Importanța eliminării metadatelor

Pregătiți-vă pentru o suprasarcină de date: Metadatele sunt datele care descriu toate celelalte date dintr-un fișier. Tot cu noi? Bine, pentru că sunt mai multe!

Metadatele sunt foarte utile, deoarece reduc cantitatea de informații necesare pentru procesarea unui fișier și pot facilita gestionarea fișierelor în special.

Cele două tipuri principale de metadate

Metadate structurale:

Metadatele structurale sunt informații referitoare la modul în care datele sunt stocate.

Adesea, metadatele structurale pot fi observate și calculate doar din privirea fișierului. Să ne imaginăm fișierul pe care îl analizăm ca o carte: metadatele structurale ar include dacă coperta este dură sau moale, forma cărții și greutatea și dimensiunile acesteia.

Metadatele structurale ale unei conversații telefonice ar include durata și timpul conversației.

În cazul unei imagini digitale, metadatele ar include dimensiunea și tipul fișierului.

Metadate descriptive:

Metadatele descriptive sunt informații suplimentare care ajută oamenii și computerele să învețe conținutul cărților și fișierelor.

Metadatele descriptive ale unei cărți vor include titlul, autorul, datele de tipărire, ediția și eventual chiar un scurt rezumat în spate. Numărul ISBN face parte, de asemenea, din aceste metadate descriptive.

O conversație telefonică ar avea, de asemenea, o mulțime de metadate descriptive atașate, de exemplu, cine a făcut apelul, cine a fost apelul și unde a fost făcut apelul.

Pentru o imagine, metadatele descriptive pot fi extrem de vaste. Poate include producătorul camerei, orice software de editare utilizat, timpul de deschidere a lentilelor, timpul de expunere, orientarea, spațiul de culoare, luminozitatea, proprietarul camerei și chiar locația GPS a imaginii..

John McAfee arestat după ce metadatele și-au dezvăluit „locul sigur”

Metadatele pot dezvălui adesea mai multe despre un fișier decât real date. John McAfee este renumit pentru compania antivirus numită după el și pentru faptul că este actualul candidat la președinția pentru Partidul Libertarian – dar a trebuit totuși să fie martor la efectele brutale ale ignorării Metadatatei tale pe calea cea grea …

În 2012, McAfee locuia în Belize, când vecinul său a fost găsit mort cu o armă în cap. Din anumite motive, McAfee s-a speriat că ar putea deveni suspect în anchetă. Posibil de bogat în săruri de baie și profund paranoic, McAfee a ales să fugă de anchetele prietenoase ale poliției și să se ascundă în junglă.

Totuși, McAfee a ținut legătura cu câțiva jurnaliști de la Wired și Vice. Redactorul șef al vicepreședintelui, Rocco Castoro și fotograful Wired, Robert King a urmărit-o pe McAfee timp de câteva zile, postând actualizări online ca aceasta:

Imaginile, realizate cu un iPhone 4S, au înregistrat mișcarea trio-ului prin jungla din Belize. Locația lor actuală era atașată la fiecare imagine și ceea ce nu și-au dat seama era că aceste date nu dispar pur și simplu după ce imaginea a fost încărcată. Deși era invizibil pentru ochiul uman, a rămas totuși parte a metadatelor fișierelor de imagine.

Deoarece metadatele conțineau coordonatele GPS ale fiecărei imagini făcute, autoritățile au fost conduse direct la McAfee.

Oricine poate vedea metadatele asociate cu imaginile lui McAfee, prin deschiderea fișierelor de imagine cu setul de instrumente pentru anonimizarea metadatelor lui Julien Voisin:

metadata mcafeeintroduce

Intrând coordonatele din imagine în Google Maps, putem vedea că trio-ul se afla într-o stațiune de lux numită Mar Marine Yacht Club din Guatemala, nu departe de granița cu Belize..

Unele servicii elimină automat metadatele din fișierele dvs. atunci când le încărcați, dar este greu de prevăzut ce servicii fac asta și ce metadate vor elimina.

Software care va șterge metadatele din fișierele dvs.

În funcție de platforma dvs., există mai multe instrumente care vă permit să inspectați și să eliminați metadatele din fișierele dvs..

Mac OS X: ImageOptim

Windows: inspector de documente Microsoft Office

Linux: Set de instrumente pentru anonimizare în metadate

Eliminarea metadatelor vă protejează anonimatul online

Vă recomandăm foarte mult să verificați fiecare imagine înainte de a o încărca, mai ales în situațiile în care doriți să vă ascundeți identitatea. Mai bine să nu vă bazați pe software pentru a face acest lucru automat!

Imagine prezentată: Melpomene / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map