Date distopiene: modul în care ISP-ul meu m-a înscris pe lista neagră de la școala de vis

Ar putea istoricul căutării să vă afecteze educația?


Următoarea face parte dintr-o serie fictivă care privește pericolele abuzului de confidențialitate pe internet. ExpressVPN se transformă într-un viitor întunecat, dar foarte realist, în care ISP-urile vând în mod obișnuit datele dvs. private către cel mai mare ofertant.

Nellie se uită la cele două pachete aproape identice de pe birou și își dădu seama că transpira – aceasta a fost o decizie grea.

Era ora 16:30 vineri, 18/12/2020. Doar două săptămâni până la data limită de depunere a cererii. E timpul să urci lanțul de comandă.

Nellie s-a îndreptat spre ușa cea mare din colț, cea care spunea „Jacqueline Garmin, decanul asociației de admitere, Universitatea Georgetown”. A bătut de două ori.

“Intra!”

“Bună Dean Garmin, sper să nu fie un moment rău …”

Decanul Garmin a învârtit. „Hei Nellie; ce se întâmplă? ”Din vocea ei era clar că a fost, de fapt, un moment rău.

„Sunt azi la două aplicații și sunt atât materialul final, cât am putut să spun.”

Dean Garmin aruncă o privire spre pachetele din mâna lui Nellie. „Lasă-mă să arunc o privire”. Nellie le-a așezat pe biroul decanului: Omar Shafi de la Liceul Hoboken și Justin Yang de la Academia Sacramento.

„Sunt ambii președinți ai consiliului studențesc”, a continuat Nellie, în timp ce Dean Garmin arunca cu atenție fiecare document. „Amândoi sunt foarte interesați de studiile din Orientul Apropiat și destul de ciudat, amândoi cântă fagotul.”

Dean Garmin făcu un rânjet, încă fluturând. – Nu există discrepanțe semnificative?

Nellie ezită. „Ei bine, familia lui Omar este din Iordania, iar Justin este chinez de generația a treia…” Dean Garmin a tăiat-o cu o privire îngrijorată. Admisiunile 101. „Nu am vrut să spunem că ar trebui…”, a spus Nellie. „Este în regulă”, a spus Dean Garmin în timp ce continua să citească.

Camera a tăcut timp de câteva secunde, cu excepția amestecării hârtiei. Ochii lui Dean Garmin păreau să se miște independent, precum un cameleon, un ochi pe fiecare aplicație.

– Iată, mergem, spuse ea în final, arătând spre ultima pagină a pachetului din stânga ei. „Omar a fost semnalizat. Raportul de la ISP-ul său spune că a răsfoit mai multe site-uri web despre … „jihad”.

– Da, am văzut asta, a spus Nellie. „Dar el este un studiu potențial în Orientul Apropiat major, nu are sens că ar face cercetări asupra islamului?”

Decanul Garmin a oftat puternic. „Uite, nu spun că este terorist sau altceva. Este probabil un copil grozav și probabil că se descurcă foarte bine aici. Însă înregistrarea online a lui Justin este curată. ”O altă pauză lungă. „Cu cine preferați să mergeți la facultate?”

Nellie dădu din cap. – Cred că este Justin, atunci.

„Este un proces dur, știu”, a spus Dean Garmin, sesizând dezamăgirea în vocea lui Nellie. „Dar credeți-mă, înainte de a începe să cumpărăm aceste rapoarte ISP, a fost mult mai greu. Acești algoritmi de direcționare a cuvintelor cheie ne pot ajuta cu ridicarea grea, în special la ora de criză. ”Dean Garmin aruncă o privire spre ceas. “Vorbind despre…”

– Bine, a spus Nellie, ridicând ambele rapoarte. – Mulțumesc, decan Garmin.

„Oricând. Oh, încă un lucru, Nellie.

Nellie se opri în ușă.

„Când redactați scrisoarea de respingere a lui Omar, nu trebuie să menționați că știm despre chestiunea jihadului. Doar obișnuitul „am primit atât de multe aplicații uimitoare în acest an” rigamarole. Nu dorim ca oamenii să creadă că spionăm studenții. ”

– Desigur, a spus Nellie. Ce noțiune ridicolă.

Nu aveți încredere în ISP-ul dvs. cu istoricul web. Utilizați un VPN pentru a nu le lăsa niciodată să îl aibă în primul rând. ExpressVPN criptează traficul și își ascunde destinația din ISP-ul dvs., oferindu-le nimic pentru a vă șantaja cu distopii atât de îndepărtate ca acestea.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map