cine. Istoric, vremea din New York este total nepotrivită pentru picnicuri până în aprilie.

Întrucât este o zi perfectă și din moment ce se pare că au petrecut toată ziua acolo – au mers la grădina zoologică și la tot – este sigur să presupunem că a fost soare. Nu există dovezi la fel de solide și tangibile cu datele grele, dar nimeni nu va petrece o zi în parc dacă plouă.

Poate că date meteorologice mai exacte pot exclude încă câteva zile ca „nepotrivite pentru un picnic”. Aprilie 1972 a fost o lună deosebit de îngrozitoare; Nici un weekend la Central Park nu a avut nici măcar o vreme frumoasă de picnic, de la distanță – cu siguranță nu genul de vreme în care cineva s-ar putea bucura de un vesel sangria al fresco.

Primul weekend din mai a fost 6/7. Pe măsură ce ne apropiem de aceasta, să aruncăm doar o privire la înregistrările meteorologice din fiecare weekend între aceste date și să excludem orice zile ploioase sau reci.

Asta ne lasă cu o listă de 8 zile posibile! 7, 13, 21, 28 mai; 3 și 17 iunie; sau 1 și 2 iulie.

smulge David BowieAtâta timp, Starman. Ai fost fantastic.

David Bowie, Dr. John și o petrecere în parc

Există o conexiune frumoasă aici. Pianistul Dr. John a jucat în Central Park pe 17 iunie 1972. Dr. John s-a mutat în aceleași cercuri ca Reed, așa că este posibil ca Reed să fi plecat să-l vadă jucând în Central Park. Interesant este că dr. John va cânta mai târziu pe o copertă de „Perfect Day” pentru BBC în 1997. Ar fi destul de mișto, pentru el să joace pe coperta unei melodii scrise despre o zi în care o cunoștință l-a urmărit să interpreteze..

Singura problemă este că nu se menționează în versuri. Reed voia să meargă la filme, apoi să meargă acasă. Versurile nu spun: „Și mai târziu, un concert în parc pentru a vedea un tip pe care îl cunosc, un film și apoi acasă”. Cu siguranță, Reed ar fi apărut să-l vadă pe doctorul John interpretându-se chiar în parcul în care se întâmpla să fie cavortat?

Este posibil ca Reed să se fi dus să vadă concertul, dar a băut atâta sangrie, încât a uitat de toate. Poate vă poate ajuta o căutare a locațiilor celorlalți amici ai lui Reed.

Reed era un afiliat cunoscut al regretatului, marele David Bowie. O căutare pentru Bowie și Reed arată o referință a acestora împreună la Londra în iunie 1972. Aceasta trebuie să excludă 1 iulie și 2 iulie ca fiind ziua perfectă. Lou Reed ar fi trebuit să se fi dus la Londra și să se întoarcă înainte de 8 iulie, apoi să se întoarcă din nou la Londra, pentru concertul său. Este păcat, deoarece 2 iulie 1972 părea că a fost o zi perfectă pentru a petrece într-un parc din New York (pe baza datelor meteorologice istorice).

Cercetări suplimentare arată că, de fapt, era deja la Londra la un moment dat în mai 1972. Înregistra cu David Bowie la Trident Studios.

Știm acum că Lou Reed a avut o zi perfectă fie în 7, 13, 21, sau 28, 1972. Mulțumesc din nou, David Bowie, că ne-a ajutat cu asta. Esti lipsit.

Ziua perfectă pentru un picnic din New York

Verificarea vremii, vă rog. Știați că stațiile meteo păstrează recorduri orare? Ei bine. Prognoza pe oră pentru 21 mai 1972 arată că a fost o frecvență de 18,9 ° C (18,9 ° C) la 11:00 a.m. a fost o „briză ușoară” de 7,4 km / h.

Încă un pic la rece pentru un picnic. Deci, am scăzut la una dintre cele trei date din mai 1972: 7, 13 sau 28.

Întrucât Reed înregistra cu siguranță un album la Londra la un moment dat în mai, este puțin probabil să fi fost încă la New York pe 28 mai, ceea ce ar fi însemnat că ar fi călătorit la Londra, cel mai devreme, pe 29 mai. 29 mai ar fi însemnat că Reed nu va ajunge în studio până pe 30 mai.

Experții spun că un album are nevoie de cel puțin două zile pentru a înregistra, și chiar acesta este un timp ludic de scurt. Înregistrarea unui album atât de repede se întâmplă foarte rar și, atunci când se întâmplă, este vorba de legende. Nu uitați că Reed înregistra cu David Bowie, care era un perfecționist de notorietate. Este puțin probabil ca Bowie să fie mulțumit de un album cu o schimbare atât de scurtă și nu există povești despre Reed care să înregistreze un album în două zile. Pe scurt, Ziua Perfectă nu va fi posibil pe 28 mai 1972.

Și deci, au rămas doar două date posibile pentru Ziua Perfectă. 7 și 13 mai 1972.

7 mai a fost cel mai cald din doi și a avut un vânt plăcut în sud-est. A plouat și seara … care este ultima piesă a puzzle-ului. Când plouă, oamenii merg la cinema. Când este soare afară, oamenii nu merg la cinema. 13 mai a fost o seară minunată, fără ploaie deloc.

Așa că, pentru că Reed a văzut un film înainte de a pleca acasă, a fost perfectă 7 mai 1972.

Interesant. Dar deci Ce?

Doar știind locația dvs. și cu cine sunteți, există multe informații care devin brusc disponibile. Adăugați starea de relație și o istorie vagă a locului de muncă și oricine are suficientă înclinație vă poate pune viața împreună.

Reed însuși spune că nu-și amintește de anii ’70, dar ceea ce își amintește este irelevant. Toată lumea lasă o urmă pe Internet. Și doar pentru că nu ți-l amintești, nu înseamnă că nu este acolo.

Șansele sunt că nimeni nu este interesat să îți împărtășească povestea de viață. Dar dacă cineva ar vrea, ar putea. Angajatorii au fost cunoscuți să verifice fluxurile pe Facebook ale personalului care apelează bolnav. Și sunt nenumărate povești despre care oamenii se confruntă cu probleme din cauza a ceva ce au scris pe social media. Mergând la extrem, ce se întâmplă dacă o dictatură ar apuca puterea în țara dvs.? Ar fi foarte ușor pentru un guvern corupt să țină ochii pe subiectele care nu doresc.

Datele pe care le lași în urmă ar putea fi utilizate împotriva ta. Merită să greșiți din cauza prudenței atunci când vine vorba de a vă împărtăși viața online. Se pot câștiga multe din doar un fragment de cunoștințe și un pic de timp pe Google.

Nu puteți opri publicarea altor persoane despre dvs. online, dar puteți seta setările de confidențialitate pentru rețelele de socializare pentru a vă opri să vă etichetați. Facebook are un ghid excelent pentru controlul setărilor dvs. de confidențialitate. Verifică.

Ce zici de film? Ai promis filmul

Da am făcut.

Reed locuia la estul 10, chiar la vest de prima bulevardă. Poate că avea prea multă sangrie în momentul în care a decis să meargă să vadă un film, așa că cu siguranță nu era pe punctul de a conduce nicăieri. Poate că a luat un taxi, dar nu pare să fi fost fan al șoferilor de taxi …

Să presupunem că a mers la un cinematograf din apropierea apartamentului său.

Din fericire, cineva a trecut deja la necazul de a enumera toate cinematografele din Manhattan în fiecare deceniu. Cât de convenabil! Este, de asemenea, un memento bun despre cât de multe date sunt disponibile tuturor celor cu conexiune la Internet.

Cel mai apropiat cinematograf al lui Reed a fost Theater 80 St Marks.

Arată frumos, nu-i așa? Exact genul de loc în care ar putea participa. Presupunem că este locul unde a mers să vizioneze filme, având în vedere cât de aproape a trăit.

Cât despre film? Ei bine, cine știe sigur? Dar Fritz the Cat, un indie animat, tocmai fusese lansat. Și Lou Reed trebuie să fi văzut-o, considerând că a jucat într-un film inspirat de acesta.

* Scade microfonul *

Imagine prezentată: De Man Alive! (Lou Reed încărcat de Yarl) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], prin Wikimedia Commons
Facebook: stockphoto mania / Dollar Photo Club
RIP David Bowie: masay256 / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map