Facebook are o amintire mai bună despre tine decât tu – află ce știe

Creier albastru cu logo-ul facebook

Având în vedere cel mai mare scandal de până acum, mulți oameni încep să ia mai în serios confidențialitatea.  

Din păcate, s-ar putea să fie prea târziu informațiile pe care le are deja Facebook. Colecția sa de date despre toată activitatea dvs. online și prin extensia dvs. viaţă, este infailibil și de neșters.

Pentru a evalua cât de mult are Facebook pe tine, poți descărca acum o arhivă de pe Facebook pentru a vedea tot ce știe despre tine.

Oricât de neputincios s-ar putea să te simți parcurgând toate lucrurile pe care le știe, arhiva este un punct de plecare excelent pentru oricine este curios de informațiile pe care le dai, în cunoștință de cauză și fără să vrea, către Facebook și, probabil, și pentru alte companii..

Ce informații păstrează Facebook despre tine?

Pe scurt, practic totul. Într-un tabel de pe site-ul său, Facebook vă arată ce informații păstrează și unde le puteți găsi. Unele dintre ele sunt publice, cum ar fi adresa URL vanity, iar unele dintre ele le puteți vedea doar în arhiva de date pentru dvs. Lista completă este aici.

1. Toate informațiile de contact …

După ce descărcați Facebook pe telefonul dvs. și îi permiteți să vă vadă lista de contacte, acesta scot toate numerele, adresele și e-mailurile din lista de contacte. Chiar și cei care nu au Facebook au recoltat detaliile lor din cauza celor care fac asta.

Așa că am încercat să descarc și fișierul meu zip de facebook.
Am fost șocat că facebook are informațiile mele de contact, jurnalele de apeluri și activitățile mele de text. aceasta este o încălcare gravă a confidențialității și securității datelor. @ Salomelugard pic.twitter.com/pRl7bAHVBP

– Tony Turner (@KendrickKE_) 24 martie 2018

Lista nu ar trebui să vină la fel de multă surpriză, deoarece trebuie să vă înscrieți pentru a permite Facebook-ului să acceseze informațiile de contact. Chiar și așa, dimensiunea pură a listei pe măsură ce derulați în jos se deschide ochi – când a fost ultima dată când ați văzut numerele de telefon ale tuturor prietenilor și familiei.?

2. … și toate apelurile și mesajele

Pe lângă informațiile de contact, veți găsi, de asemenea, fiecare mesaj pe care l-ați scris pe Messenger.

Fiecare. Singur. unu.

Faceți clic pe un nume și consultați mesajele cringey vechi de acum șapte ani (sau cele mai noi și probabil nu mai puțin cringey) și vă veți da seama cum Facebook poate direcționa anunțurile suficient de bine pentru a convinge mulți oameni să creadă că este vorba despre abordarea conversațiilor..

Nu veți vedea mesajele dvs. șterse aici, dar după cum arată un tweet recent al lui Max Schrems (un avocat și activist de confidențialitate care luptă pe Facebook pentru problemele de confidențialitate de când era student), poate alege doar să nu includă asta în arhiva dvs. descărcată.

Deci #Zuckerberg spune că șterg date după ce le ștergi ..? pic.twitter.com/rmIRzPpZsb

– Max Schrems (@maxschrems) 10 aprilie 2018

Dacă aveți un telefon Android, Facebook păstrează toate apelurile de intrare și de ieșire, precum și mesajele SMS, după cum a aflat dezvoltatorul de software Dylan McKay în arhiva sa descărcată.

Mi-am descărcat datele de pe facebook ca fișier ZIP

Cumva are întregul meu istoric de apeluri cu mama partenerului meu pic.twitter.com/CIRUguf4vD

– Dylan McKay (@dylanmckaynz) 21 martie 2018

3. Toate fotografiile încărcate și metadatele lor

Toate fotografiile pe care le-ați încărcat vreodată pe Facebook sunt disponibile pentru a fi vizualizate în albumele lor separate, completate cu comentarii și o mulțime de metadate..

Din aceste informații, Facebook știe ce cameră ați folosit, ce expunere și viteza ISO ați utilizat, unde ați făcut fotografia și de unde ați încărcat-o. Din fotografiile dvs., Facebook știe unde le-ați luat și, prin urmare, unde ați fost și, în funcție de cât de des faceți și încărcați fotografii, cât timp ați fost acolo.

Un lucru pe care nu-l vedeți sunt fotografiile pe care le-ați șters după ce utilizatorii au făcut presiune pe Facebook să elimine fotografiile șterse de pe serverele sale în 2012. Dar, așa cum am văzut de pe tweet-ul lui Max Schrem, este posibil să le aibă încă, dar pur și simplu a ales să nu le includă în arhiva dvs. descărcată.

4. Toate fețele tale

Cu fiecare fotografie încărcată cu fața ta pe ea, tehnologia DeepFace, destul de neașteptată de Facebook, te poate identifica cu o precizie de 97,35%. Deepface efectuează mai bine decât tehnologia de recunoaștere facială a FBI, care are o precizie încă impresionantă de 85%.

Putem vorbi despre cât de ciudat "Date de recunoaștere facială" secțiunea arhivei dvs. de date Facebook este? Cum ar fi chiar asta și cum ar putea fi util vreodată? (valorile schimbate pentru a-mi proteja fața) pic.twitter.com/nV6jGRXZdZ

– Fred „Afișează mai multe răspunsuri” Benenson (@fredbenenson) 26 martie 2018

Tehnologia Facebook folosește recunoașterea facială pe imaginile pe care le-ați etichetat. Potrivit grupului de cercetare din spatele tehnologiei, acesta folosește mai mult de 120 de milioane de parametri a determina al cui chip este al cui.

Dacă locuiești în Uniunea Europeană, este posibil ca această secțiune să lipsească, întrucât o lege a UE privind protecția datelor (care primește o actualizare destul de curând) interzice tehnologia. Însă incredibil, în mijlocul acestui scandal de date, Facebook a început să ceară unora dintre utilizatorii săi europeni să consimtă la tehnologia de recunoaștere facială, fără a da o opțiune clară de a renunța.

Facebook cere în mod explicit utilizatorilor europeni consimțământul pentru recunoașterea facială pic.twitter.com/YErXPGjFPE

– Jennifer Cobbe (@jennifercobbe) 16 aprilie 2018

Acesta este ecranul în care își cer acordul. Nicio opțiune clară pentru „nu”

cc @darkpatterns pic.twitter.com/GDlsCImyZj

– Jennifer Cobbe (@jennifercobbe) 16 aprilie 2018

5. Toate sesiunile de logare

De fiecare dată când vă conectați sau deschideți Facebook, Facebook înregistrează ora, data, adresa IP și browserul sau aplicația pe care o utilizați.

Din aceste informații, se poate stabili unde vă aflați în timpul zilei – de la drumurile zilnice până la locul unde mergeți în vacanță. Poate identifica ora exactă și locul în care vă conectați la Facebook și, în funcție de cât de des utilizați Facebook, v-ar putea afișa întreaga viață.

6. Agenții de publicitate care au informațiile dvs. de contact

Poate că cea mai amuzantă parte a arhivei este secțiunea de anunțuri, care listează toți agenții de publicitate care au informațiile dvs. de contact, anunțurile pe care ați făcut clic pe site pe site și subiectele pentru care Facebook crede că aveți cel mai mult interes..

Orice s-ar putea să vă placă, să partajați sau să faceți clic pe acesta, fie pe Facebook, fie pe un site web care are cookie-uri pe Facebook, sunt toate folosite pentru a vă face o idee mai bună despre ce reclame pe care ați face clic mai mult.

Lista de reclame a dus la câteva descoperiri destul de interesante:

Mi-am descărcat istoricul Facebook și am făcut vreodată clic pe 2 anunțuri. Subiectul te va șoca. pic.twitter.com/rkCBPY9ofv

– Melanie Wood (@mel_wood) 12 aprilie 2018

Dragă Zuck @facebook,
Proprietar @MerriamWebster = apartenență la sine.
Rar mă conectez la sau folosesc @facebook.
Când mi-am descărcat datele, am fost îngrozit să văd lista celor 505 de „Agenți de publicitate care au încărcat lista de contacte cu informațiile mele”
Și fără acordul meu. Acea ≠ proprietate. pic.twitter.com/d1n4XQ8Efx

– Eric Topol (@EricTopol) 14 aprilie 2018

Chiar și reclamele în sine devin conștiente de sine:

Atunci când un anunț de pe #Facebook admite în sfârșit să te uite în istoricul de navigare �� pic.twitter.com/MWgHJkDoqy

– Lillion Hunt (@LillionHunt) 10 martie 2018

Facebook a reușit să-și facă banii oferind corporațiilor și actorilor de stat un grup de utilizatori puternic de două miliarde din care să își selecteze piața țintă.

Colectarea datelor de la utilizatorii săi este cheia modelului de afaceri al Facebook și este puțin probabil să se oprească în curând.

Nu doar Facebook vă stochează datele

Corporațiile din întreaga lume respiră un mic suspin de ușurare pe care îl reprezintă Facebook-ul și nu pe cele care sunt în centrul acestei furtuni colosale de confidențialitate. Să nu uităm de Equifax, care a suferit o încălcare oribilă de date care a expus peste 150 de milioane de clienți la furtul de identitate. Și să nu începem pe Google (puteți descărca toate datele dvs. acolo, dacă doriți).

Facebook deține, de asemenea, WhatsApp și Instagram și, odată cu introducerea și mai multor aplicații realizate pentru recoltarea datelor, este clar că Facebook diversifică modul în care colectează datele utilizatorilor (și non-utilizatori) în masă..

Dacă ai de gând să tai din cap această hidratare digitală și să-ți ștergi Facebook-ul, așteaptă-ți să găsească noi modalități de obținere a datelor. Rămâneți ascuțit și verificați cine deține aplicațiile și evitați companiile care vă solicită informații personale. Căutați alternative care nu vă bombardează cu anunțuri direcționate și vă reduceți încrederea pe Facebook.  

În general, fiți atenți la serviciile online pe care le utilizați gratuit. După cum spune afirmația: „Dacă nu plătiți pentru produs, sunteți produsul.” Dacă trebuie să le utilizați, dezinformarea ajută întotdeauna. Un alt nume, ziua de naștere și adresa de e-mail vă pot ajuta să vă protejați identitatea socială online.

Întrebați-vă: are această aplicație de fitness avea să am numele meu real și adresa de e-mail?

Schimbarea completă a prezenței online este în mod clar copleșitor; începe mic cu cinci lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți securitatea și confidențialitatea online în câteva minute sau vezi cât de multe dintre sfaturile noastre de confidențialitate pe care le practici (sau poate ar trebui să începi să exersezi).  

Cum să descărcați datele profilului dvs. Facebook

Conectați-vă la contul dvs. de Facebook și:

Pasul 1: Accesați Setările generale ale contului și selectați „Descărcați o copie a datelor dvs. Facebook” de sub informațiile dvs. personale.

Pasul 2: Descărcați informațiile selectând „Start My Archive”.

Pasul 3: Verificați-vă contul, iar Facebook vă va trimite un e-mail confirmând că vă pregătește backup.

Odată gata, Facebook vă va trimite un e-mail (și o notificare FB) în care se spune că descărcarea dvs. este gata.

Pasul 4: Faceți clic pe link sau notificare și selectați „Download Archive”. Un fișier zip ar trebui să înceapă descărcarea.

Pasul 5: Decuplați fișierul pentru a obține conținutul complet al profilului dvs. Facebook într-un singur folder. Selectați index.htm și va apărea profilul dvs. „homepage”.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me