Hackerii vă pot controla de la distanță mașina – #WTFWed Wednesday

Crezi că ai controlul mașinii tale.

Mergi pe autostradă la 75 km / h, cântând alături de cântecul tău preferat, când lucrurile ciudate încep să se întâmple.

În primul rând, postul de radio se transformă în ceva ce nu așteptați. În continuare, claxonul de la mașină se aprinde și farurile se aprind și se opresc ca înnebunite.

În cele din urmă, puterea se întrerupe. Ai rămas blocat pe marginea drumului. Vehiculul tău nu va porni și nu ai idee despre ce se întâmplă.

Atunci vă dați seama că nu aveți niciun control asupra mașinii dvs. Dar aceste acțiuni ciudate nu sunt nimic supranatural. Ei sunt munca hackeri, și au preluat controlul mașinii tale.

S-ar putea să sune la fel de puțin probabil ca o poveste de fantome. Dar este real – suficient de real pentru Chrysler să-și aplice linia Jeep împotriva atacurilor de hacking.

Siguranța șoferului și confidențialitatea șoferului au luat o întorsătură bizară? Ne este frică.

Calculatoare pe roți

Desigur, industria auto merge pe acest drum de ceva vreme acum. În ultimele două decenii, mașinile s-au transformat în calculatoare pe roți. Și ce sunt calculatoarele, dacă nu hackable?

La început au existat calculatoare de călătorie și sisteme de diagnosticare. Acum, cele mai noi mașini de la marci precum Ford și Infiniti au sisteme Wi-Fi, Bluetooth și telematice încorporate.

Cercetătorii de securitate Charlie Miller și Chris Valasek s-au prezentat deja despre expunerea vulnerabilităților. „Cele mai hacking automobile aveau cele mai multe caracteristici și erau toate pe aceeași rețea și toate puteau vorbi între ele”, spun ei.

Cercetările lui Miller și Valasek

2014 Infiniti Q50

Infiniti Q50 2014 a fost foarte vulnerabil la hacking, deoarece funcțiile sale telematice, Bluetooth și radio sunt pe aceeași rețea ca și motorul și frânele. Acest lucru face mai ușor pentru un hacker să preia controlul vehiculului în sine.

2014 Jeep Cherokee

În 2014 Jeep Cherokee, „radioul poate vorbi întotdeauna cu frânele.” Acest lucru le-a permis să ucidă de la distanță un Jeep care conduce la 70 km / h într-un test live pentru revista Wired.

2010 Ford Escape & 2010 Toyota Prius

Ford Escape 2010 și Toyota Prius 2010 au fost hacked de Miller și Valasek în 2013. Perechea a fost capabilă să preia controlul ambelor vehicule prin accelerație, frânare, direcție și multe altele.

Și acestea sunt doar câteva dintre punctele slabe pe care le cunosc cercetătorii.

Securitate abisală

Problema este suficient de gravă pentru ca Guvernul SUA să ia măsuri. În iulie, senatorul Edward J. Markey a depus un proiect de lege care solicita noi standarde pentru securitatea mașinii.

„Mașinile sunt o parte majoră a internetului lucrurilor”, a spus senatorul. „Am trecut de la o epocă a motoarelor cu ardere la motoare computerizate, dar nu am pus la dispoziție protecții adecvate împotriva hackerilor și a trackerelor de date.”

Securitatea mașinii este „poate cu 20 de ani în urmă”, potrivit fostului cercetător DARPA și Google Peiter Zatko. “Este abisal… nu există siguranță în mașini și sistemele sunt larg deschise. “

De la o mie de mile departe

Nu cu mult timp în urmă, tot ce trebuia să faci pentru a-ți asigura vehiculul era să încuie ușile.

Dar, în condițiile în care cibersecuritatea auto rămâne cu 20 de ani în urmă, intrusii au acum o nouă modalitate de a vă intra în mașină.

Prin piratarea sistemului telematic de la General Motors, OnStar, cercetătorii de la Universitatea din Washington au reușit să controleze de la distanță vehiculele GM de la o mie de kilometri distanță în 2011..

Vine mai multe exploatări noi, iar lucrurile se vor agrava probabil înainte ca industria auto să-și asume jocul de cibersecuritate.

Așadar, dacă credeți că dețineți controlul mașinii, gândiți-vă din nou. Datorită eșecurilor de securitate cibernetică din industria auto, un hacker ar putea intra în orice moment.

Acesta este #WTFWed Wednesday, aspectul nostru detaliat asupra poveștilor de securitate cibernetică și a confidențialității datelor de care trebuie să știți. Ai un prieten despre care bănuiești că ar putea fi ținta hackerilor auto? Împărtășește această poveste cu ei!

#WTFWed Wednesday de la ExpressVPN vă aduce povești ciudate, șocante și înfiorătoare despre confidențialitatea datelor – trase direct din știri. Crezi că intimitatea ta este a ta? Mai gandeste-te. Te vei simți inconfortabil. Vei fi indignat. Vei gândi, „WTF ?!”

Îți place acest post? Urăsc asta? Citiți mai multe povești de groază despre invazia vieții private în arhiva noastră #WTFWed Wednesday.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me