Îngrijorat dispozitivele dvs. vor fi confiscate la graniță? Iată ce puteți face

Telefon mobil cu o pictogramă deblocată și blocată de o parte și de alta a unei linii galbene de pe podea.


Există dovezi din ce în ce mai mari care sugerează că agenții de securitate la frontieră fac măsuri mai mari pentru a intru în viața noastră de zi cu zi. Chiar anul trecut, agenții vamali din S.U.A. au efectuat peste 33.000 de căutări de dispozitive fără drept – de patru ori numărul de acum trei ani.

O mărturie recentă într-un proces condus de Electronic Frontier Foundation și American Civil Liberties Union a dezvăluit că agenții „afirmă o autoritate aproape nelimitată pentru a căuta și confiscarea dispozitivelor călătorilor la frontieră.” Informațiile din care pot fi stocate până la o creștere a sprâncenelor de 75 de ani.

Mai alarmant este faptul că oficialii de frontieră pot căuta, de asemenea, dispozitive electronice pentru a găsi informații despre oricine sunteți conectat, de exemplu, familia sau prietenii și orice surse pe care le poate avea un jurnalist sau un savant. Orice persoană din lista dvs. de contacte este un joc corect. Iar această invazie flagrantă a vieții private nu se limitează la SUA.

Grupurile de avocatură luptă pentru a opri căutările și confiscările nejustificate ale dispozitivului, dar puteți face câteva lucruri pentru a împiedica securitatea frontierei să acceseze informații sensibile pe dispozitivele dvs..

1. Călătoriți fără dispozitivele dvs.

Cel mai simplu și mai sigur mod de a evita căutarea la frontieră este doar să nu aduci dispozitivele cu tine. Dar, deși poate fi plăcut să faci o pauză de pe dispozitivele tale, probabil că ar fi un inconvenient incredibil pentru cei care se bazează pe dispozitive pentru a rămâne conectat la restul lumii.

2. Obțineți un telefon cu arzător doar cu datele de care aveți nevoie

Un alt telefon sau un computer cu arzător folosit doar pentru călătorie este un alt mod de a reduce cantitatea de informații sensibile pe care le transportați. În mod ideal, dispozitivele dvs. au doar ceea ce aveți nevoie pentru călătoriile dvs. și nu mai mult.

Când configurați dispozitivele dvs. de ardere, asigurați-vă că nu există niciun cont de e-mail, aplicații de social media sau fotografii personale. În acest fel, dacă dispozitivul dvs. este confiscat și prelucrat, nu mai există multe lucruri de văzut.

3. Stocați informații sensibile pe cloud și ștergeți temporar aplicațiile de pe telefon

Vestea bună este că, în SUA, agenții de patrulare de frontieră nu pot examina datele călătorilor dacă sunt stocate online.

Așadar, pentru cei care nu pot (sau nu doresc) să cumpere mai multe dispozitive, o modalitate simplă de a evita extragerea datelor la frontieră este să stochezi informații în cloud și să ștergi totul de pe dispozitiv. Aveți grijă totuși: Dacă lăsați ceva în urmă, datele sunt încă joc echitabil.

Conturile de e-mail și de socializare sunt deosebit de ușor de eliminat, deoarece trebuie doar să vă conectați din nou odată ce reinstalați aplicația.

Dacă stocarea datelor pe cloud nu este o opțiune, puteți totuși revendica o negatibilitate plauzibilă a datelor de pe dispozitivul dvs. prin adăugarea de volume ascunse sau sisteme de operare ascunse, care, dacă sunt configurate corect, vă vor ascunde datele chiar și în domeniul criminalisticilor avansate..

4. Dezactivați securitatea datelor biometrice și criptați dispozitivele

În SUA, agenții de frontieră vă pot obliga să vă folosiți securitatea biometrică pentru a debloca dispozitivele dvs. pentru examinare. Asigurați-vă că îl dezactivați și utilizați în schimb parolele lungi și criptarea.

În plus, trebuie să vă asigurați că dispozitivele dvs. sunt criptate pe disc. Dacă dispozitivul dvs. Android rulează 6.0 sau o versiune ulterioară, acesta este criptat în mod implicit, dar puteți verifica la Setări > Securitate. Utilizatorii Apple se pot odihni ușor, deoarece toate dispozitivele iOS sunt criptate în mod implicit. Laptopurile MacOS pot fi criptate cu FileVault și cu BitLocker pe mașinile Windows 10.

Aveți grijă de faptul că agenții de frontieră pot încă să vă prindă dispozitivele pentru a încerca să aibă o fisură la ele și, dacă sunteți un vizitator în Statele Unite, puteți fi chiar refuzat să intrați dacă nu respectați solicitările de căutare..

5. Raportați orice încălcări

Deși există soluții provizorii pentru examinarea nejustificată a dispozitivelor noastre, nu există niciun înlocuitor pentru o inversare completă a acestei intruziuni în confidențialitatea noastră personală.

Raportați orice comportament necorespunzător organizațiilor precum ACLU sau FEP, care luptă pentru a reveni la încălcarea drepturilor dvs..

ACLU și FEP au dat în judecată guvernul federal pentru căutări fără drept în 2017 și se îndreaptă înainte în cazul lor. Raportarea abuzurilor este esențială pentru a ajuta aceste organizații să argumenteze un caz împotriva vămilor și imigrației.

Cea mai bună metodă de a evita ca datele dvs. să fie confiscate la graniță

Din păcate, aceste soluții nu sunt perfecte. Căutările fără garanții se produc în continuare într-un ritm în creștere și nu puteți face mare lucru pentru a opri agenții de frontieră să vă caute dispozitivele oricând doresc.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să luați cât mai puține date sensibile atunci când treceți o frontieră și să raportați orice încălcare a vieții private la organizații precum ACLU, OpenMedia și FEP.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map