Google utilizează Gmail pentru a urmări cumpărăturile. Nimeni nu știe de ce.

Un coș de cumpărături Google cu sigla Gmail din interiorul coșului.


Timp de aproape șase ani, Google a extras și depozitat toate achizițiile, rezervările și abonamentele din contul dvs. Gmail. Nu este clar de ce Google dorește aceste informații și nu există o modalitate simplă de a le șterge pe toate.

Modul în care Google îți urmărește cumpărăturile

Inițial găsită de un reporter CNBC, o pagină „Achiziții Google” urmărește toate încasările digitale trimise către Gmail încă din 2012..

De asemenea, pagina nu se limitează la achizițiile făcute direct de la Google. De la biletele de avion către cumpărăturile Amazon până la serviciile de livrare a alimentelor, dacă chitanța a fost trimisă la Gmail, aceasta este pe listă.

Google ia numele, data și alte elemente specifice care înconjoară achiziția și le înregistrează într-o listă din pagină.

Todd Haselton | CNBC

Detaliile înregistrate pot deveni și puțin înfiorătoare. Un reporter de la Buzzfeed a văzut că Google a înregistrat cereri specifice de mâncare pe care le-a adăugat la unul dintre produsele de luat în considerare.

Buzzfeed | Google

Cum să ștergeți achizițiile Google

Din păcate, singura modalitate de a elimina o achiziție din listă este de a găsi și șterge manual e-mailul care conține chitanta inițială. Mai rău, totuși, nu puteți dezactiva urmărirea și nu există nicio modalitate de a șterge lista în masă. Acest proces este incredibil de obositor, mai ales având în vedere că aceste liste pot merge până în 2012.

Și mai perplex este faptul că nu există un scop clar pentru colectarea acestor date. Un purtător de cuvânt Google a declarat pentru CNBC că pagina este menită „să vă ajute să vizualizați și să urmăriți cu ușurință achizițiile, rezervările și abonamentele dvs. într-un singur loc” și că „nu folosesc nicio informație din mesajele dvs. Gmail pentru a vă furniza reclame. “

Logica din spatele acestui raționament este ciudată, informațiile se ascund în pagina Contului Google și nu este tocmai ușor de accesat pentru utilizatorii care doresc să „vizualizeze și să țină evidența cumpărăturilor”. Și văzând că această pagină nu este promovată cu adevărat la Utilizatorii săi, natura ascunsă a acestei pagini pune în continuare întrebarea de ce este Google într-adevăr culegerea acestor informații.

Google spune că îi pasă de confidențialitate – suntem sceptici

Sundar Pichai, CEO-ul Google, a declarat recent că confidențialitatea nu ar trebui să fie un bun de lux, dar compania pare să practice o definiție diferită a confidențialității. Google are chiar obrazul de a scrie „numai tu poți vedea cumpărăturile” pe pagina Cumpărături. Corect – doar tu și compania care se îmbarcă prin e-mailurile dvs. pentru a le prelua.

Până când Google decide să faciliteze ștergerea informațiilor dvs. de cumpărare sau, chiar mai bine, ca această funcție să fie învechită, luați în considerare utilizarea unei adrese de e-mail cu un furnizor securizat de e-mail pentru a trimite toate încasările digitale la.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map