Hackerii din spital deturnează inima umană – #WTFWed Wednesday


Îți aduci aminte de scena din Terminator 2 în care Arnold rupe deschide carnea și își expune mâna cibernetică groaznică? După primul transplant de braț robotizat de succes, luna trecută, suntem cu un pas mai aproape de a face astfel de părți ale corpului bionic.

Dar ce se întâmplă atunci când începem să înlocuim vechile noastre organe dărăpănate cu analogi cibernetici? Sigur, veți putea alerga mai repede, săriți mai sus și să trăiți mai mult, dar despre riscuri?

Un grup de studenți de la Universitatea din Alabama de Sud și-au propus să răspundă la această întrebare, încercând să pirateze stimulatorul cardiac wireless cuiva..

Ghici ce? Este complet posibil.

iStan Is Was The Man

Pacemakerul în cauză aparținea lui iStan, numit „cel mai avansat simulator de pacienți fără fir de pe piață”. Acest robot cu aspect înfiorător (prezentat mai jos) a costat 100.000 USD și este folosit în spitale pentru a ajuta studenții medicali să practice diverse proceduri care pot pune în pericol viața.

https://www.youtube.com/watch?v=dcGRq4tTKW0

Deși pare un marionet demențial aflat direct din Jocul Copilului, este cam aproape de un om viu, iar săptămâna trecută a fost ucis cu sânge rece și artificial..

A fost atât de ușor

Studenții făceau o clasă în domeniul cibersecurității și aveau sarcina de a hacking în sistemul de control al iStan prin Wi-Fi.

În câteva ore și-au dat seama că pot accesa stimulatorul cardiac al iStan printr-o varietate de moduri diferite, inclusiv atacuri de tip Denial of Service (DoS), atacuri de control de securitate și atacuri de forță brută la Wi-Fi-ul iStan..

Mike Jacobs, directorul simulărilor de la Universitatea din Alabama de Sud și directorul atacului, a avut câteva cuvinte de alegere într-un articol recent pe Placa de bază:

„Simulatorul avea un stimulator cardiac, astfel încât să putem accelera ritmul cardiac, îl puteam încetini. Dacă ar fi fost intenția, cu siguranță am putea provoca rău pacientului. ”

Dar acesta este doar începutul.

„Nu este doar un stimulator cardiac”, spune Jacobs. „L-am putea face cu o pompă de insulină … o serie de lucruri care ar putea provoca răni sau moarte care pot pune viața în pericol”.

Un apel de trezire pentru proceduri viitoare

Este corect să spunem că orice dispozitiv conectat la Internet este vulnerabil la atac. Am văzut cum hackerii îți pot pirata ceasul, mașina și chiar acasă. Dar acum se pare că și ei te pot hack.

Astăzi este stimulatorul tău cardiac. Mâine poate fi rinichiul tău cibernetic. Ce urmeaza? Microcipul mic din creierul tău?

Pe măsură ce progresele medicale se orientează mai mult spre conectivitatea wireless, o nouă și terifiantă cale de atac cibernetic se dezvoltă în realitate.

Sună Alarma

„Am făcut acest lucru pentru că voiam să îmbunătățim securitatea și să punem câteva garanții la locul lor”, spune Jacob. „Este posibil să nu fie complet posibil să preveniți hackerii, dar, știind că acestea pot fi ușor hackate, vă crește conștientizarea vulnerabilităților.”

Deși s-ar putea să nu fie momentul să ne panicăm (totuși), merită să subliniați producătorii și viitorii dezvoltatori importanța garanțiilor. Așadar, când va veni vremea și va fi probabil, organele tale bionice nu vor încerca să te omoare.

Raportul complet poate fi găsit aici.

Imagine prezentată: Dario Sabljak / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map