Este atât de blasé: un ghid rapid despre cum să nu expuneți confidențialitatea altor oameni online

Cum să protejați confidențialitatea oamenilor online.

Indiferent dacă este vechiul tău prieten din liceu care împărtășește detaliile dvs. de pe Facebook pentru a obține un nivel la Candy Crush sau pe cineva care și-a dorit cu bună voie contactele de e-mail, astfel încât să poată obține o lună gratuită de Tidal, există o anumită atitudine care nu-mi pasă. partajarea informațiilor online.

În timp ce majoritatea aplicațiilor folosesc pur și simplu aceste informații pentru a comercializa anunțuri și programe software către alte persoane, există o zonă gri care devine și mai plină de culoare după recentele abrogări FCC.

Poate doriți să vă gândiți de două ori înainte de a afla informațiile de contact ale dvs. (sau ale prietenilor). Iata de ce.

Aplicațiile câștigă bani din datele dvs.

Așadar, care este marele lucru despre schimbul de date? De ce conteaza?

Tot ceea ce faci online lasă o amprentă digitală. Site-urile pe care le vizitați, achizițiile Amazon Prime pe care le faceți, chiar și show-urile pe care le transmiteți sunt toate folosite ca materii prime pentru a crea un profil online omniprezent al obiceiurilor dvs. de cumpărare. Cât de exact companiile folosesc aceste date nu este încă cunoscută.

Când coboară, petrolul nu mai este cea mai valoroasă resursă din lume. Datele sunt.

Informațiile dvs. online au devenit o marfă fierbinte, iar companiile terțe plătesc dolari de top pentru aceasta. A fi capabil să lucreze, să analizeze și să prezice obiceiurile de navigare ale unui consumator potențial. Nu numai asta, dar s-au găsit și anunțuri vizate care schimbă modul în care se comportă oamenii.

Cu cât te gândești mai mult, cu atât ești mai puțin preocupat

Dacă ați auzit că există o serie de dezbateri în jurul cartierului dvs., aveți grijă suplimentară să vă blocați toate ușile noaptea, nu? Amenințarea de invazie face pe oricine îngrijorat. Din păcate, același proces de gândire nu se transferă întotdeauna online.

De fapt, studiile arată că oamenii se încorporează mai putine garanții atunci când cred că informațiile lor sunt supuse supravegherii. Credința este că majoritatea oamenilor îngrijorați de supravegherea guvernului cred că nu pot face nimic și, prin urmare, nu mai încearcă să lupte.

Acest scenariu duce atât la parolele mai slabe, cât și la un dezinteres general atunci când vine vorba de confidențialitate online. Dacă nu ar fi fost suficient de rău, aceeași atitudine ar putea pune viața în confidențialitate a altor persoane.

Dacă o aplicație solicită acces la contactele dvs., spuneți nu

Site-urile de socializare sunt în concordanță cu informațiile dvs. private: vârsta, locația, interesul, istoricul muncii, familia, prietenii, etc. Când o aplicație sau un serviciu solicită acces, nu trebuie să îmbunătățească calitatea jocului; va avea acces la listele prietenului și la acele metadate dulci și dulci.

Cel mai simplu mod de a vă ajuta să evitați practicile de extragere a datelor este să refuzați să acordați o aplicație permisiunea persoanelor de contact. La prima instalare a unei aplicații, a unui joc sau a unui serviciu, de obicei, se întreabă ce părți ale rețelei dvs. este în măsură să acceseze.

În loc să faceți doar o scurtă cu privire la imprimarea fină, acordați-vă timp pentru a vă gândi de ce o aplicație sau un serviciu ar avea nevoie de acces. Dacă este o aplicație de ascultare precum Shazam, atunci accesul la microfonul telefonului tău are sens; cu toate acestea, pentru o aplicație generică pentru iPhone cu defilare laterală, nu există niciun motiv pentru aceasta.

Și dacă nu există nicio modalitate de a împărtăși contactele, creați un al doilea e-mail. Gândiți-vă la un e-mail spam, dacă doriți, este un mod ușor (și sigur) de a vă evita să vă expuneți prietenii la capriciul și voința altor companii.

Nu vă conectați profilul de Facebook

Este posibil să fi observat că mai multe site-uri oferă acum „Autentificare cu Facebook” sau opțiuni Google. Deși este probabil mai convenabil pentru cei care au greu să urmărească diferitele lor parole, ceea ce este posibil să nu-ți dai seama este că, făcând acest lucru, în mod involuntar căutați toate informațiile de pe social media pe site-ul sau serviciul respectiv..

Când spuneți da acestui popup minuscul care cere permisiunea de a vă conecta conturile, permiteți acestor site-uri să partajeze date între ele. Apoi, site-urile pot colecta și mai multe date despre tine, pe care apoi le pot împărtăși cu alte site-uri – în cele din urmă, balonul de zăpadă scapă de sub control.

Faceți timp pentru a verifica permisiunile fiecărei aplicații

Deși este posibil să nu jucați acele jocuri vechi, precum Candy Crush, cât ați obișnuit, este posibil ca acesta să fie încă configurat cu contul dvs. de Facebook, ceea ce înseamnă că colectează în continuare activ date despre dvs. și prietenii dvs..

Facebook a făcut pași mari pentru a fi mai transparent în privința confidențialității în aceste zile, așa că profitați parcurgând și verificând permisiunile fiecărei aplicații pentru a vedea ce pot accesa. Dacă ceva arată puțin peșteș, îndepărtați-l.

Același principiu se aplică și smartphone-ului tău. Dacă ceva nu are sens (să zicem, o aplicație de jocuri care are acces la hărțile tale), restricționează-o. Și dacă găsiți acele aplicații pe care nu le mai folosiți, ștergeți-le.

Nu te opri luptând pentru dreptul dvs. la confidențialitate, și nu-i lăsa pe alți oameni să-ți expună și pe ai tăi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me