Ed Snowden este onorat și este complet nepoliticos

Cherax Snowden, racii numiți după ed. Snowden

Pe 20 mai 2013, Edward Snowden se urca într-un avion din Hawaii spre Hong Kong, gata să dezlănțuie un torent de documente clasificate care să-l facă cel mai căutat om din lume. Stând nerăbdător pe pistă, privind pe pământul american pentru ultima oară în viața lui, trebuie să fi avut a doua gânduri: „Ce este asta pentru mine? Merită totul? ”

„Bineînțeles că este”, se gândi probabil la sine, rezemându-se și închizând ochii, în sfârșit în pace cu decizia sa. “Pentru că peste doi ani și jumătate, cineva va numi crustacee după mine.”

Cherax zăpadă

Bine, probabil că trenul de gândire nu s-a întâmplat. Dar acest lucru a făcut-o: oamenii de știință au descoperit o nouă specie de raci și au numit-o după infamiul NIS, Edward Whindleblower, Edward Snowden.

Noua specie, numită Cherax snowden, arată spre ochiul netratat ca alți raci din genul Cherax. Acesta a fost vândut anterior ca animale de companie din Noua Guinee sub acest nume, până când cercetătorul german Christian Lukhaup, cu ochi ascuțiți, a decis că diferențele sunt prea mari pentru a ignora.

raci numiți după Edden SnowdenVedeți asemănarea?

Noua specie, caracterizată prin vârfuri de portocaliu strălucitor pe cepele sale, nu seamănă mai mult cu numele său, Edward Snowden, din specia Homo sapiens, cu un schelet intern și doar două picioare. Dar Lukhaup a declarat pentru Washington Post că decizia sa de numire este mai degrabă de respect decât de asemănare:

După ce am descris câteva specii noi, m-am gândit să numesc una după Edward Snowden pentru că m-a impresionat cu adevărat … Avem atât de multe specii numite după alte persoane faimoase, care probabil nu fac atât de mult pentru umanitate. Am vrut să arăt sprijin pentru Edward Snowden. Cred că ceea ce a făcut este ceva foarte special.

Salvați racii!

Știrile despre noua specie nu vor fi în măsură să beneficieze de el însuși Snowden, dar poate face un bine pentru animal. Lukhaup și ceilalți autori ai studiului notează că populațiile de raci de companie au scăzut în ultimii ani și pot deveni pe cale de dispariție dacă nu este introdus curând un program de reproducere captivă..

Sperăm că această expunere crescută va stimula mai mult interesul privat pentru protejarea speciilor, deoarece probabil că nu va primi niciun ajutor din partea guvernului Statelor Unite.

Imagini prezentate: (1) „Mascul holotip Cherax Snowden” de Animalparty este licențiat sub CC BY 3.0, (2) „Edward Snowden” de Hic et nunc este licențiat sub CC BY 3.0.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me