De ce Carta Snooper face ca un VPN să fie mai necesar ca niciodată

Cea mai bună apărare împotriva Cartei Snooper este o VPN bună

Luna trecută, Parlamentul britanic a acceptat versiunea finală a proiectului de lege al investigatorilor, cunoscut și sub denumirea de „Carta Snooperului”. Legea oferă guvernului acces fără precedent la datele personale ale cetățenilor – o clauză obligatorie impune ISP-urilor să dețină datele de navigare ale clienților pentru cel putin 12 luni.

Cum guvernul nu mai garantează confidențialitatea, oamenii trebuie să ia inițiativa pentru a se asigura că confidențialitatea acestora rămâne intactă. Și pentru cei care sunt deosebit de preocupați de viziunea guvernului în viața lor online, răspunsul rămâne destul de simplu: Utilizați un VPN.

Dacă trăiești într-o stare de supraveghere și vrei să fii sigur că VPN este mereu pornit, cel mai bun pariu este să instalați un VPN pe router.

De ce un VPN este cea mai bună protecție împotriva Cartei Snooper

Un VPN abordează o serie de probleme majore privind confidențialitatea, trecând traficul dvs. prin alte servere, împiedicând terții să vă monitorizeze activitatea pe internet. Întrucât singurul trafic vizibil este comunicarea computerului cu serverul VPN și nu site-urile de la celălalt capăt, ISP-urile sunt împiedicate să înregistreze ceea ce faceți – așa cum prevede Carta Snooper.

Majoritatea funcției VPN pe un dispozitiv individual, cum ar fi un smartphone sau un computer. Acest lucru are sens pentru cei care trebuie să se conecteze numai la un VPN în circumstanțe specifice, cum ar fi atunci când utilizați un hotspot Wi-Fi public. Dacă doriți protecție universală în toată casa dvs., totuși, cel mai bun pariu este un router VPN.

Utilizați VPN pe un router wireless

Un router VPN asigură confidențialitate și protecție pentru toate dispozitivele din casa dvs., de la tablete la frigidere inteligente până la console. Și pentru cei care trebuie să se ocupe de îngrijorarea constantă a spionării guvernamentale, un router echipat cu VPN înseamnă că nu trebuie să vă amintiți să vă conectați la un VPN de fiecare dată când pornește un dispozitiv nou.

În trecut, configurarea VPN pe un router a fost dificilă. Majoritatea oamenilor trebuiau să apeleze la configurații manuale, care necesită timp și cunoștințe tehnice. Dar nu mai. Aplicația ExpressVPN pentru routere a fost creată pentru a face confidențialitatea persoanelor în toate punctele din spectrul tehnologic.

Utilizatorii mai ambițioși pot încerca să instaleze singuri aplicația pe un router pe care îl cumpără separat. Cei cu mai puțină expertiză îl pot achiziționa gata chiar din cutie.

În orice caz, utilizarea ExpressVPN pe un router este cea mai bună opțiune disponibilă pentru protejarea traficului dvs. de internet acasă. În vremuri incerte, îți oferă exact ceea ce îți dorești cel mai mult – liniște sufletească.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me